DONACIJA MARIJANE PETIR UDRUZI BETLEHEM

DONACIJA MARIJANE PETIR UDRUZI BETLEHEM

10. prosinca, 2016.

 

_MG_3778Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir posjetila je u petak, 9. prosinca Kuću Malog Isusa za trudnice i samohrane majke koju vodi Udruga Betlehem u Sisku i tom prigodom uručila im donaciju odjeće i potrepština za novorođenčad i djecu do godine dana starosti. Primopredaji donacije nazočio je i sisački biskup Vlado Košić te predsjednica Udruge Iva Matijašević.

Donacija se sastoji od 200 kombinezona, bodija i ogrtača za bebe, a vrijedna je više od 7 000,00 kuna. Petir je ovu donaciju realizirala uz pomoć Europske pučke stranke čija je članica, a u okviru koje zastupnici imaju osiguran novac za promociju. Upravo ta sredstva Petir je odlučila preusmjeriti za pomoć radu udruge Betlehem i životu majki i beba. Petir je istaknula kako postoje puno korisniji načini na koje se mogu potrošiti ta sredstva od ulaganja u njenu promociju, a jedan od njih je upravo podrška plemenitom radu udruge Betlehem. _MG_3761

Predsjednica sisačke Udruge Betlehem zahvalila je europarlamentarki istaknuvši kako ovo nije prva donacije Petir te kako ona i inače podupire aktivnosti udruge koja u najtežim situacijama pruža duhovnu i materijalnu pomoć napuštenim trudnicama i samohranim majkama. Matiješavić je podsjetila i da je sisačka kuća treća ovakva kuća osnovana u Hrvatskoj, kako je kroz nju u dvije godine rada prošlo šest majki i devetero djece, te kako su sve one nakon odlaska iz kuće uspješno svoj život započele iz početka.

Sisački biskup Vlado Košić izrazivši iskrenu zahvalnost Marijani Petir na donaciji istaknuo je kako je majkama i djeci koji koriste kuću ovakva pomoć itekako bitna jer su one u najtežem trenutku ovdje pronašle utočište. Biskup je podsjetio i kako je ovo nekada bila župna kuća u kojoj je stradao vlč. Grahovar, a kako je ona danas mjesto dobrih dijela.

Ova donacija bit će dodijeljena majkama i djeci svih kuća Udruge Bethelem u Hrvatskoj.

(SV) T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Saša Leopold
  #1 Saša Leopold 11 prosinca, 2016, 18:18

  Kuća malog Isusa za trudnice i samohrane majke djeluje pod udrugom Betlehem i kao takova je u potpunosti izvan državnog sustava, time i izvan Vlade Republike Hrvatske. Ako to nije nekome jasno, radi se o organizaciji civilnog društva.
  Problem za Franu je valjda jedino što gospođa Marijana Petir, zastupnica u EU parlamentu nije donijela poklone nekoj antifa udruzi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 10 prosinca, 2016, 17:23

  EVO ,GLEDAJTE ,GRAĐANI HRVATSKE ,STEPINČEVSKA ISPOSNICA ,KARMELIČANSKIH PONAŠANJA I UZNICA,POŠTOVANA GOSPODIČNA ,KRVOLOČNOG ,NACISTIČKO-KRIŽARSKOG JEZIKA , GOSPODIČNA LEPTIR ,DONIJELA SVOJ RUBAC,ALA VERONIKIN, NA DAR ,VJEROJATNO IZABRANOJ STEPINČEVSKOJ VLADI, DA NJIME ČELNIK ,SREDFNJOVJEKOVNI FIŠKAL,SKOLASTIČKO-DOGMATSKOG POIMANJA SVIJETA I ODNOSA U NJEMU , OBRIŠE LICE ,POŠTOVANI BLENTOVIĆ, KADA SE UMORI OD STEPINČEVSKOG NAUMA UREĐENJA BOŽJE DRŽAVE.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code