DOKUMENTARAC O BRAĆI SINKOVIĆ

DOKUMENTARAC O BRAĆI SINKOVIĆ

17. svibnja, 2017.

 

 

U četvrtak 18. svibnja, na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 20.55 gledateljima Hrvatske radiotelevizije (HRT) bit će predstavljen dokumentarni film o sportskim uspjesima i životu hrvatskih veslača, braći Martinu i Valentu Sinkoviću. Film pod naslovom “10 jakih” nazvan je po veslačkoj naredbi, koja je ovaj bratski dvojac dovela do mnogih pobjeda. Gledatelji će moći vidjeti svakodnevni život Martina i Valenta, od odlazaka na natjecanja do priprema za najvažnije natjecanje u životu. U filmu govore njihovi dosadašnji treneri, kolege veslači, drugi sportaši i članovi njihove obitelji. Zanimljivo će se biti upoznati s upornošću i ustrajnošću braće, vrijednim poukama trenera Nikole Bralića i kombinacijom koja ih je dovela do 29 uzastopnih pobjeda, uključujući i onu najvažniju – olimpijsku. Zauvijek će ostati upamćena uzbudljiva utrka na Olimpijskim igrama u Riju de Janeiru te sreća zbog osvojenoga zlata.

Dio dokumentarnoga filma 10 jakih sniman je na zagrebačkome jezeru Jarunu i u domu braće Sinković te na Peruči i u Zadru, a ostatak u talijanskim gradovima Pizzi i Vareseu te u švicarskome gradu Luzernu. Tu su još i snimke iz Francuske, Njemačke i Nizozemske. Film je za Hrvatsku radioteleviziju proizvela produkcijska tvrtka Red Bull Media House. Scenaristica je Renata Miličević, a redatelj Martin Smerdel.

Gledatelji Hrvatske radiotelevizije, osim u četvrtak 18. svibnja na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u 20.55, dokumentarni film 10 jakih moći će pogledati i u repriznome terminu u nedjelju 21. svibnja na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) s početkom u 15.00 te s pomoću multimedijske usluge HRTi. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code