DESNO: IZBACITE ZLOČINCA TITA IZ SVIH JAVNIH PROSTORA

DESNO: IZBACITE ZLOČINCA TITA IZ SVIH JAVNIH PROSTORA

7. svibnja, 2016.

Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO) podržava inicijativu „Kruga za trg“ za promjenom imena trga kod Hrvatskog narodnog kazališta kao i za izbacivanje imena Josipa Broza Tita iz svih javnih prostora u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj. Komunistički režim je bez sumnje bio totalitaran režim, a Tito kao diktator bio je zločinački vođa komunističkog pokreta na ovim prostorima.
Osim što je bio komunistički diktator, on je naređivao progone i ubojstva mnogih hrvatskih domoljuba u Hrvatskoj i u svijetu; stoga ga mnogi stručni analitičari svrstavaju među 10 najgorih zločinaca u povijesti čovječanstva.

Bleiburg, Križni put, 1700 jama diljem naših prostora, UDBA, KOS, komunistička Jugoslavija, jednopartijski sustav, diktatura – samo su neke od činjenica iza kojih stoji zločinac Josip Broz Tito. Potpuno je nerazumno da bilo kakav javni prostor nosi ime takvog zločinca. Smatramo, dakle, da je Tito glavni inicijator genocida i kulturocida u Hrvata te se stoga zalažemo da se njegovo ime čim prije ukloni iz svih javnih prostora diljem „Lijepe naše”.

Nadalje bismo podsjetili građane Zagreba da je Milan Bandić kao dugogodišnji gradonačelnik Zagreba osoba, koja je mogla i još uvijek može donijeti odluku o preimenovanju trga kod Hrvatskog narodnog kazališta u roku od par dana. Zašto takvu odluku tijekom svih ovih godina još nije donio, je pitanje, koje mu se treba javno postaviti. Odgovornim smatramo i sve druge stranke, koje su Bandiću omogućavale većinu u Gradskoj skupštini, prvenstveno SDP.

Milan Bandić i njegova stranka su na državnoj razini trenutno dio HDZ-ove koalicije, koja ima većinu u Hrvatskom saboru, a prema najnovijim informacijama vladajuća je koalicija proširena i na skupštinu Grada Zagreba. Prema tome, sasvim je jasno o kojim strankama i stranačkim predsjednicima ovisi odluka o uklanjanju imena diktatora i zločinca Josipa Broza Tita.

Damir Banić

Predsjednik DESNO Zagreb T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. sime49
  #1 sime49 15 svibnja, 2016, 08:25

  Da bi se na svoje mjesto dovelo ime Josipa Broza Tita, potrebito je razračunati sa njegovim sljedbencima tipa Pusići,Stazić,Mesić,Milanović,Josipović itd.odnosno suditi im za zla koja su radili protiv Države Hrvatske.
  Ako se to ne uradi, ponovo ćemo mi čestiti rodoljubi puniti komunističke zatvore, iseljavati iz svoje domovine trbuhom za kruhom.Bratja će nanovo tražiti moralno političke podobnost za zapošljavanje građana republike Hrvatske.
  To se i sada radi primjerice sa ministrom kulture, hrvatskih branitelja i dr.
  Živi bili pa vidjeli!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code