DO SADA HRVATSKA OSAM, A OSTALI IZ  BIVŠE JUGOSLAVIJE OSVOJILI 14 MEDALJA 

DO SADA HRVATSKA OSAM, A OSTALI IZ  BIVŠE JUGOSLAVIJE OSVOJILI 14 MEDALJA 

5. kolovoza, 2021.

 

U Tokiju Crna Gora uz Bosnu i Hercegovinu nije uspjela dupisati se na listu osvajača odličja, dok su Hrvatska, Srbija i Slovenija ostvarili dobre rezultate. Hrvatska je već nekoliko dana stala na brojci od osam osvojenih olimpijskih odličja  i nalazi se među prvih dvadeset država na ukupnoj listi medalja.

Slovenija je trenutno 27. s dva zlata, te po jednim srebrom i broncom.

Srbija je na 42. mjestu s jednim zlatom, jednim srebrom i četiri bronce, ukupno imaju šest medalja, ali košarkašice će još igrati u polufinalu.

Sjeverna Makedonija je 71. mjestu s jednim srebrom.

Sa prvim medaljama stigle su i informacije o tome koliko će te države u  nagraditi svoje sportaše za uspehje na Igrama u Tokiju. Ono što upada u oči jeste velika razlika izmeđ pojedinih zemalja, a ekonomska razvijenost nije u direktnoj vezi sa količinom novca koju će neka država izdvojiti za nagrade.

U Srbiji teakwondašica Milica Mandić će za zlatnu medalju dobiti 70 tisuća eura, strijelcu Damiru Mikecu za dva srebra  sljeduje po 60 tisuća, dok će za bronzu također teakwondašica Tijana Bogdanović dobija 50 tisuća.

Od Srbije još više plaća Republika Kosovo, čiji su sportašice osvojile dvije zlatne medalje u džudu. Uz zlato oko vrata dobit će još po 100 tisuća eura.

Za razliku od Srbije, u ostalim republikama propale Jugoslavije nisu toliko izdašni.

Crna Gora još nije osvojila medalju, a ako to pođe za rukom njenim sportašima bit će nagrađeni sa 35  za zlato, 30 za srebro i 25 tisuća eura za broncu.

Hrvatska je uz BiH  na dnu liste. Tako će Matea Jelić, braća Sinkovići tenisači u paru Mate Pavić i Nikola Mektić za zlato dobiti 27.600 eura, dok će Tin Srbić, Marin Ćilić, Ivan Dodig i Tonči Stipanović kao srebreni dobiti po  17.200 eura. Osvajači bronce 12.200 eura.

Za zlatnu medalju osvajač bio dobio nešto više od dvije tisuće eura.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code