DOKUMENTARNI FILMOVI U KIC-u

DOKUMENTARNI FILMOVI U KIC-u

28. listopada, 2014.

AmmaundAppa Custom
T
renutak kojega se užasavaju svi mladi parovi zasigurno je međusobno upoznavanje njihovih roditelja. Nijemica Franziska i Indijac Jay odlučili su kamerom obilježiti ovaj važan događaj kojeg su njihove obitelji već neko vrijeme odgađale. Nakon svjetske premijere na Berlinskom filmskom festivalu te prikazivanja u službenom programu upravo završenog Zagreb Film Festivala, u Dokukino KIC dolazi dokumentarac „Amma i Appa“

Franziskini Mama i Papa već su trideset godina u sretnome braku, baš kao i Jayevi Amma i Appa. Došlo je vrijeme da njihova djeca saznaju što je zapravo potrebno za dug i uspješan brak bez obzira na kulturološku i vjersku okolinu u kojoj je sklopljen. Zbog svoje kćeri, Franziskini roditelji putuju u Indijiu gdje ih dočekuju Jayevi otac i majka koji su svoj dom prilagodili posjeti gostiju sa zapada –  promijenivši čak i toalet. I dok su se Franziskini roditelji vjenčali iz ljubavi, Jayevim nikad nije ni palo napamet sumnjati u ispravnost dogovorenih brakova. Usprkos razlikama koje djeluju nepomirljivo, ovi stranici pred našim očima postaju obitelj.

„Amma i Appa“ pogledajte u: četvrtak 30.10. u 21h, petak 31.10. u 21h, subotu 1.11. u 21h, nedjelju 2.11. u 19h, petak 7.11. u 21h, subotu 8.11. u 21h.

U subotu u 19h pogledajte iznimno zabavnu, ali i dirljivu latvijsku priču o odnosu redatelja i subjekta njegovog snimanja – „Dokumentarist“ koja je u Zagrebu prikazana uslužbenom programu ZagrebDoxa. Inta je starija seljanka oštrog jezika koja živiu malenoj kući na vrištini u blizini Rige. Redatelj Ivars Zviedris posjećuje je kroz godinu dana, te u tom periodu snima i uhodi dok ona na njega baca uroke, vrijeđa ga i ponižava. Mijenjaju se godišnja doba, a tako i njihov odnos; vole se, pa se mrze,  ručaju skupa, pa mu Inta želi razbiti kameru. Pozitivna energija odnosa glasne starice i šutljivog snimatelja, držat će vam osmjeh na licu tokom cijelog filma, a osim Intinog osebujnog karaktera, Ivars na zabavan način kritizira prirodu svog posla  – dokumentariste. „Dokumentarist“je na programu Dokukina KIC u subotu 1.11. u 19h te u nedjelju 2.11. u 21h.

Trailer: http://goo.gl/wb0c0n T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code