„DANI JAZZA DAMIRA KUKURUZOVIĆA“

„DANI JAZZA DAMIRA KUKURUZOVIĆA“

5. srpnja, 2021.

 

Iako su mnogi Siščani, nakon smrti osnivača i razornoga potresa u kojem je neuporabljivom proglašena najstarija zidana zgrada Maloga Kaptola, pomišljali da se dugogodišnja festivalska jazz & blues tradicija muziciranja na lijevoobalnoj kupskoj Šetnici  prekida, u nedjelju, 4. srpnja, počet će sedmodnevni “Dani jazza Damira Kukuruzovića” u atriju Gradskoga muzeja Siska. I sve to u počast utemeljitelju i vlasniku Siscia jazz kluba, zadnjih dana 2020. prerano preminulom gitaristu i divu svjetskoga glasa koji je ime Siska pronio meridijanima i paralelama. Uz nesebičnu pomoć sponzora, organizacijske poslove festivala, kao i istoimenoga poduzeća, preuzela je  Damirova vjerna i lijepa udovica Marijana Barišić, koja je medijskim poslenicima rekla da je sačinjen kvalitetan program.
– Za Sisak je veoma važno održati zaštitni glazbeni znak Siska, kojem je ovogodišnji dobitnik Nagrade za životno djelo grada dao nemjerljiv doprinos, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Dodajmo ovom da je svoju nazočnost prvoj večeri festivala u Ulici kralja Tomislava najavio novi sisačko-moslavački župan mr. Ivan Celjak, predlagač pok. Kukuruzovića za posthumnu gradsku nagradu.
Kažimo na kraju da posjetitelje očekuju nastupi bendova Swing Again, Dixieland band Čakovec, The Cool Jazz Duo Branko Bogunović  & Bogart, Mavi kan , Big band Požega, Martine Thomas & Black Coffe i Kaj te briga. T

42 komentara

Uskoči u raspravu

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code