PREPREMALI ATENTAT NA NAČELNIKA OPĆINE SANSKI MOST

PREPREMALI ATENTAT NA NAČELNIKA OPĆINE SANSKI MOST

18. studenoga, 2013.

mustafa avdagic a

Načelnik općine Sanski Most Mustafa Avdagić za portal Ljuta Krajina potvrdio je da je na njega organiziran i pripreman atentat. Htjeli su mu zapaliti i kuću zbog čega je policija privela Predraga Ćurguza iz Ljubije kod Prijedora i Dejana Kalacuna iz Tomine kod Sanskog Mosta.

Kantonalni tužilac Sadeta Muhić iz Odjeljenja Tužilaštva Unsko-sanskog kantona u Sanskom Mostu rekla je da je privedena osoba  čiji su inicijali D.K. /29/ , te je potvrdila  da je obavila i informativni razgovor s Ćurkuzom, koji  navodno, osumnjičen da je sudjelovao u pripremi postavljanja eksplozivne naprave pod Avdagićevo privatno ili službeno vozilo i priprema za izazivanje požara kuće u kojoj nacelnik Avdagić živi s obitelji.

Na pitanje portala Ljuta Krajina da li to ima veze sa sadšnjom političkom situacijom u kojem je odaslano javnosti o ugroženom vitalnom nacionalnom interesu Srba  smjeni predsjedavajućeg skupštine Admira Hadžipašića, Abdagić odgovara da nema  te da će nadležni organi otkriti o čem se tu sve radi.

IZVOR: www.ljutakrajina.net

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code