BM 365 RIS: TRIBINA O STARENJU

BM 365 RIS: TRIBINA O STARENJU

19. ožujka, 2017.

 

 

U subotu, 18. ožujka, u prostorijama Stranke rada i solidarnosti u Praškoj 5, u organizaciji GČ Donji Grad Stranke rada i solidarnosti održana je tribina pod nazivom “Aktivno i zdravo starenje”.
O ovoj važnoj temi govorila je Romana Galić,
zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.
Građani su tako mogli saznati koje oblike pomoći Grad Zagreb nudi kada su u pitanju osobe starije životne dobi, kako i koliko se osiguravaju sredstva za rad gradskih Domova za starije osobe, kolike su cijene u domovima, kako i gdje podnijeti zahtjev za smještaj te koje su to usluge koje se pružaju sugrađanima koji žive u vlastitom domu.

Grad Zagreb osigurava i pravo na pomoć u kući, iznad standarda što ga propisuje Zakon o socijalnoj skrbi te je oko 500 korisnika kojima je osiguran ovaj oblik pomoći putem nadležnog Gradskog Ureda za socijalnu skrb ili Doma za starije osobe. Pomoć u kući podrazumjeva pružanje usluga u vlastitom domu; dostavu obroka u kuću, posjet gerontodomaćica, gerontonjegovatejica koje pomažu u održavanju prostora, nabavkom potrebnih namjernica i održavanju osobne higijene korisnika. Na taj način osigurava se korisnicima dulji ostanak u vlastitom domu i pomoć ukoliko sami ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe. Prije 14 godina u Zagrebu je pokrenut Projekt gerontološki centri na pedesetak lokacija u svih 17 gradskih četvrti. Programi i aktivnosti Projekta gerontološki centri Grada Zagreba namijenjeni su prvenstveno starijim sugrađanima koji nisu uključeni u sustav institucijskog zbrinjavanja. Projekt omogućava besplatno korištenje niza socijalnih usluga i aktivnosti, što znači veću uključenost i poboljšanje sadržaja života osobama starije životne dobi” – istaknula je Galić. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. anonim
    #1 anonim 22 ožujka, 2017, 18:30

    Gospođa Romana Galić je vrhunski stručnjak u svom poslu i daj bože da nam je više takvih!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code