CURENJE TALOŽNICE U MATULJIMA- pismo Antonija Repanića iz Trsta

CURENJE TALOŽNICE U MATULJIMA- pismo Antonija Repanića iz Trsta

17. travnja, 2014.

Poštovani,

Dana 11.04.2014 u 16.55  susjed moje supruge g. Kreković,  poslao mi je e-mail koji je dobio od Sanitarne inspektorice Smiljka Grgurić iz Opatije u kojemu navodi da je bila danas na licu mjesta, te  da nije vidjela curenje i tako dalje i tako dalje (imate e-mail u nastavku). Osobno sam vidio jednu gospođu kako s autom ulazi na  privatni put   (mislio sam da se je netko zabunom ušao na privatni put), to je bilo cca  od 08.30 do 09.00 sati. Navedena gospođa je bila s šoferom, autom su došli do mjesta gdje curi taložnica, stali su i vratili se natrag, bez da su izašli iz automobila. Tom događaju nisam pridavao pažnju, tek sam ga se sjetio nakon e mail-a g. Krekovića. Tog istog jutra, iziritiran curenjem i smradom fekalnih voda s predmetne adrese, uzeo sam fotoaparat, slikao puštanje i poslao sliku Ministarstvu zdravstva, poljoprivrede i državnom odvjetništvu u 09.19 sati (o tome da sam fotografirao u to vrijeme postoji više svjedoka a jedan od njih je g. Kreković).

Gore navedeno nije ni važno, ali time želim  skrenuti pozornost na korumpiran ured Sanitarne inspekcije u Opatiji, te njenu pravnu pismenost. U nastavku iznosim  ono važnije, što potvrđuje moje  sumnje  da je u skrivanje kriminalnih radnji Georgija Žeželica, Ravnatelja Županijske uprave za ceste PGŽ, visokopozicionirani član SDP-a i njegovog brata Eddy Žeželić upletena Županija s Županom, Ministarstvo zdravstva  (ne znam tko), Ministarstvo graditeljstva (inspekcijska služba), HKDM, HZZO, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Dakle, još davne 2006 godine prijavio sam isto curenje Taložnice na adresi Branka Laginje 33a, Matulji na kojoj još dan danas od strane Sanitarne inspekcije iz Opatije nisam dobio odgovor što prestavlja korupciju i zlouporebu položaja i ovlasti. To se te godine uz pomoć Sanitarne inspekcije zamuljalo da ne ulazim u širinu i ostalo sve do ponovog početka puštanja 2011. godine, kada sve prijavljujem Ministarstvu zdrastva i  ministarstvu poljoprivrede, koji ponovno žele sve zamuljati  kao i 2006.g.,  ali ja ne dam i to traje sve do današnjh dana,  kako vidimo i 11.04.2014.g.  se opet  želi zamuljati.

Kako se g. Georg Žeželić i njegov brat prezentiraju kao ugledna familija, to me potaklo na istraživanje. Što sam otkrio, otkrio sam da 2004.g. gospoda Žeželići dobijaju dopunu građevinske dozvole za kuću na predmetnoj adresi, uz pomoć  krivotvorenih dokumenta.  To sam prijavio u ured Županije PGŽ, Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci te i Ministarstvu zdravstva zbog rada stomatološke ordinacije brata Georga Žeželića člana SDP Ravnatelja Županijske uprave za cesta PGŽ, Eddya Žeželića u prostorima koji nisu prošli sanitarno tehničku kontrolu od strane Ministarstva zdravstva koji je 2012.g. pokrenuo prekršajni postupak, koji se vodio  pod brojem 4g-152/12 na prekršajnom Sudu u Opatiji, gdje se kažnjava Eddya Žeželića, brata Grorga Žeželića, za:

– nepravilno zapošljavanje djelatnika u svojoj stomatološkoj ordinaciji, na gore navedenoj adresi,

– za obavljanje djelatnosti dentalne medicine na gore navedenoj adresi u prostorima za koje rješenjem ministra nadležnog za zdravstvo nije utvrđeno da ispunjava uvjete u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme, dakle kao privatni zdravstveni radnik započeo je radom prije nego što je rješenjem potvrđeno ispunjenje uvjeta s obzirom na prostor, radnike i medicinsko-tehničku opremu.

U obrazloženju presude stoji  da su rad u novom dijelu stomatološke ordinacije započeli 2003. godine, što govori da su novi dio kuće napravili prije nego što su dobili dopunu građevinske dozvole (koja je izdana 2004.g.), da su ugovor s HZZO sklopili 2006. godine, da su koncesiju s Županijom PGŽ potpisali  2010.  godine.

Sada se ja pitam, kako se moglo dobiti ugovor s HZZO i koncesiju s Županijom PGŽ ako dokumentacija nije bila uredu, što potvrđuje presuda Prekršajnog suda u Opatiji koja je pravomoćna od 08.studenog 2012 godine. Nadalje se pitam zašto 2006. i 2011. te 11.04.2014. nisu od strane Sanitarne inspekcije utvrdili da se prilikom izdavanja dopune građevinske dozvole nisu   poštivali Pravilnik o sadržaju i načinu davanja potvrde o usklađenosti glavnog projekta sa sanitarno-tehničkim uvjetima gradnje i vrstama građevina koje podliježu sanitarnom nadzoru te Pravilnik o građevinama koje podliježu sanitarnom nadzoru te načinu obavljanja sanitarnog nadzora tijekom njihove gradnje.

Očito je vidljivo da je netko bratu Georga Žeželića člana SDP i ravnatelju ŽUC-a – PGŽ-a,  od strane Županije i Ministarstva pomagao u tome,  jer isti ima od 1993. stomatološku ordinaciju (koja je proširena 2003. godine u nelegalnom objektu), te je zbog dopune građevinske dozvole trebalo od strane Sanitarne inspekcije u Opatiji podrediti cijelokupni sanitarni sistem gore navedenim pravilnicima što nije. Zašto nije, zato jer bi trebalo izgraditi novu nepropusnu septičku jamu, a ne taložnicu, te istu postavili na njeno mjesto, 4 metra od granica parcele, što današnja taložnica nije i ne zadovoljava gore navedene Pravilnike, udaljena je samo 60 centimetra od granice parcele, pušta i smrdi desetljećima,  za što postoje svjedoci i zapisnici suda u Opatiji.

Što se može zaključiti iz ovog mog dopisa:

  1. da je dopuna građevinske dozvole 2004. g.  napravljena s krivotvorenim dokumentima u čemu sudjeluje ured Županije PGŽ i Ministarstvo zdravstva.
  2. da ista gore navedena građevinska dozvola nije prošla sanitarno tehničke uvijete što pokazuje da je i to krivotvoreno, a da stomatološka ordinacija i dalje radi,  da Sanitarni ured u Opatiji, iako zna sve o tome od 2006. godine (po mojoj prijavi) ništa ne poduzima, a Ministarstvo zdravstva od 2011. (po mojoj prijavi)  također ništa ne poduzima.
  3. u tu cijelu stvar se uplelo i Ministarstvo poljoprivrede s  Vodopravnom inspekcijom, koja također ne poštuje Zakon o vodama i sam Ustav RH,  skriva kriminalna dijela zagađenja  fekalnim vodama s problematične taložnice.
  4. u predmetni problem je uključeno i  Ministarstvo graditeljstva skrivajući i ne ukidajući dopunu građevinske dozvole iz 2004. godine, iako raspolaže sa svom krivotvorenom dokumentacijom.
  5. Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, koje je upoznato s predmetom po mojoj prijavi, nepostupanjem  skriva  i zataškava gore navedene radnje.
  6. pogodovanje  kod  potpisivanja  ugovora  sa  HZZO i  dobivanje  kocesije  od   strane

       PGŽ-a sa nepotpunom dokumentacijom.

Razlozi zašto se skrivaju ta kaznena dijela? Osnovano sumnjam da je u sve to upleten indirekno i sam Župan Komadina jer je obaviješten u svezi istoga i ne poduzima ništa. Razlog je jednostavan da bi spasio Georga Žeželića člana SDP i sada Ravnatelja Županijske uprave za ceste PGŽ.

O predmetnom problemu je od početka bila obaviještena  Općina Matulji,  koja se nije uključila u rješavanje problema, već svojim nesudjelovanjem u rješavanju problema  radi protiv svojih interesa.

U toj cjelokupnoj priči oko adrese Branka Laginje 33a, Matulji ima toga još, tu se također upetljalo i Ministarstvo unutranjih poslova s nelegalnim skladištem lož ulja itd. Itd.

Gospodin Georg  Žeželić i njegovi duše brižnici su otkriveni pa me zanima što će poduzeti DORH jer očito je da Županijsko državno odvijetništvo u Rijeci umijesto da otkriva kriminal u Županji PGŽ isti skriva i  zataškava.

Ovim mojim miješanjem tražim od Ministarstva zdravstva da zatvori gore navedenu stomatološku ordinaciju, te da zatraži od iste da sve, ama baš sve, prilagodi  Zakonima i Pravilnicima RH,  koji reguliraju problematiku djelatnosti zdrastva.

Od strane Državnog odvjetništva RH očekujem poziv da još detaljnije objasnim cjelokupnu priču oko Ravnatelja Županijske uprave za ceste PGŽ i člana SDP-a Georga Žeželića i njegovog brata Eddya Žeželića, Župana Komadine, te ostalih sudionika u ovoj tužnoj priči u kojoj su upleteni i zamjenici Županijskog i Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

U  attachmentu imate životopis g. Georga Žeželića, koji je od 1992.g. do 1994.g. bio  građevinsko urbanistički i vodoprivredni inspektor, te fotografiju puštanja od 13.04.2014.

S poštovanjem,

Dott. Repanic clc Antonio

Trieste, 13.04.2014

   

Translate message

Turn off for: Croatian

Antonio Repanic

[email protected]

Ministarstvo zdravstva

Ministru i zamjeniku ministra, Afrić Ivo

Sanitarna inspekcija Romana Mrković

 Državno odvjetništvo RH

Glavnom državnom odvjetniku

CC: Ministarstvo poljoprivrede Ministru

       Uprava vodovodnog gospodarstva

       Ministarstvo unutarnjih poslova RH

       Ministru

       Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja

       Ministru

       Župan PGŽ

       Skupština PGŽ

       SDP RH

       HZZO

       HKDM

       Općina Matulji

       INDEX

       DNEVNO

       TJEDNO

       RIJEKA DANAS T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code