DOMOVINSKA KOALICIJA U SISKU PREDSTAVILA SOCIJALNI PROGRAM

DOMOVINSKA KOALICIJA U SISKU PREDSTAVILA SOCIJALNI PROGRAM

31. kolovoza, 2016.

 

HSP AS odnosno Domovinska koalicija koju još čine DESNO, USP, HKDU dr. Marko Veselica i HDS 29.08.2016 s početkom u 12,00 sati u stranačkim prostorijama HSP AS u Sisku na konferenciji za medije službeno su predstavili svoj Socijalni program s kojim će izaći pred birače. Konferenciju je uvodnim riječima otvorio saborski zastupnik, glavni tajnik HSP AS i predsjednik Izbornog stožera Domovinske koalicije Pero Ćorić.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik HSP AS i nositelj liste za X. izbornu jedinicu Ivan Tepeš prof. istaknuo je kako je stranka okupila kvalitetne i stručne kadrove, koji su na 35 stranica sačinili ovaj program. „Zauzimamo se za utemeljenje Ministarstva iseljeništva, jer moramo zadržati vezu s našim mladim iseljenicima kako bi se oni mogli vratiti čim se za to ostvare gospodarski uvjeti. To je ujedno pretpostavka za poboljšanje demografske i socijalne slike Hrvatske“, naglasio je Ivan Tepeš prof.

O brojnim socijalnim problemima u Sisačko-moslavačkoj županiji prigodno je govorila druga na listi u VI. izbornoj jedinici, članica Predsjedništva HSP AS iz Siska dr. sc. Vlatka Vukelić. „Za brži gospodarski razvoj Siska i županije nisu iskorištene prometne mogućnosti koje bi mogla pružiti autocesta Sisak-Zagreb, čija se izgradnja mora nastaviti do granice s BiH. Isto tako su zapostavljeni riječna plovidba i željeznica, koja još nije ostvarila bržu vezu između Siska i Zagreba. Moramo sve učiniti da Sisak ne bude spavaonica Zagreba, već njegova hraniteljica“, istaknula je dr. sc. Vlatka Vukelić podsjećajući na socijalne razlike između sjevernog i južnog dijela ove izborne jedinice.

Govoreći o samom Socijalnom Programu HSP AS i Domovinske koalicije, nekadašnji istaknuti pravaški saborski zastupnik u 3 mandata i nositelj koalicijske liste HSP AS i Domovinske koalicije za VI. izbornu jedinicu mr. sc. Miroslav Rožić istaknuo je kako socijalnu sigurnost „ne predstavlja socijalna pomoć“, već pravo na rad, plaću i mirovinu. „Naš socijalni sustav je preuzet iz Ustava bivše Jugoslavije. Od brojnih standarda, od Europske unije jedino nismo preuzeli socijalne standarde jer to državi ne odgovara. Nama treba krovni zakon o ostvarivanju socijalne sigurnosti, a ne da se to područje regulira s pedesetak drugih zakona. Moramo ostvariti pravedan odnos plaća, mirovina i socijalnih davanja, uvažavajući imovinski, a ne dohodovni cenzus”, zaključio je mr. sc. Miroslav Rožić. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. direktor
  #1 direktor 1 rujna, 2016, 06:30

  Communique de presse

  SAVJEST JE EFIKASNIJA OD STRASTI

  Uz ono što je rečeno sinoć, u odgovorima odgovarajući na razna pitanja, dodajmo i slijedećui podatak koji će nam pomoći da bolje hvatitmo prednost duha pred oružjem.

  AMERIKANCI su proučavali odnose medju pripadnicima svojih vojnih postrojbi u ratu na Pacifiku, kad su poginule zapovjednike zamjenjivali preživjeli, da bi se napokon našli u situaciji u kojoj su sposobni (a ne oni is činovima) shvaćajući stvarnu situaciju, izlazili sa svojim idejama i – vodili preživjele u povoljnije stanje borbenosti – u prvom redu pameću kojoj je oružje poslužilo da ne budu ‘golih ruku’ u sučeljavanju s onima koje su imali na teretu.

  Analitičkim pristupom te prirodne preselekcije do pragmatičnosti odlučivanja, Amerikanci su došli do zaključka da u ukupnosti ljudstva vodeće uloge preuzmu i s uspjehom vode pripadnici koji se sastoje od 5% ljudstva. Pozornom analizom i odnosa u civilnom društvu došli su do sličnih zaključaka: bez znanstveno potkovane Direkcije, nema izlaza iz kaosa laži i mržnje.

  Ovo uzimam u obzir da shvatimio kako je učenost, iskustvo i mentalna stabilnost Bože Petrova koji predvodi tih oko 5% prisebnih i odgovornih glasača činjenica koja ukazuje da je ovih tridesetak godina iskustva u Hrvatskoj, uoči demokratskih odnosa, u toku njihove preobrazbe u slobodni izbor – hrvatsko društvo sazrelo za parlamentarnu demokraciju u kojoj će tih oko 5% ljudi zdrava razuma stvarati ideje i formulirati primjedbe, koje će biti podlogom zakona kako bi parlamentarna demokracija u Hrvatskoj proizvela i vladavinu prava – u recipročnosti odnosa svih građana jednako.

  *****

  Primjer nedostatka zrava razuma u političkom vrtlogu, je i sadašnja situacija u Špaljolskoj: ideološki kaos se ne uspijeva osloboditi shematizma u procentualnim odnsima manihejske podjele lijevo – desno, a ne – PRAVO po zdravu razumu, pa misle da se to može nadomjestiti samo – odlukom neukog naroda na idućim izborima (tri u jednoj godini!)

  No da bi narod promijernio svoj odnos prema stranačkim obećanjima uvjetovanim povijesnim zabludama, treba mu putem mass media ponuditi izbor po zdravu razumu, u čemu bi svi protagonisti uzeli udjela putem elektronskih media preko – savjetnika kandidata kao profesionalnih stručnjaka.

  Tako bi se, na temelju spoznaje istine po zdravu razumu, u ukupnosti šopanjolskog biračkog tijela ostavile po strani ideološke debilitacije, a zaživio pragmatizam po kojemu svaki problem mora naći logičko rješenje, a ne zakrpu frustracijama o nečasnoj ulozi i komunista i fašista i u miru i u civilnom ratu.

  Nešto sličnio događa se i u Hrvatskoj, s nešto manje huškačkog intenziteta u toku ove izborne kampanje.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code