OSAM VELIKANA: Glumci na markama

OSAM VELIKANA: Glumci na markama

3. lipnja, 2013.

glumci-postanske-marke-zika-milenkovic-radmila-savicevic-petar-kralj-rade-m-1370211765-319845

Odavanje počasti velikim glumačkim imenima.
Portreti naših proslavljenih glumaca Radmile Savićević, Petra Kralja, Radeta Markovića, Pavla Vuisića, Ksenije Jovanović, Predraga Tasovca, Dragana Lakovića i Žike Milenkovića našli su se na poštanskim markicama Srbije! Ovu akciju pokrenulo je Javno preduzeće „Pošta Srbije“, a likovni izgled markica osmislio je tim najboljih srpskih umetnika.

Promocija izdanja poštanskih maraka „Velikani srpskog glumišta“ održaće se danas u 12 sati u Ateljeu 212. Markice su nominalnih vrednosti od 22 dinara i namenjene su za slanje pisama u domaćem saobraćaju.

U prigodnom programu omaž kolegama koji su svojim glumačkim darom i radom zaslužili mesto ne samo na zlatnim stranicama istorije srpskog glumišta prirediće njihove kolege Voja Brajović, Gorica Popović, Ljiljana Lašić, Milan Caci Milenković, Desko Stanojević, Renata Ulmanski, Dragan Vujić Vujić, Pavle Minčić i Saša Gruden.

Umetnici već na markicama

Gledano procentualno, odnosno upoređivanjem ukupnog broja poslanika i ćutologa u poslaničkim klubovima, na prvom mestu je Jedinstvena Srbija (JS), čija tri poslanika, od ukupno sedam ili blizu 50 odsto, nisu ništa rekla u Skupštini. Slede SPS i SNS sa blizu 20 odsto. Demokrate imaju nešto manje od deset odsto poslanika u svojim redovima koji do sada nisu iskoristili pravo da se istaknu za skupštinskom govornicom.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code