DARIO ŠIMIĆ I TOMO ŠOKOTA IGRAJU ZA NK KUSTOŠIJU

DARIO ŠIMIĆ I TOMO ŠOKOTA IGRAJU ZA NK KUSTOŠIJU

8. srpnja, 2012.

 

ljubljanska-olimpija-otpustila-tomu-sokotu-nakon-ozljede-slika-349067
Zajedno će igrati i voditi  klupski restoran

Piše: Franjo Drobrović

Dario Šimić i Tomo Šokota će u narednoj sezoni i igrati za NK Kustošiju. Portal Dnevno je već objavio da preuzimaju NK Kustošiju, a po najnovijim informacijama, iz pouzdanih krugova  doznali smo da će u narednoj sezoni i igrati u prvoj momčadi tog člana 1.zagrebačke lige.

S Dariom Šimićem i Tomom Šokotom nogometaši NK Kustošije postaju posebna atrakcija nižerazrednog zagrebačkog nogometa. Obojica proslavljenih hrvatskih internacionalaca su ostali u solidnoj kondiciji, a očekuje se da će uz Darija Šimića i Tomo Šokotu zagrebačkog ligaša uskoro pojačati i ostali talentirani igrači Kustošije koji sada igraju za druge zagrebačke klubove.

Dario Šimić  je preuzeo i klupski lokal, koji je priključio lancu svojih kvartovskih kafića.

U nogometnoj školi NK Kustošije već od ranije treniraju sinovi ovih poznatih nogometaša. Spremaju se krenuti putem svojih očeva i strica Josipa, koji je nekada zajedno s bratom Dariom počeo od pionira Dinama, odnosno Croatije, kako se zvao klub iz Maksimira u vrijeme Franje Tuđmana kad su braća Šimić bili u svom igračkom zenitu.

 

DARIJEVI USPJESI U POSLU

 

Nakon povrataka iz Italije, gdje je Dario Šimić nosio dresove Intera i Milana, pa kratko Monaka, opet je pokušao igrati za Dinamo, ali nakon priprema za sezonu 2010/11. kockice se nisu posložile i rekorder s 100 odigranih utakmica za vatrene odlučio je objesiti kopačke o klin. Nakon toga zajedno s Mariom Jurićem osnovao je Udrugu sindikata nogometaša i dosta se angažirao u u zaštiti prava nogometaša u domaćoem nogometu. Figurirao je i kao jedan od mogućih kandidata za predsjednika HNS-a.

Dario Šimić je vrlo je zapažen u poslovnim krugovima, nakon što je razvio posao s vodom Aqua Viva  novac zarađen u nogometu ulagao je u lanac kvartovskih kafića  i preuređenje dvije stare  kuće u Tkalčićevoj ulici.   Za preuređenje tih kuća koje spadaju u spomenike kulture odbio je milijun kuna koliko mu pripada od Grada Zagreba za obnove tih kuća iz kategorije spomenika kulture.

 

ŠOKOTA I SANADER

 

Tomo Šokota je nakon odlaska iz Dinama nosio dresove Porta i Benfice, a poslije toga je igrao i za belgijski Lokeren i ljubljansku Olimpiju. Zadnji put u javnosti se spominjao među prijateljima koji su prikupljali jamčevinu za bivšeg premijera Ivu Sanadera. Tomislav Šokota je priložio 150 000 eura.

Obojica proslavljenih hravtskih nogometaša oženili su nekadašnje manekenke Dario Šimić Jelenu Medić s kojom ima tri sina, a Tomo Šokota Eminu Pezo, nekadašnju kraljicu Hrvatske, s kojom ima dva sina.

Sinovi su na teren NK Kustošije privukli očeve. Stari amigo u razgovoru za naš portal Tjedno kaže da je u nogometnim školama najvažnije da djeci ima tko pokazati kako se to radi, a ne samo pričati. Na terenima NK Kustošija će tako biti i nema sumnje da će iz Donje Kustošije gdje se nalazi igralište ovog kluba prave vijesti i dalje pristizati. T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code