BELIŠĆE SAMBO OPEN

BELIŠĆE SAMBO OPEN

3. studenoga, 2015.

12188307_10205612431260471_1319410016_n
Belišće će 21. studenog biti postati domaćin međunarodnog sambo natjecanja u sportskoj i combat kategoriji.
Ljubitelji borilačkih sportova Slavonije i Baranje unazad dvije godine imaju priliku trenirati sambo, a u Osijeku je osnovana i Sambo akademija. U sklopu Akademije, jedine takve vrste u Hrvatskoj, u Slavoniji djeluju tri kluba, čija je centrala u Sambo klubu Belišće na čelu s predsjednikom Christianom Uskokovićem.
U Sambo akademiji radi pet licenciranih trenera, od kojih tri za sambo i combat sambo, profesionalni trener boksa i licencirani trener kick boxa, a Akademija je članica Sambo saveza Hrvatske i Međunarodnog sambo saveza (FIAS).
Sportski sambo je vještina u kojoj nema udaraca i tim dijelom se motivira djecu i mlade kako bi se priključili. Potiče samopouzdanje, razvija motoriku, natjecateljski duh, druženje s ostalim vršnjacima, razvija toleranciju i uči mlade upornosti koja se može primijeniti na sve aspekte života.
Sambo je u redovnom programu i u belišćanskom vrtiću.
Ove godine u svibnju je Zagreb bio domaćin Europskog sambo prvenstva gdje su hrvatski reprezentativci  postigli zapaženi uspjeh, a da je sambo sport u punom zamahu u Hrvatskoj pokazuju i mnoga odličja sa velikih natjecanja, i u juniorskim i seniorskim kategorijama.
Sambo (samoobrana bez oružja) je sport nastao u Rusiji kombinacijom različitih borilačkih tehnika.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code