DAJTE NAM ORUŽJE, IMAMO PRAVO BRANITI SVOJE ŽIVOTE – pismo Edgara Franjula iz Pule

DAJTE NAM ORUŽJE, IMAMO PRAVO BRANITI SVOJE ŽIVOTE – pismo Edgara Franjula iz Pule

4. siječnja, 2017.

 

 

 Nažalost, umjesto novogodišnjih čestitki i slavlja, opet gledamo i čitamo o terorističkim napadima, ovaj put o napadu na noćni klub u Istambulu. U Turskoj je policajac nedavno službenim pištoljem ubio ruskog veleposlanika, noćas je nepoznati napadač automatskim oružjem poubijao četrdesetak a ranio sedamdesetak gostiju noćnog kluba, opet u Turskoj.

Sve to unatoč konstantno „pojačanim“ mjerama sigurnosti …

Postavit ću isto pitanje koje sam postavio nakon Pariza i terorističkog napada na kazalište Bataclan, kada je poginulo devedeset ljudi: koliko bi ljudskih života bilo spašeno da je barem nekoliko od šestotinjak posjetitelja imalo kod sebe vatreno oružje i znalo ga i htjelo koristiti?

Svakome tko bi me upitao: „tko normalan nosi oružje sa sobom u noćni klub“?, moj odgovor je: svaki onaj koji želi preživjeti i ne prepustiti se na milost i nemilost terorističkim ubojicama.

Takozvane „gun free“ zone, u kojima je zabranjeno unošenje i nošenje legalnog vatrenog oružja, postale su smrtonosne klopke za nevine građane, jer, teroristi, zamislite, ne poštuju odredbe o zabrani unošenja oružja u takvim zonama!

Svaki pojedinac ima pravo na život i na slobodu od prisile, pa onda ima i pravo sam se braniti od onih koji mu pokušaju ta prava ugroziti. Onemogućavanje normalnim ljudima pribavljanja vatrenog oružja, donošenje loših i birokratskih – restriktivnih – zakona o oružju i njegovom nošenju, dovodi te ljude, poštene građane, u veću opasnost da budu i sami žrtve nasilja.

Jer, kriminalci i teroristi zakone ionako ne poštuju, niti ih je briga za nekakve odredbe o zabrani nošenja oružja.

Europska komisija želi razoružati poštene građane, zabraniti poluautomatsko športsko i lovačko oružje, te nas tako prepustiti na milost i nemilost kriminalcima, teroristima i svakom onom kome zakoni ne znače ništa.

Kao što nikada automatske puške, pištolji i eksploziv nisu SAMI od sebe počinili ubojstva, zasigurno nikada ni neće. Počinitelj je uvijek i jedino čovjek, osoba, pojedinac, koji ima VOLJU za počinjenje zločina, ubojstva, terorističkog akta.

Dokle god takvih ljudi ima, a ima ih sve više, nikakvi restriktivni zakoni o ograničavanju posjedovanja vatrenog oružja civilima – poštenim građanima, lovcima, strijelcima i kolekcionarima, neće povećati sigurnost građana niti spriječiti terorističke napade.

Vlada Republike Hrvatske bi konačno trebala razmotriti pravo stanje stvari, a ne bespogovorno slušati briselske (postavljene a ne i izabrane) birokrate i donositi zakone po našoj, hrvatskoj a ne briselskoj mjeri.

Razoružavanje građana put je u diktaturu i može, prije ili kasnije dovesti do neželjenih posljedica.

Pula-Pola, 1. siječnja 2017.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code