DEVEDESET I DEVET

DEVEDESET I DEVET

2. studenoga, 2011.

Piše: Miro Glavurtić

99:1. To je formula s Wall streeta, u vrijeme njegove okupacije. Occupy Wall Street. To je jedna proporcija koja se ne zna riješiti. Tako je svijet podijeljen u jednom ratu koji nije objavljen i koji nije opisan. Volio bih napisati kratku povijest tog rata.

Što označava ovu večer, uoči Svih svetih. Novopazarski vehabija Jašarević pred sudom u Sarajevu kaže: «Ne priznajem ovaj sud !» Onda slike iz Den Haaga. Šešelj ne priznaje onaj sud. «Ja sam Vojislav Šešelj, profesor univerziteta i najveći neprijatelj Haškog tribunala!» Baš kao što ni Tito nije priznavao sud koji mu je sudio, jer nije bio sud Partije. Šešelj obrazlaže svoje neprijateljstvo: «Ovaj Sud je utemeljila jedna satanistička sekta!» O.K. S koliko prezira se Srbi odnose prema Haškom tribunalu; s onoliko koliko se Hrvati odnose s poštovanjem. Hrvatski general se obraća tribunalu sa «Časni sude.» A Časni sud mu odalami 24 godina. General Mladić se zajebava sa Časnim sudom. Šešelj kaže da su ga utemeljili sluge Nečastivog. I pritom se grohotom smije: «Ha.. Ha… Ha!» Hrvatska desnica ne zna objasniti kako je to Velika Britanija sklona Srbima, a nije Hrvatima. Što mi to još imamo uraditi?

 

WARBURG  INSTITUT

 

Ali rat koji spominjem je svjetski. Mučne scene pune krvi, u udarnom Dnevniku, su propaganda Holloweena, Dana vještica. Vide se i slike pučkoškolaca kako se raduju prazniku. Našli su i kršćanku, neku babu, koja u ruci drži lutku vještice na metli i kliče: «Živio Halloween». Je li to spot? Jesu li ubacili igrani, propagandni film, u Dnevnik? Ne piše tko ga je režirao. Pavlin iz Kamenskog mi kaže da pučke škole dobivaju dopis od Ministarstva, kako slaviti praznik, koji treba zamijeniti kršćanski blagdan Svih svetih. U Dnevniku kažu da je praznik druidski, ali se raširio u Americi. Šešelj kaže da ga širi ista Satanistička sekta. A tko je utemeljio radikale? Rat je nemilosrdan. I mnogo košta. Novac je bankarski; Kalajić bi rekao da je novac iz «Lihvarske internacionale.»

Kada hrvatski desničar spomene Britaniju, diže mi se kosa na glavi. U jednom njihovom proglasu stoji: «Mi smo za Ameriku, a protiv Engleske!» Lijepo  je objašnjena demarkacija. Samo je treba obrazložiti. Jašarević iz Novoga Pazara puca na Američku ambasadu u Sarajevu. Rat radikalizira Islam, ali i srpske radikale. Ishod je Armagedon. A formula je 99 : 1. Po prvi put u povijesti! Ako se formula dobro shvati, na Balkanu, nestat će trvenja između Srba i Hrvata.

Dosta o ratu naučio sam od Dame iz Warburg instituta. Veličanstveno opisuje barem dva stoljeća tog rata na području Europe; najmanje se puškara; više se ratuje knjigama, ali sve vodi Armagedonu. Posljednjem i konačnom ratu. I njoj je, bar za taj interval, Engleska – kob svijeta. London je Nova Troja. Rat je vjerski, duhovni, magijski, okultni, tajanstven, opskurni; nazire se da je dug kao i samo vrijeme. Oswald Spengler ga vidi u mnogo širim dimenzijama.

Ne bih nastavio konzultirati proroštva. A moja su slabost. Jedno proroštvo kaže da će moć Britanije trajati od Elizabete I. do Elizabete II. A ova kraljica, Elizabeta II., nastavlja svoj burni kraljevski kontinuitet, kao da odlaže Eshaton, Armagedon i Konac vremena.

 

SILE PAKLA

 

Elizabeta I. je stvorila Carstvo. U kojem Sunce nije zalazilo. Zapravo je udarila temelje Carstvu. Uz nju je vjerni i pobožni Giordano Bruno. I Dr. Dee, koji je nosio špijunsku oznaku 007, kao James Bond, kasnije. To su dva najveća čarobnjaka epohe. Do smrti vjerni Elizabeti I.i Carstvu koje se rađa, na Otoku, uz njihova demonska zazivanja Sila Pakla. Protestantizam je prvi korak; drugi je druidizam i satanizam. Pa ipak, sve do Elizabete II i naših dana, to je učinjeno za onih 1 % engleskog građanstva iz wallstreetske formule. Dama iz Warburg instituta, Frances A. Yates, taj demonski kontinuitet jasno naglašava: Giordano Bruno je u Njemačkoj stvorio sektu «giordanista», koji su kasnije uzeli amblem ruže i križa, iz Lutherova grba, i nazvali se rozenkrlojceri. Od njih je u Engleskoj nastala sekta Slobodnih zidara. Snažno oružje Carstva.

Elizabeta I. bila je mudra i zla, kao zmija. Pokrenula je svjetski Proces. Znala je da se mora vladati zavođenjem i krvavim terorom. Posljednja postaja Giordana Bruna bila je Rim, gdje se pripremao konvertirati Papu, u novu, englesku religiju. Davno se već bio odrekao Rima; svrgnuo je dominikansku odoru; zamrzio je španjolsku, habsburšku monarhiju, koja je vladala u Napulju. Poklonio se Elizabeti I., boginji Astreji, kako joj je pjevao. Poginuo je u velikom ratu, koji je bio i njegov, osobni rat; spaljen  je na lomači. Ljeta Gospodnjeg 1600. A pet godina poslije, poginuo je strašnom smrču Guy Fawkes. Katolik. Urotnik protiv Elizabete I. Koji je služio, jedno vrijeme, Španjolskoj kruni. I ličio na španjolskog hidalga. Njegov lik je engleska tradicija zapamtila. Postao je simbol omraženog katoličanstva. Ličio je na francuske mušketire, kako ih je i Dumas otac pamtio i predstavljao. Sve u svemu, Elizabeta I. je našla oličenje Sila zla. Kao što ga je Bush mlađi našao u Bil Ladenu. Otada do danas u Londonu se svakog 5. studenog, slavi Barutni dan, na uspomenu kada se Imperij spasio od opakih urotnika. Veliki vatromet podsjeća svake godine, na barutnu urotu. A lik Guya Fawkesa sve je upečatljiviji. Urezuje se u sjećanje. Uvrnuti brci, tanka bradica ispod donje usnice. Osmjeh koji zavodi i prezire. Pramen kose koji pada na oko, ovjekovječio je Milton,  u Izgubljenom raju, kao karakteristiku Luciferova lika. I generacije prokletih pjesnika, sve do Algerdona Swinburna, imitirali su taj pramen, u dvojbi da li je Miltonov Lucifer lijep, zao, ili izazovan. Sam izraz Lucifera osvetnika.

Urotnici su bili mučeni. Glave i udovi su im bili odsječeni. Izlagali su ih kao trofeje po londonskim mostovima. Ti krvavi trofeji bili su zasoljeni, da ih gavrani ne iskljucaju. Da potraju kao opomena. Lov na katolike je otpočeo. To je duga povijest mučeništva. I obespravljenosti. Jednoga dana, Satanistička sekta počela je dugu seriju eksportnih antikatoličkih urota, u katoličkim zemljama. Francuska, Španjolska, Meksiko, Mađarska.

U našim danima antibankarske revolucije, i pobuna koje se šire svijetom, lik Guya Fawkesa pojavljuje se kao sam znamen revolta obespravljenih. Koji ne žele biti budući robovi. Osvetnik s likom Guya Fawkesa najprije se javio u stripu V for Vendeta, i u filmu rađenom po njemu. I osvojio je samu dušu pobune. Postao je zaštitnu znak grupe aktivista koji se nazivaju Anonymousi.

Tako je i Zorro osvetnik preživio teror američkog satanizma u Meksiku, nad katoličkom apsolutnom većinom. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code