BIŠEVO OSTALO ZAPUŠTENO

BIŠEVO OSTALO ZAPUŠTENO

11. travnja, 2015.

Bi evo_foto

Prije osam godina, potpisan je ugovor s uglednom tvrtkom Jadranski galenski laboratorij (JGL) iz Rijeke, i tim činom započela je tzv. “revitalizacija” otoka Biševa koja je obuhvaćala najam nekadašnje školske zgrade koju bi JGL temeljito obnovio i namijenio za odmor svojih zaposlenika ali i za proizvodnju ljekovitog i aromatičnog bilja u procesu svojeg proizvodnog programa. Kako neslužbeno saznajemo, bilo je to davne 2007. godine a poslovno-političko obećanje se odnosi na tadašnju gradonačelnicu Komiže, a sada saborsku zastupnicu SDP-a, Tonku Ivčević.
Kako sada stvari stoje, ispada da su tada naivni građani otoka Visa i otoka Biševo vrlo pohvalno pozdravili tu poslovnu inicijativu. Uostalom, tko je mogao biti protiv spašavanja ove lijepe zgrade, protiv prihoda od najamnine i osobito protiv obnove života na otoku Biševu?
Osim spomenute afere s Biševom, tijekom trenutnog saborskog mandata Tonke Ivčević, komiške vojarne u centru grada su i nadalje zapuštene i prepune lokalnih narkomana i njihovog odbačenog pribora, a za vrijeme njene vlasti uspjelo joj je ono što nikome prije nije uspjelo – hotelska kuća “Modra špilja” d.d. iz Komiže je otišla u – stečaj!T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code