DEVEDESETA I NEOBRANJIVO

DEVEDESETA I NEOBRANJIVO

23. lipnja, 2018.

 

 

Devedeseta! Gotovo je sigurno, ako on dođe do lopte: vragova na ulici, u zimnjacima. Da. Shaquiri je na lopti. Tko će do njega? Srbi, sigurno, ne. Tako je. On je vihor. Nezaustavljiv. Njemu, nije ni to dosta: ide na ekran spuštenih napetosti. Kad mu u sprint kreće srpski  Stojković, on, gotovo ispuhom, lovi zamah. I, ne udara, porinuo je loptu, ispod golmana, koji je, u ocjeni kriv. 2:1 Švicarske. I, na kraju, bačena majica. Isprsan. Uvjerljiv. Nije li, on, igrač engleskog Stokea. Jest. Ide ko’ tane. Shaquiri. Prije toga, 1: 1, izravnanje za Švicarsku. Porihatal je  situaciju, u stanje mirovanja, Xhaka. Taj nema dlake na jeziku. Pali, s dvadeset pet metara. Neobranjivo!

Za portal Tjedno SP u Rusiji prati: Zvonimir Magdić

Najavljeni su kao potpuno ravnopravni. I Švicarci i Srbija. Čak se grozilo, s nekim Albancima i Kosovljanima,  u momčadi ‘Urara’. Isteklo je, mirno.Za sladoled  srpski gol, a onda za rolex, dva, Švicaraca. Utakmica je u punom preokretu. Bliži se kraju. Gore, na ‘semiću’, nema odluke.1:1. Hoćel tako i ostati?Neće. Švicarci su sve nasrtljiviji. Pritisak raste. Ima prilika. Tih, Tellovaca bijelog križa. I onda – ono, što je odlika Švicarca. Dubina. I – okomica. Lopta je gurnuta u for. U punu konačnicu. Devedeseta! Gotovo je sigurno, ako on dođe do lopte: vragova na ulici, u zimnjacima. Da. Shaquiri je na lopti. Tko će do njega? Srbi, sigurno, ne. Tako je. On je vihor. Nezaustavljiv. Njemu, nije ni to dosta: ide na ekran spuštenih napetosti. Kad mu u sprint kreće srpski  Stojković, on, gotovo ispuhom, lovi zamah. I, ne udara, porinuo je loptu, ispod golmana, koji je, u ocjeni kriv. 2:1 Švicarske. I, na kraju, bačena majica. Isprsan. Uvjerljiv. Nije li, on, igrač engleskog Stokea. Jest. Ide ko’ tane. Shaquiri. Prije toga, 1: 1, izravnanje za Švicarsku. Porihatal je  situaciju, u stanje mirovanja, Xhaka. Taj nema dlake na jeziku. Pali, s dvadeset pet metara. Neobranjivo! A, visoki, dosadno otresiti Mitrović, koji je  već u opisu bre, srpskih bajki. Zašto? Ne znam. Mitlogija. Udara centar – glavom. 0:1! Sedma je minuta. Nekako, prerano. Točno…kako bi rekel, Tarik Filipović

Sombrero Neymara – za dušu, gol – za iskorak

Malo je nedostajalo da izvrsni Navas na golu, Realovac, za Costa Ricu, potuče, silnim šakama i postavljanjem, brazilske  kanarince, u Sankt Peterburgu! Ipak, na kraju i pri kraju balade, Coutinho i Neymar. 2:0 Brazila. Čak, i protiv VAR-a!

Svaštarica! Gužve, prilike, još više neprilika i, jedan velikan –  Navas – protiv moćnog Brazila. Što sve nije taj čovo, polovio. Kakvo postavljanje! I, sve  su lopte, u njega. Čitava momčad Srednjoamerikanaca, bila je uporna. Odlučna. Nije se dala. Jasno, očekivao se, rasplet. Onaj, pravi. I do njega je došlo. Poslije, devedesete!Plavih Brazilaca je bilo – ‘više’, ali ni bijeli Kostarikenosi, nisu nedostajali. Bili su hrabri. Nisu šljivili Brazil. Očito –  mali – dižu glas. Toliki. I, dobrim loptanjem. Ali, Brazil je ipak, Brazil! Koliko se, za sada, čini, broj jedan ove Rusije, osamnaest. Ima momčad. Ima igru. Nema, baš puno zvijezda. Coutinho, na tren; Naymar, u stalnoj borbi. S njim, bilo je i – kečanja. Morao je i  na sud, s VAR- om. I – izgubio! I, kad je sudac već pokazao na bijelu točku, konzultacijom, ‘železo’, je odgodilo konačnicu. Najprije Coutinho, koji je očito ipak broja dva, a na kraju, pa na njega se i čeka, Neymar. Nekako ga i – nije išlo. Da bi se odužio toj masi, koja, sva u žutom, čeka baš njega, pozabavio se, u jednom trenu, na korner-crti, prodajom jednog, neočekivanog, sombrera. Petom, prek’ vlastite glave. Shaw. Jasno, urlik  Sankt Peterburga. Ne samo Brazilaca. Svijeta… Obrigado!

Gol-parade Nigerijca Muse

Evo, jednih iz hrvatske skupine. Islanđani i Nigerijci. Utakmica, koja nosi tajnu i nekih drugih sudbina. Čak, i mačkasto prebijene,  Argentine. Nigerija, koju je lako tukla Hrvatska, bila je 2:0 bolja od plećatih Islanđana.

Kojom je šalom, čistim vicem, Musa krenuo najprije trkom, pa paralelnim slalomom, prema golu. Izmakao je i pad čuvara,a onda, uz lagani priček, stresao, mrežu. Senzacija! Manje ili više. 2:0 Nigerije. A sjećam se kako su Hrvati, jednostavno, odšetali te, brze Nigere. No, čekajte Ahmed Musa je zabio i prvoga. 1:0. Jednako spektakularno, zadržavši danu loptu, na špici, a onda volej, bio mu je  neumioljiv. Danas je to bio, njihov dan. Blagdan. Nadigrali su, unatoč svega, dobre Otočane. A ti – odišu zdravljem. I, puni kisika, sjevernih mora. No, Islanderi su, ipak, postali odčitana knjiga. Iako, su Argentincima, isčupali dušu:1:1. Nije, s Nigerijcima, lako. Oni su velika perspektiva Afro-nogometnog kontinenta. istina, da se ne zaboravi, Islanđani su imali svoju priliku. Elver. Čak, u drugoj instanci,  sankcioniran VAR-om. Pa, kod hoće VAR, neće Gilfy Sigurdsson: puca, nekak,’ preležerno, visoko –  preko gola. Dobar je to bio nogomet. Ipak, druge klase. Ali, pun šmeka. Lakoće  loptanja. T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. merle
  #1 merle 24 lipnja, 2018, 11:39

  E četnici NEJDE NA SILU! vi STE NAVIKLI GUBITI PA ME NE IZNENAĐUJE VAŠE JAUKANJE JER MISLITE DA STE SVEMOGUĆI A GLAVNA VAM JE OSOBINA LAŽ,LAŽ I LAŽ TE SILA KOJA NIKAD NIJE DALA REZULTATA!!! PA ŠTO I OČEKIVATI OD VJEČNIH GUBITNIKA KOJI SE NE MIRE SA PORAZIMA A KOJE KONSTANTNO DOŽIVLJAVAJU!!! SADA PLAČU I HUŠKAJU CIJELI SVIJET PROTIV ONIH OD KOJIH SU UVIJEK GUBILI!!! SADA ĆE FIFA NJIMA DODJELITI POBJEDU ILI U SNU ONI ĆE SIGURNO POBJEDITI BRAZIL!!! PAKUJTE KOFERE I TRAKTORIMA NAZAD U smrdiju!!! ĆAO NASILNICI I VJEČNI GUBITNICI!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. merle
  #2 merle 23 lipnja, 2018, 12:47

  IZ POUZDANIH IZVORA ČUO SAM DA JE U smrdiji 22.juni PROGLAŠEN DANOM NACIONALNE ŽALOSTI A četnik vučić JE OŠTRO NAPAO srpskog KOMENTATORA JER JE NA UTAKMICI USTAŠA I ARGENTINE KONSTANTNO I UPORNO NAVIJAO ZA CRNOKOŠULJAŠE A ONI NA KRAJU SLAVE UZ PIJESMU THOMSONA I MRSKU IM USTAŠKU PJESMU ČAVOGLAVE!!! STVARNO SRAM VAS BILO neprilagođeni srbi!!! JOŠ SE NEZNA NASTAVAK NO MOŽE DOĆI U PITANJE I POZIV HRVATSKOJ PRESJEDNICI DA HITNO POSJETI smrdiju!!! PA DOSTA NAM TIH USTAŠA!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Black Jack
  #3 Black Jack 23 lipnja, 2018, 10:10

  E kada bi se Hrvati, Šiptari i Makenodnici ujednili nebu više bilo provokatora koji sanjaju veliku srbiju, a niti onih šumskih bandita kojima je Beograd bio glavni grad

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code