CENZURA I TAJKUNI

CENZURA I TAJKUNI

5. lipnja, 2011.

Piše:Irena Divković Milanović

CENZURA I MEDIJI: ZAŠTO SE U HRVATSKOJ SMIJE PROZVATI LJUDE IZ NEBODERA ALI NE I KOLEKCIONARE VILA I DVORACA

OTVORENI UPIT HRVATSKOM TAJKUNU I MEDIJSKOM MOĆNIKU  IVICI TODORIĆU

Jeste li Vi skupa s mogulom Ninoslavom Pavićem tražili moj otkaz, kao što tvrdi Slobodan Ljubičić, a sve zbog Upita o Hypo pretvorbi Slobodne Dalmacije?

n/r g. Ivici Todoriću
n/z predsjednici Vlade i predsjedniku RH, HND-u, medijima

Poštovani gospodine Todorić,

Slobodna sam kroz formu otvorenog pisma tražiti Vas odgovore na sljedeće:

– Jeste li, kao što tvrdi Slobodan Ljubičić, bivši direktor Zagrebačkog Holdinga i nekoć desna ruka zg. gradonačelnika Milana Bandića, tražili moj otkaz na Zagrebačkoj televiziji? Tu je tvrdnju siva vlasnička eminencija Z1 televizije S. Ljubičić izrekao pred zasad neimenovanim urednicima, objašnjavajući razloge zbog kojih sam smijenjena i dobila otkaz na mjestu urednice Informativno-političkog programa Z1 televizije.

– Prema mojim spoznajama moj otkaz  je zatražen odmah nakon što sam na adrese nadležnih osoba uputila dokumentirani Upit o pretvorbi Slobodne Dalmacije, odnosno transakcijama između tvrtke – kćeri Hypo-Alpe-Adria-banke i Adriatica.neta. U spomenutoj Adriatici ste, u predmetno vrijeme, sa svojom tvrtkom Agrokor bili jednaki dioničari kao i Europapress Holding medijskog mogula Ninoslava Pavića. Također, u Upita sam spomenula i interese i poslove Vašeg tadašnjeg partnera, srpskog tajkuna Miroslava Miškovića. (Upit te dio dokaza u prilozima).

– Činjenice je da sam odmah po slanju tog dopisa pozvana od strane najodgovornije osobe Z1 televizije te mi je prenešena poruka da se iselim iz zemlje jer sam se zamjerila najmoćnijim osobama u državi. Danas znam da se ta tvrdnja nije odnosila samo na Ninoslava Pavića, koliko na Vas. Naravno, otkaz nisam dobila odmah, ali mi je tada ukinuta plaća te je nakon 6 mjeseci uslijedio i otkaz.

– Kako sam u međuvremenu završila svoju knjigu “Kondo, kondo”, čiji bi sadržaj mogla podvesti pod egidu “Wikileaks ex-yu elite”, zanima me jesu li istinite tvrdnje da istu neću moći distribuirati preko najvećeg hrvatskog distributera Tiska, budući je u Vašem vlasništvu. Dodatno da istu neću moći distribuirati jer u knjizi pišem ne samo o zatajenoj američkoj i pariškoj nekretnini Ninoslava Pavića, nego i o modnoj reviji u Miamiju te snimanju spota s turskim pjevačem Milice Mihajlović , djevojke predsjednika NO-a Agrokora, odnosno Vašeg sina Ivana Todorića.

– Budući postoji mogućnost kako je Vaše ime zloupotrijebljeno u ovom kontekstu, te da ste žrtvom tuđih netransparentnih (ili čak kriminalnih) interesa, i da Vas se lažno optužuje za cenzuru, odnosno egzekuciju, ovim putem želim utvrditi činjenice.

– Naime, ukoliko su gornje tvrdnje istinite, za mene kao neovisnog novinarskog istraživača te autoricu knjige, to znači da živim u državi u kojoj ima mjesta samo za tajkune koji poput Vas žive u dvorcu s Hypo zalogom od 30 milijuna eura (e-izvadak, prije učitanja upisati kontrolni broj), ili za tajkune poput Ninoslava Pavića u čijem su privatnom nekretninskom portfelju dvije vile u Zagrebu (Tuškanac i Davor); stan u središtu Zagreba: vila u Novom Vinodolskom, dvije na Braču, te luksuzni apartmani u Bostonu i Parizu (SVE KUPLJENOM KEŠOM, zalog samo na jednoj vili u ZG). Naravno, ovdje nema prostora za dopunu imovinskih kartica udjelima u domaćim i inozemnim tvrtkama, avionima, helikopterima, jahtama….

– Za mene bi to značilo i da se u Hrvatskoj, prema Vašim standardima, smiju medijski prozivati samo ljudi koji žive u neboderima (po tom kriteriju smije se napasti i premijerku J. Kosor), odnosno u straćarama. Također, ako su ranije prenešene mi prijetnje točne, to znači da Vi kreirate Hrvatsku kao mjesto u kojem dostojno mogu živjeti samo Vaša i djeca moćnika sličnim Vama ali ne i djeci onih koji se usude pitati i pisati o dvojbenim transakcijama i imovini moćnika.
Moja profesionalna i ljudska dužnost je ne samo pobuniti se protiv takvog sustava nego to objelodaniti na svim meni dostupnim domaćim i inozemnim adresama.

Nadam se Vašem očitovanju, te pravodobnoj distribuciji moje knjige na kioscima Tisku. U protivnom sve činjenice i dalje ću plasirati preko portala, odnosno na webu koji nije pod sferom utjecaja hrvatskih moćnika. T

{gallery}naslovne/todoric{/gallery}

10 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Z1
    #1 Z1 11 lipnja, 2011, 15:12

    Je li to ova djevojcica iz Imperijala?

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code