DORH TREBA PEĐI GRBINU POSTAVITI PITANJE TKO JE U RAČANOVO VRIJEME UZEO PROVIZIJU OD PRODAJE INE?

DORH TREBA PEĐI GRBINU POSTAVITI PITANJE TKO JE U RAČANOVO VRIJEME UZEO PROVIZIJU OD PRODAJE INE?

3. siječnja, 2017.

 

 

Dobro informirani potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin ostaje nam dužan odgovoriti tko je sve 2003. godine u vrijeme tzv. račanizacije gosposdarstva od SDP-ovaca i HNS-ovaca uzeo proviziju za prodaju prvih 25% Ininih dionica MOL-u, koje su vrijedile 6-8 milijardi dolara, a prodane za bagatelnih 505 milijuna dolara. Grbin bi nam sigurno mogao odgovoriti i zašto je tada odbijene povoljnija ponuda OMV- a, a prihvaćena lošija ponuda MOL-a. Od Peđe Grbina, koji je očito dobro upućen u takve nezakonite posredničke usluge očekujemo odgovor i na pitanje je li provizija isplaćena na račun SDP-a i HNS-a u Hrvatskoj ili inozemstvu, je li provizija isplaćena u forintama, eurima ili kunama, tko je sve u ime i za račun SDP-a i HNS-a ovlašten u bankama raspolagati tim sredstvima, jeli provizija isplaćena u gotovini i na čije sve ruke

Napisala: Vesna Balenović/ predsjednica Udruge Zviždač

Ilustracija: www. maxportal.hr

Zadnjeg dana 2016. godine potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin iskoristio je priliku, te ispred zgrade SDP-a na Iblerovom trgu, u svom istupu napao Vladu RH, da taji informacije o otkupu dionica INE i prodaji udjela u HEP-u. Tvrdi da je najavljena kupoprodaja udjela u ta dva energetska diva pljačka, da je apsolutno nerealna, da je na sceni sanaderizacija hrvatskog gospodarstva, te da će se time napraviti dvije provizije za HDZ! – podsjeća vesna Balenović.

Ovim priopćenjem nismo kanili komentirati i analizirati pro i kontra argumente najavljene, kako neki kažu najkompleksnije transakcije u hrvatskoj povijesti mjerljive milijardama dolara, već se osvrnuti na zaključnu izjavu Peđe Grbina da će se time napraviti dvije provizije za HDZ!

Peđa kod Vere Čudine

Takva tvrdnja nije nam promakla i dobrano nam je zaparala uši, s obzirom da se Udruga koju vodim bavi prvenstveno borbom protiv kriminala i korupcije. Posve je jasno da je Grbinova izjava hipotetska konstrukcija događaja koji se nije dogodio, no za kojeg Peđa Grbin sa sigurnošću tvrdi da će se u budućnosti svakako dogoditi. Pretpostavljamo da Peđa Grbin nije išao na instrukcije i usavršavanje kod poznate hrvatske vidovnjakinje Vere Čudine i da mu mašta ne može konkurirati mašti britanske književnice J. K. Rowling autorice romana o Harry Potteru. Takvu tvrdnju Peđa Grbin iznio je vjerojatno temeljem saznanja iz dosadašnje hrvatske političke prakse.

Stav Peđe Grbina da pri tako velikim transakcijama vladajuća stranka uzima proviziju, nameće paralelni zaključak da su pri prvoj prodaji 25% dionica INE koja se dogodila 2003. godine sastavnice vladajuće koalicije, a to su SDP i HNS, odavno uzele svoju proviziju. Proizilazi zaključak da je prije sanaderizacije gospodarstva, kako to kaže Peđa Grbin u svom istupu, Hrvatsku zahvatila račanizacija gospodarstva, o čijem pogubnom učinku na INU i kompletno hrvatsko gospodarstvo, do sada nitko niti riječi nije progovorio.

Dakle, dobro informirani potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin ostaje nam dužan odgovoriti tko je sve 2003. godine u vrijeme tzv. račanizacije gosposdarstva od SDP-ovaca i HNS-ovaca uzeo proviziju za prodaju prvih 25% Ininih dionica MOL-u, koje su vrijedile 6-8 milijardi dolara, a prodane za bagatelnih 505 milijuna dolara. Grbin bi nam sigurno mogao odgovoriti i zašto je tada odbijene povoljnija ponuda OMV- a, a prihvaćena lošija ponuda MOL-a. Od Peđe Grbina, koji je očito dobro upućen u takve nezakonite posredničke usluge očekujemo odgovor i na pitanje je li provizija isplaćena na račun SDP-a i HNS-a u Hrvatskoj ili inozemstvu, je li provizija isplaćena u forintama, eurima ili kunama, tko je sve u ime i za račun SDP-a i HNS-a ovlašten u bankama raspolagati tim sredstvima, jeli provizija isplaćena u gotovini i na čije sve ruke, jeli HNS-ov čelnik doživio prometnu nezgodu u Mađarskoj uputivši se prema OTP banci u Budimpešti i na koncu o kolikoj svoti nelegalno stečenog novca se radi.

Zašto je INA prodavana?

S obzirom da je Peđa Grbin izjavio da SDP načelno nije protiv nacionalizacije Ine, pitamo se, zašto je onda INA uopće prodavana? Je li uopće bilo društveno opravdane potrebe ili kakve turske sile prodavati INU? Po logici Peđe Grbina jedini razlog prodaje djela dionica INE 2003. godine mađarima, morala je biti isključivo provizija, koju je inkasirala trećesiječanjska koalicija prije 13 godina. Odgovore na ovaj zanimljivi niz pitanja Peđa Grbin nam sigurno neće niti htjeti, niti smjeti dati. Bilo bi zato dobro znati, jeli itko iz DORH-a ovih dana gledao tv i čuo ove izjave potpredsjednika SDP-a Peđe Grbina? Bi li tko iz DORH-a pozvao i saslušao Peđu Grbina? Možda Peđa Grbin želi podijeliti informacije koje zna s policijom i DORH-om, a ne s nama običnim građanima. Možda bi nakon temeljite analize Grbinovih brzopoteznih odgovora represivni aparat konačno došao do saznanja tko se sve iz SDP-a i HNS-a okoristio provizijama i bagatelnom prodajom udjela INE 2003. godine. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Black Jack
  #1 Black Jack 3 siječnja, 2017, 21:46

  Da li to udbaški kalifat rade budale od ovoga naroda!?

  INA će se vratiti u ruke hrvatske na način da će svi oni koji su glasali za Zakon o Privatizaciji INE, Predsjednik koji je poptisao takav Zakon, te svi ćlanovi tadašnje Vlade dati vlastitu imovinu kao garanciju za otkup i povrat INA-e u hrvatsko vlasništvo!

  Vratiti INA-u koja je za judine škude prodana sa prodajom druge državne imovine?
  Pa gdje to ima?
  U Vrapće sa takvim udbaškim kretenima!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Black Jack
  #2 Black Jack 3 siječnja, 2017, 21:34

  Koji udbaški kalifat!?

  U njemačkoj su osuđeni udbaške ubojice jer su ubili Đurekovića koji je pisao knjigu o lopovima Špiljak i Broz u INA-i!
  Ti lopovi su danas živi ali udbaški kalifat ne poduzima ništa , ne pokreče istragu, nego kupuje INA-u od njemačkog RWE (koji je vlasnik ruskog Surgutnjetgaza a koji je vlasnik MOL-a) na način da RWE prodaje 25% dionica HEP-a!?
  Ludnica ovaj udbaški kalifat!

  Ali što je u ovom udbaškom kalifatu normalno?
  Od INA-e izvučene miljarde, bušotine INA-Naftaplin u Jana-i poklonjeni To Do Rich-u.
  Projekte benzinskih postaja otišle u ruke udbaških generala.

  I onda HEP!
  Javni projekti HEP-a otišli u privatne ruke poput nekoliko Vjetroelektrana!
  Javni projekt KKPE Peruća također nestao iz sektora za razvoj i otišao u privatne ruke.
  Tako isto sa reverzibilnim i hydroelektranama!

  Zanimljivo kada udbaški kalifat prodaje odnodno krade uvijek HNS-ovci veoma blizu u nadzornim odborima!
  Tkz. tehnomenežderi UDB-e!

  Ajde nešto reci odmah te antifašisti iz udbaškog kalifata prozivaju ustašom!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Maja
  #3 Maja 3 siječnja, 2017, 07:59

  Najprije treba raskrinkati prave vlasnike INE. Zatim pratiti tijek novca koji navodno nikada nije ni ušao u Hrvatsku. Pitati prof. Jurčića što su onda pokazale analize koje je kao ekonomist morao napraviti
  Treba javno, jer smo svi izgrađivali Inu, trči što je sve imala zadanu vlasništvu. I tada ako je bilo nepravilnosti dokazanih i utemeljenih oči na optužbe. Donijeti Zakon da procesi vezani uz Onu ne smiju trajati duže od godine dana.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code