ČILIĆ NA ISUSUSOVU RAMENU U RIJU

ČILIĆ NA ISUSUSOVU RAMENU U RIJU

24. veljače, 2018.

 

 

Najbolji svjetski tenisači proteklih dana boravili su u Rio de Janeiru. A među njima je i hrvatski tenisač Marin Čilić.

No, osim tenisom, Čilić se okupirao svojom velikom željom te je uz pomoć organizatora uspio dobiti dozvolu te se popeo na vrh Kipa Krista Iskupitelja, odnosno skulpturu Isusa Krista, koja dominira nad ovim brazilskim gradom.

Skulptura je visoka 39,6 metara, od čega je samo postolje visoko 9,5 metara, teška je 700 tona, a nalazi se na 709 metara nadmorske visine. Izgrađena je od armiranog betona i steatita.

“Vjetrovito je i nije lako. Svaka čast snimatelju što je donio kameru na vrh. Definitivno je osjećaj čudesan. Noge mi se još uvijek tresu, a srce kuca kao ludo. Iskustvo je bilo jedinstveno. To je prilika kakva se ukazuje jednom u životu. Ja sam dosta religiozan pa mi je i zato bilo još posebnije. To je jedno od najvećih iskustava koje sam doživio”, pričao je Marin Čilić dok se penjao prema vrhu.

Ideja o gradnji religioznog spomenika (Krist Otkupitelj simbol je kršćanstva) prvi se put pojavila 1859. godine. Prijedlog su dali otac Pedro Marija Bos i princeza Izabela. Ideja je opet uzeta u razmatranje 1921. godine, kada se približavala stogodišnjica nezavisnosti.

Prvi kamen temeljac postavljen je 4. travnja 1922., a radovi su počeli 1926. Kip je izrađen u Francuskoj 1926. U Brazil je prenesen u dijelovima godine 1931. Radovi na kompleksu trajali su pet godina, a kip je svečano otvoren 12. listopada 1931.

A da je uistinu riječ o impresivnom dijelu, potvrđuje što je 8. srpnja 2007. proglašen je za jedno od novih sedam svjetskih čuda.

IZVOR: www. poskok. info T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code