BLEIBURG KAO SIMBOL, POUKA I OPOMENA STALNO RASTE

BLEIBURG KAO SIMBOL, POUKA I OPOMENA STALNO RASTE

10. ožujka, 2019.

 

 

Taj isti Tito, kojeg svrstavaju i u rang listu najvećih zločinaca XX. stoljeća, 15. svibnja 1945., osobno je, kao Vrhovni komandant, pohvalio jedinice 3. armije ovim riječima:

„Brzim i energičnim nadiranjem prema gornjem toku reka Drave, trupe naše Treće armije presekle su otstupnicu ostacima nemačkih i ustaško-četničkih bandi i, zaokruživši ih na području Slovenski Gradec –Guštanj – Pliberg- Dravograd, posle trodnevnih žestokih borbi, razbile ih i prisilile na kapitulaciju.

Ovim su likvidirane posljednje neprijateljske snage, koje su pred našim trupama još pružale organizovani otpor…

Napisao> Mladen Pavković

Sve se čini da se izbriše i ovaj vojnički grob kod Bleiburga, kao što su svojedobno partizani-komunisti preorali sve grobove hrvatskih vojnika po grobljima u čitavoj Hrvatskoj.

Od hrvatske borbe za slobodu ne smije ostati ni kamen.

To su  poručili i Austrijanci svojom zabranom dolaska Hrvata u Bleiburg.

Oni, baš kao ni Titovi „pobjednici“, ne pitaju, je li na tom krvavom polju bilo i (nebrojeno) nevinih ljudi, oni jednostavno kao i brojni Jugoslaveni, predvođeni SDP-om, žele ukloniti  sve optužene svjedoke jednog zločina, kakav nije zabilježen nigdje u Europi nakon II. svjetskog rata.

Opomena i pouka

Nu, svi ti ogrezli u zločinu, ne shvaćaju da Bleiburg, što je vremenski dalje, to je sve strašniji kao krimen, da je sve veličniji i sve značajniji kao simbol, kao opomena, kao pouka.

Dugo je uspijevalo jugoslavenskim komunistima skrivati hrvatsku „posljednju tajnu“, ali sada je ona pred nama rastvorena knjiga.

Koliko se samo pričalo i pisalo da Josip Broz Tito „nema veze“ s Bleiburgom, da su tamo stravični zločini učinjeni bez  njegova znanja?

Lagali su, kao što nastoje lagati i danas.

Trupe Treće armije

A taj isti Tito, kojeg svrstavaju i u rang listu najvećih zločinaca XX. stoljeća, 15. svibnja 1945., osobno je, kao Vrhovni komandant, pohvalio jedinice 3. armije ovim riječima:

„Brzim i energičnim nadiranjem prema gornjem toku reka Drave, trupe naše Treće armije presekle su otstupnicu ostacima nemačkih i ustaško-četničkih bandi i, zaokruživši ih na području Slovenski Gradec –Guštanj – Pliberg- Dravograd, posle trodnevnih žestokih borbi, razbile ih i prisilile na kapitulaciju.

Ovim su likvidirane posljednje neprijateljske snage, koje su pred našim trupama još pružale organizovani otpor.

Zarobljeno je preko 20.000 ustaša, među kojima ima veliki broj poznatih zlikovaca. Sa ustašama zarobljen je i veći broj četnika.  Osim toga prisiljeni su na kapitulaciju posljednji ostaci nemačke balkanske grupacije  feldmaršala Lera i zarobljeno je preko 10.000 Nemaca. U borbama je poginulo više od 5.000 neprijateljskih vojnika i oficira i oslobođeno oko 8.000 građanskih lica koje su ustaške bande silom odvele sa sobom.

Zaplenjene su ogromne količine oružja i ratnog materijala.

Trupe Treće armije za posljednjih petnaest dana zarobile su oko 100.000 neprijateljskih vojnika i oficira.

Za izvojevanje ove pobede, kao i za brzo, uspešno i potpuno izvršenje postavljenog zadatka, pohvaljujem  hrabre trupe  naše Treće armije pod komandom general-lajtnanta Koste Nađa, pukovnika Branka Petričevića i pukovnika Vukašina Subotića.

Izražavam svoju zahvalnost svim borcima i rukovodiocima jedinica koje su izvojevale ovu pobedu i uspešno izvršile postavljeni zadatak.

Neka je slava palim junacima za oslobođenje naše otađbine!

Smrt fašizmu – sloboda narodu!“

 1. maja 1945. god.

Beograd

VRHOVNI KOMANDANT

MARŠAL JUGOSLAVIJE

 1. B. TITO, s.r.

(Preuzeto iz: Zbornik dokumenata i podataka o narodnooslobodilačkom ratu jugoslavenskih naroda, tom II, (knjiga 1), Beograd, Vojnoistoriski Institut  Jugoslavenske Armije, 1949.), str. 637. Dokument je bio originalno objavljen u Službenom listu Ministarstva narodne odbrane Demokratske Federativne Jugoslavije (Beograd), godina 1. (1945.) br. 4-7 (april-juli). Cijeli taj četverobroj Službenog lista pretiskan je u toj knjizi Zbornika, na str. 631-649.). T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 11 ožujka, 2019, 02:07

  BLAJBURŠKI DERNEK POTOMAKA STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA, KRVOLOKA,OPET U REŽIJI ZLOČINAČKE CRKVE.
  NAPRED KATOLIČKI DUŠOBRIZNICI ZA ČISTOĆU DINARSKOG, KATOLIČANSTVA I KRVOLOČNOG STEPINČEVSKOG IDENTITETA. ALI VI NISTE HRVATI ,VI STE TRIBALNE , ANTROPOIDNE ,EMASKULIRANE SPODOBE. DA NEMA VAS TKO BI U IME KATOLIČKOG DINARSKOG TRIBALIZMA, VODIO KRIŽARSKE RATOVE SA PATRICAMA OKO VRTA I PRAVIO ZLOČINE PROTIV ČOVJEČNOSTI I OSTAVLJAO CRNE RUPE U POVIJESTI HRVATSKOM NARODU .

  OVA DINARSKA ,KATOLIČKA, ZATUCANA MANJINA,POTOMCI ZLOČINAČKIH STEPINČEVIH KOLJAČA ,SE OBAVEZNO JAVLJAJU U ČOPORU, PRIMJERENO NJIHOVOJ SVIJESTI ,I TRADICIJI, PA ONAKO INDOKTRINIRANO , UVJEK NA USLUZI KATOLIČKOJ ZLOČINAČKOJ I PLJAČKAŠKOJ CRKVI , VAŠOJ DUHOVNOJ GOSPODARICI NA OVIM NAŠIM HRVATSKIM PROSTORIMA , DA LAJETE ,AKO TREBA I NA MJESEC. LAJETE LI LAJETE.???VI STE UJEDNO I NAJNEPRODUKTIVNIJI DIO OVE NAŠE NACIJE ,ALI I NAJRASTROŠNIJI, KADA VAM SE PRUŽI PRILIKA ,DA KAO VUKOVI POHRLITE ZA PLIJENOM,NA URLIK CRKVENOG POZIVA DA JE DINARSKO,ANTROPOIDNO KATOLIČANSTVO UGROŽENO. ALI VI TRIBALNA ALAŠA NE ZNATE NI ŠTO JE TO NACIJA NI ŠTO JE TO ETNITET,OSIM DA STE ZATUCANI VJERNICI KOJI SU ,UVJEK U SLUŽBI CRKVE KAO NJENI ESKADRONI SMRTI KAKVI SU SE POKAZALI VAŠI PRECI ,U SLUŽBI MLETAČKE DINSTIJE, A VAŠI OČEVI NASTAVILI SVOJU QUISLINŠKU SLUŽBU NACISTIČKO-KATOLIČKOJ OSOVINI ,RIM –BERLIN –TOKIJO, OD 1941 DO 1945 GODNE KADA SU SVI ZAVRŠILI U CRNOJ RUPI.

  SREĆA JE ŠTO STE , NAKON OVE TUĐMANOVE KATOLIČKE,KRIŽARSKE REVOLUCIJE ,IPAK, OSTALI U MANJINI, JER SE NIJEDAN HRVAT NE ŽELI POISTOVJEČITI SA VAMA ,TRIBALNO-ANTROPOIDNIM ,EMASKULIRANIM TALIBANSKIM KATOLICIMA SA DINARSKIH OSOJA IPRISOPJA. NAJVEĆI BROJ HRVATA DISTANCIRA SE OD VAŠEG KATOLIČKOG ZLOČINAČKOG RODOLJUBLJA KOJEG JE KATOLIČKA CRKVA, KAO GLAVNI SUDIONIK ORGANIZACIJE VJERSKOG RATA,U PRVIM POČECIMA, NAMETNULA KAO RAT ZA NACIONALNU OPSTOJNOST, ALI SA PATRICAMA OKO VTATA ,ŠTO JE NAJBOLJI DOKAZ DA JE TAJ RAT BIO U SLUŽBI ISKLJUČIVO KATOLIČKE OSVETE ZA ONU SRAMOTU ,CRKVE ,STEPINCA I USTAŠKOG POKRETA KAO NJEZINOG VOJNOG I POLITIČKOG OSLONCA ZA STAVRANJE KATOLIČKE SREDNJOVJEKOVNE ,STEPINČEVE, B OŽJE DRŽAVE U KOJOJ ĆE ŽIVITI SAMO KATOLIČKI TALIBANI DUHOVNOG I KULTURNOG FORMATA, DINARSKOG TRIBALIDA ,EMASKULIRANOG MOZGIĆA. SVEGA SE SJEĆA ,NE SAMO POVIJEST NEGO NAJVEĆI DIO HRVATSKOG NARODA KAKO JE I GDJE JE BILA DOVEDENA TA STEPINČEVA DRŽAVA ,KOJA JE 1945 GODINE DOŽIVILA SVOJU KATASTROFU U CRNOJ RUPI , SLIČNU BARBAROSINOM ČOPORU BAVARSKIH KATOLIKA U POHODU NA OSLOBAĐANJE ISUSOVOG GROBA U 12- STOM STOLJEĆU I NESTALIH U MOČVARAMA ANADOLIJE.
  ALI CRKVA NE MIRUJE . SVAKOG DANA OSJEĆA POMANJKANJE PODRŠKE U HRVATSKOM NARODU ,PA SE JOŠ UVJEK PRIHVATILA TOG DINARSKOG TRIBALNOG ČOPORA DA SE PREKO NJEGA ,AGRESIVNO,NACIFAŠISTIČKI, PREDICIRA KAO ČUVARICA VJERE I NACIONALNOG IDENTITETA HRVATA IRANSKE GENETSKE PASMINE

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code