DARINKO KOSOR TRAŽI ČOVIĆEVU SMJENU

DARINKO KOSOR TRAŽI ČOVIĆEVU SMJENU

4. svibnja, 2012.

 

darinko-kosor-zbog-poraza-izborima-stranci-ponudio-mandat-slika-433591

Zbog katastrofalnih rezultata poslovanja koji se, uz ostalo, ogledaju i u gubitcima od čak jedne milijarde kuna, predsjednik HSLS-a i gradski vijećnik Darinko Kosor javno je pozvao članove uprave Zagrebačkog holdinga na čelu s Ivom Čovićem da podnesu ostavke.

Kosor je najavio da će dva člana Skupštine holdinga iz redova HSLS-a idući tjedan i formalno zatražiti smjenu Čovića i cijele uprave, navodeći kao argumente i loše rezultate poslovanja u 2010. i 2011., kao i to što do danas nije usvojen plan investiranja za ovu godinu, a što su morali učiniti još u siječnju.

»Razlozi za trenutnim odlaskom Čovića i kompletne uprave Holdinga toliko su jaki da bi i sami trebali odstupiti. No, to se sigurno neće dogoditi, pa stoga javno pozivam predsjednika Skupštine holdinga Davora Bernardića i druge članove iz redova SDP-a i HSU-a da podupru naš zahtjev«, kazao je HSLS-ov šef za Vjesnik, uvjeren da u SDP-u i HSU-u, koji inače imaju većinu u Skupštini, dijele njihovo mišljenje o nesposobnosti čelnih ljudi Zagrebačkog holdinga.

»Hoće li se usuditi to i javno iskazati, ne znam. No, krajnje je vrijeme da se u Zagrebu prestane s tom praksom dviju politika. Jedna je ona službena, koja i omogućava Čoviću da ne samo gomila gubitke, nego i da stalno zapošljava nove ljude u Holdingu, a druga je ona neslužbena, koja to ne odobrava, ali i ne želi ništa poduzeti da se stvari promijene«, objašnjava Kosor, ocjenjujući kako je minimum odgovornosti prema Zagrepčanima, kojima se uredno isporučuju uplatnice s višim cijenama komunalija, »smijeniti nesposobnu i neodgovornu upravu Holdinga«.

Izvor:Vjesnik.hr T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code