DAN DVORANE LISINSKI

DAN DVORANE LISINSKI

23. prosinca, 2014.

dan-dvorane-slide 607x357

Iako poziv na glazbene svečanosti u Lisinskom koje se odvijaju tijekom zadnjega mjeseca 2014. mogao bi izgledati bajkovito u stihovima i u šali, međutim bolje je to reći u prozi. Zato jer ozbiljno mislimo kako se raskošni koncertni program Lisinskog tijekom prosinca ljubitelji glazbe zaista ne mogu zaobići! Stoga jer su baš svi koncerti u prosincu toliko privlačni i zanimljivi za koje možemo kazati da su posebne svečanosti gazbe i, da ih publika ne može odbiti.

Zapravo postoje dobri razlozi za otići na pojedine koncerte u Lisinski,  jer su nezaobilazni a kao takvi nalaze se u koncertnom kalendaru i, pozivnica su koja nudi ne zaboravljive glazbene doživljaje, koji su zapravo u rukama publike.

Središnja svečanost i ovoga puta zbiva se 29. prosinca 2014. na prigodnim koncertu s kojim se proslavlja i obilježava obljetnica otvorenja Lisinskog (1973.)!

Zapravo dana 29. prosinca 1973. otvorena je dvorana Lisinski, koji je od tad  istinska riznica sveukupnih hrvatskih zbivanja u kulturi i pronositelj vrjednota koje sustavno promiče i otvara za susrete s ostalim kulturama svijeta, pa se stoga taj dan obilježava kao Dan dvorane. 

Ove godine na koncertu za Dan dvorane izvest će se: Bolero ili Španjolska noć u Lisinskom. Uz Simfonijski orkertar HRT-a, pod ravnanjem danas najuspješnijeg hrvatkog dirigenta mlađega naraštaja maestra Ivana Repušića sviraju mladi hrvatski umjetnici, violinisti Sara Domjanić, Marin Maras i gitarist Petrit Ceku. Zvijezda večeri bit će španjolska virtuozna umjetnica Tena Lucero koja je kastanjete uspjela promovirati u solistički instrument na najvećim pozornicama svijeta.

Nastupaju : Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije

Solisti: Tena Lucero, kastanjete

             Petrit Çeku, gitara

             Sara Domjanić, violina

             Marin Maras, violina

             Dirigent: Ivan Repušić

                                         

Nakon  koncerta zabavni program i ples uz grupu Ixes.

Cijena ulaznica : 160 / 180 / 200 kn. Ne propustite još jedan neprocjenjiv doživljaj u Lisinskom!

Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code