BRANIMIR ŠTULIĆ U SRBIJI PROGLAŠEN STRANCEM

BRANIMIR ŠTULIĆ U SRBIJI PROGLAŠEN STRANCEM

7. studenoga, 2014.

johni-stulic-azra Custom

Pravosudni organ odlučio da Branimir mora da plati 350.000 dinara na ime parničkih troškova u sporu sa „Plato buksom“, a ako to ne uradi, smatraće se da je tužba povučena

Branimir Džoni Štulić mogao bi da izgubi spor koji već dve godine vodi protiv beogradskog izdavača „Plato buks“ zbog kršenja autorskih prava ako ne plati 350.000 dinara.

Naime, Viši sud u Beogradu je 1. septembra doneo odluku da pomenuti iznos mora da uplati na ime troškova parnice postupka zato što nije državljanin Srbije, a ukoliko ne dostavi dokaz o učinjenoj transakciji, smatraće se da je tužba povučena.

Pevač grupe Azra uložio je žalbu jer smatra da ne mogu da ga tretiraju kao stranca ako i dalje ima pasoš Jugoslavije.

– Sudija Višeg suda M. C. je Branimira proglasila Holanđaninom i naprasno donela rešenje da u roku od 15 dana uplati 350.000 dinara na račun aktorske kaucije iako mu u važećoj ličnoj karti Holandije piše da ima jugoslovensko državljanstvo, a podsetimo se da je Srbija jedina prihvatila sukcesiju naspram bivših republika SFRJ. Štulić niti je uzeo holandsko državljanstvo niti ima holandski pasoš. Sudija zanemaruje i nepobitnu činjenicu da su se obe stranke u ugovoru složile da u slučaju spora bude nadležan sud u Beogradu – kaže Štulićev PR Zoran Živković.

Štulić je izdavača tužio zbog višestrukog doštampavanja 14 njegovih knjiga i komplet od dva CD sa neobjavljenim koncertima, izbačen na tržište 2010. godine bez njegove dozvole. Džoni je tražio 75.000 evra odštete.

– Nikad nisam davao podatke za popis stanovništva, nikad nisam učestvovao u tome. Mi smo bili neopredeljeni i stoga Jugosloveni. „Plato“ nije ugovarao posao ni s licem bez državljanstva ni sa strancem, već sa osobom s jugoslovenskim pasošem koji je očito vredeo u vreme sklapanja posla, jer je time platio manji porez, što je potvrda da nisam bio inostrani element. U suprotnom, on bi bio varalica, koji me u vreme sklapanja posla zbog manjeg poreza prikazao kao našeg građanina, a sada tvrdi da imam holandsko državljanstvo – kaže Štulić.

U advokatskoj kancelariji koja zastupa „Plato buks“ nisu želeli da daju izjave.

Branimir Štulić tužio je i „Kroacija rekords“ (bivši „Jugoton“) iz Zagreba. Muzičar smatra da je ova kuća objavljivala njegove radove bez dozvole, i to u periodu od 1985. do danas. Na ime kršenja autorskih prava traži od „Kroacija rekordsa“ najmanje 25 miliona evra.

IZVOR:www.kurir-info.rs

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Петровић Дражен
  #1 Петровић Дражен 8 studenoga, 2014, 23:27

  “Сину Тисућљетне Културе” Јован Дучић

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. klarens
  #2 klarens 8 studenoga, 2014, 19:21

  Pjesnichki doradak
  ++++++++++++++++++++++
  Da Dzhoni lakshe pojmi
  ======================
  Tko neprijatelja ljubi
  ++++++++++++++++++
  Rat gubi
  ======================

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. klarens
  #3 klarens 8 studenoga, 2014, 07:11

  Tko voli svog neprijatelja
  +++++++++++++++++++
  Taj gubi rat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. cira
  #4 cira 7 studenoga, 2014, 13:29

  ma tko jebe tu budaletinu, nek ide u Tursku ako hoce. Serem se na njega i njegove pjesme i svirku. Imamo mi jos takova dreka na izvoz. Da nam ih je sve odjednom izvest bilo kuda bilo bi narodu lakse.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code