PRVE NAGRADE U ARGENTINI I BRAZILU

PRVE NAGRADE U ARGENTINI I BRAZILU

18. studenoga, 2021.

Mladi hrvatski umjetnik, glazbeni pedagog i skladatelj Dario Cebić ostvario je ogroman uspjeh osvojivši prvo mjesto na velikim međunarodnim glazbenim natjecanjima u Argentini i Brazilu.
Natjecanja su organizirana u gradovima Buenos Airesu i Rio de Janeiru, a Cebić je prvo mjesto uspio izboriti sa skladbama ,,Koncert za klavir solo” i ,,11. Simfonija – za  orkestar” za što mu je međunarodna komisija sastavljena od uglednih profesora i umjetnika (prof. Daniela Rodriguez, prof. Antonio Moreno, prof. Arnaldo Eller, prof. Marisa Ramalho, prof. Natallia Kazlova i prof. Maurisio Goncalves) dodijelila maksimalnih 100 bodova.
Dario Cebić doktorski studij iz glazbenih znanosti završio je u Grazu na ,,Universität für Musik und darstellende Kunst” Graz,nakon čega je završio postdiplomski studij kompozicije na ,,Universität für Musik und darstellende Kunst” u Beču, dok je specijalizaciju iz glazbenih znanosti, kompozicije i analize usavršavao na ,,Hochschule für Musik Hanns Eisler” u Berlinu te na cijenjenim Sveučilištima u Frankfurtu i Freiburgu. 2018. godine završio je dodatno doktorski studij iz kompozicije. Dobitnik je brojnih svjetskih nagrada (Barcelona, New York, Pariz, Zagreb, Beč, Kopenhagen, Prag, Milano, Peking itd.) a 2020. dobio je nagradu Republike Hrvatske za pedagoški rad i kompoziciju. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code