DIREKTOR KOMUNALNOG BRČKO IMA PLAĆU 14 000 MARAKA

DIREKTOR KOMUNALNOG BRČKO IMA PLAĆU 14 000 MARAKA

8. kolovoza, 2013.

335b3436b9171bd4c62392e22ed68488

I dok JP „Komunalno Brčko“ uoči najvećeg muslimanskog praznika Bajrama vrši radove na glavnom cjevovodu u Plazuljama i cijeli grad ostavljaju bez vode, skoro da smo svi zaboravili na scene odgovornih u ovoj firmi koji su se igrali s građanima i cijevima koje su svako malo pucale.

Za divno čudo cijevi više ne pucaju. Zašto? Valjda su „pročitani“ i više ne povećavaju pritisak vode što je, najvjerovatnije, i uzrokovalo pucanje.

Ostaju pitanja bez odgovora: Zašto baš zadnji dan ramazanskog posta, odnosno uoči Bajrama i na temperaturi od oko i preko 40 stepeni grad ostavljaju bez vode? Zašto menadžer nad menadžerima Admir Nuković sa svojim brojnim saradnicima i savjetnicima nije to odlužio do iza Bajrama, pa bar do petka?

Također, ostaje i otvoreno pitanje da li je Nukovića strah Boga, ako nije „umrtvljenog“ naroda, da mjesečno naplaćuje i preko 14.000 maraka bruto plaće?

Sa ovakvim vlastodršcima u Brčko distriktu koji mu se ne smiju suprostaviti jer izvještaji komunalnog prolaze glat bez da iko i iz pozicije, ali i iz opozicije u Skupštini Distrikta pita za mjesečna primanja ovoga čovjeka.

Sa druge strane među uposlenicima Komunalnog se nalaze: rodbina, prijatelji, supružnici i /li ljubavnici vlastodržaca sa svih nivoa, više ili nižerangiranih policajaca, a među uposlenicima su i oni iza kojih stoje visokopozicionirane osobe iz Pravosuđa u Brčkom.

Sve dok je ovako Admir Nuković može zarađivati i više, može imati u svom vlasništvu i naselje, a ne skoro cijelu ulicu.

Dodatni vjetar u leđa ovome čovjeku je i objekat u ulici Kantardžića u kojem „sjedi“ OSCE, kojeg Nuković koristi kao zaštitni paravan, jer ruku na srce i da hoće policiji ne bi bilo svjedno da vrši pretrese tik pored zgrade u kojoj se nalazi OSCE.
IZVOR: www.otisak.ba/ Edin RAŽANICA Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code