BRANITELJI SU DAVNO IZBAČENI IZ IGRE

BRANITELJI SU DAVNO IZBAČENI IZ IGRE

17. travnja, 2019.

 

Tražiti zaposlenje ( bilo kakvo) kao branitelj, za sebe ili za svoju djecu, to je isto ili slično kao da tražite iglu u plastu sijena. Ako ga neki branitelj ili njegovo dijete slučajno i dobije (nakon duže potrage) odmah je to „vijest“ za „korumpirane“ medije da se zaposlio (da umreš od smijeha) „zato što je branitelj“! Uz to još dodaju – kako ga nije sram, jer se nije borio (i stavljao glavu na panj) za „privilegije

Napisao: Mladen Pavković

Hrvatski branitelji se sve češće, s pravom, žale da ne mogu dobiti zaposlenje, poglavito ne za svoju djecu, unatoč što po Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji „imaju prednost“ kod zapošljavanja.

Prednost se sastoji u tome da kad se jave na natječaj „moraju“ primiti branitelja, ako ima iste uvjete kao i netko drugi!

Da pukneš od smijeha!

Legla uhljeba

Naime, jedan veći dio hrvatskih branitelja umjesto da se u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskog rata posvetio usavršavanju tj. školovanju, oni su radije otišli u rat, da obrane i stvore slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Kad su se vratili, „pokisli“, jadni i nikakvi, ali iznimno ponosni, neki više nisu imali ni zaposlenje, jer su na njihova mjesta došli drugi, „školovani kadrovi“, poglavito oni koji su se, kad je trebalo „staviti glavu na panj“, usavršavali u inozemstvu.

A danas se ne pita niti ne traži „potvrda“: jesi ili nisi bio na braniku Domovine, već, prije svega, u kojoj si političkoj stranci, jel ti je „tata bio“ antifašist, kakvu školu ili „tečaj“ imaš (svaka čast iznimkama) i tome slično.

Županije i općine diljem Hrvatske (svaka čast iznimkama) prava su legla uhljeba, baš kao i tvrtke u vlasništvu države. Svatko manje – više zapošljava „svoje“ ili ih gura u Nadzorne odbore i slična tijela koja donose novac, ali i masu istinskih privilegija.

Zbog toga se „nitko“ ne buni, niti pričaju, primjerice tzv. antifašisti da je riječ o „privilegiranim braniteljima“, koji su već davno izbačeni iz „igre“, (gdje se vrte novci), tako da je za mnoge posve „normalna“ ova katastrofalna pojava, koja prije svega mlade tjera van iz Republike Hrvatske.

A kako se dolazi do posla, kako se izmišljaju nova radna mjesta, daju veće plaće „za ništa“ , čitamo ovih dana u medijima. Naime, prigodom suđenja gradonačelniku Grada Zagreba na tamošnjem Županijskom sudu u „slučaju „Agram“ nazočni su imali prigodu slušati tajno snimane telefonske razgovore, gdje gradonačelnik oštrim i prijetećim glasom naređuje svojim „partijskim drugovima“ da moraju zaposliti toga i toga, da smisle nešto, bilo što, samo da nekoj kuharici podignu plaću…

U toj priči branitelja, naravno, nema.

Po sto kuna

Nu, nema samo Grad Zagreb svoje „pogone“ koji služe za uhljebljivanje uhljeba. To imaju i pojedine općine, koje otvaraju i zakupljuju sve i sva, od tvrtki za komunalne poslove pa do bazena i trgovina.

Sve za „dobrobit“ svojih sugrađana, kojima, ako imaju plaće da jedva prožive, velikodušno, kao sada za Uskrsne blagdane, daruju po sto kuna!

“Odlično, to će mi biti za šunku i malo luka”- rekao je jedan hrvatski branitelj u Koprivnici, kad je primio ovaj dar.

Inače, tražiti zaposlenje ( bilo kakvo) kao branitelj, za sebe ili za svoju djecu, to je isto ili slično kao da tražite iglu u plastu sijena.

Ako ga neki branitelj ili njegovo dijete slučajno i dobije (nakon duže potrage) odmah je to „vijest“ za „korumpirane“ medije da se zaposlio (da umreš od smijeha) „zato što je branitelj“!

Uz to još dodaju – kako ga nije sram, jer se nije borio (i stavljao glavu na panj) za „privilegije“, da dobije posao, odnosno mjesečnu „crkavicu“! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. K-5.
    #1 K-5. 2 svibnja, 2019, 09:52

    Pavkoviću,u Koprivnici nema mjesta za branitelje ili njihovu djecu,ne daaj Bože njihovu rodbinu,ali ma za klanovsku djecu K-K-K iliti Kop-rivničke Kom-unističke <<kap-italise (K.K.K.),molim Vas objavitze njohov imena,barem, psudonime.Hvala.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code