DAN S JOŽOM U VRBOVCU

DAN S JOŽOM U VRBOVCU

14. siječnja, 2017.

 

Županijska organizacija Hrvatske seljačke stranke i Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke Vrbovec u nedjelju, 15. siječnja 2017. godine, s početkom u 14 sati u Vrbovcu prigodnim programom obilježit će devetnaestu godišnjicu smrti narodnog tribuna i dugogodišnjeg saborskog zastupnika HSS-a Josipa „Jože“ Pankretića.

Dan s Jožom“ već je tradicionalni događaj na kojem se jednom godišnje okupljaju obitelj, prijatelji i brojni članovi i simpatizeri HSS-a, kako bi odali počast velikom borcu za „malog čovjeka“ i hrvatsko selo, ali i tradiciju poštenja i pravednosti na kojoj je gradio svoju stranku i svoj politički put. Prisutni će se za vrijeme programa moći prisjetiti bogatog nasljeđa Josipa Pankretića, koje je nesebično ostavio u nasljeđe ne samo članovima i simpatizerima svoje stranke, već i svima onima koji svojim radom nastoje unaprijediti i izgraditi društvo koje se brine za običnog čovjeka.

Uz obitelj Josipa Pankretića „Danu s Jožom“ prisustvovat će i predsjednik HSS-a Krešo Beljak, predsjednik Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, članovi općinskih i gradskih organizacija HSS-a Zagrebačke županije te članovi Glavnog Odbora HSS-a. Ovom prigodom zaslužnim članovima HSS-a tradicionalno će biti dodijeljena priznanja koje nose naziv po Josipu Pankretiću.

Josip Pankretić je rođen u Gaju 1933., a u borbu za hrvatskog seljaka i običnog čovjeka uključio se još šezdesetih godina prošlog stoljeća te je svoju borbu nastavio je i nakon osamostaljenja Hrvatske. Poznat je po svojim iznimno karizmatičnim i iskrenim nastupima na kajkavskom dijalektu, koji i dan danas kao inspiracija služe svim članovima i simpatizerima HSS-a u radu za bolje i pravednije društvo.

Program događanja:

14:15 sati – polaganje vijenaca na mjesnom groblju Dijaneš

15:00 sati – sveta misa zadušnica u crkvi Sv. Vida u Vrbovcu

16:00 sati – prigodni program uz dodjelu priznanja „Josip Pankretić“ u hotelu Bunčić u Vrbovcu. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code