BETLEHEM U TENJI

BETLEHEM U TENJI

23. prosinca, 2017.

U petak 22. prosinca 2017. u na adresi Svete Ane 10, Tenja (Osijek), u novoizgrađenom gradu Betlehem na 400 m2 održana je konferencija za medije kojom je najavljena predstava Isusova rođenja s 48 kostimiranih glumaca.

Osječko naselje Tenja postalo je građevinska zona u kojoj je prije nekoliko tjedana krenula gradnja grada Betlehema na čak 400 m2. Cijeli grad izgrađen je od drveta i kukuružnjaka. Mještani su tim projektom željeli pripremiti pozornicu kako bi što vjernije uprizorili predstavu Isusova rođenja u kojoj će sudjelovati čak 48 kostimiranih glumaca.

Mještani su od drveta izgradili bunar, đeram, pivnicu i terasu, betlehemsku štalicu, čak 5 betlehemskih kuća, židovski hram, kovačnicu, kokošinjac, staje i obore za ovce, obore za koze, ponije, svinje, magarce, zečeve… T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 23 prosinca, 2017, 16:54

  OVU VIŠNJU ,NAREDEBODAVKU,STAREŠINU, TREBA UZETI ZA NAJPRIMITIVIJE STVORENJE 21-VOG. STOLJEĆA ,JER OVAKVU BUDALAŠICU APSOLUTNO TFREBA IGNORIRATI ,I NIŠTA DRUGO,ODNOSNO ,NIJE VRIJEDNA DA JU OVAJ SVIJET ,KOJI ŽIVI NA STUPNJU TEHNOLOŠKOG NAPRETKA UOPĆE SUSREĆE U BILOKOJOJ FOERMI DJELOVANJA ,A NAJMANJE DA ONA PIŠE O DANAŠNJEM SVIJETU ODNOSA,KOJI NAS PREDESTAVLAJ KAO LJUDE KOJI SMO SVJESNI SEBA I SVIJETA U KOJEM ŽIVIMO I TIM SVIJETOM USPJEŠNO UPRAVLAJAMO ,A ONA NAS SVOJIOM PISANIJOM U SREDNJI VIJEK

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 23 prosinca, 2017, 16:51

  DA JE KOJIM SLUČAJEMŽIV NETKO IZ DAQQVNIH DANA IZ VREMEN,GRČKOG-RIMSKOG FILOZOFA POTRFIRIJA I DAMU NETKO ,KAO SADA NAMA NAKON16-EST STOLJEĆA PONUDI OVAKVU MANIFESATCIJU O BETLEHEMU I ISUSU KOA BIĆI BOŽANSKIHOSOABUINA ,NE HZANM KAKO BI REAGIRA OD IZNENAĐENEJA DA SE NETKO USUSDIOOVAKVE FANTAZ-MAGORIČNE BUDALAŠTINE PREDSATAVLAJTI KAO DIO DUHOVNOG IJAVNOG ŽIVOTA.BILOBI TO NAJVEĆA BUDALAŠTINA KOJA SE MOGFAL A I NE BI SE MOGLA PRIKAZATI U TOM SVOJSTVIU KAO OVAJ UTENJI ,TAKOZVANA BETLEHEMSKA NIOĆ.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code