BANDIĆEV  PRIJEM ZA DIPLOMATSKI ZBOR

BANDIĆEV PRIJEM ZA DIPLOMATSKI ZBOR

22. siječnja, 2014.

Novogodisnje primanje gradonacelnika za diplomatski zbor 12 Custom

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, priredio je  21. siječnja  palači Dverce tradicionalni novogodišnji prijem za članove Diplomatskog zbora akreditirane u RH, predvođene apostolskim nuncijem Alessandrom D’Erricom.

Zahvalivši gostima na prošlogodišnjoj uspješnoj suradnji, gradonačelnik Bandić naglasio je da je povijesno i dugoročno gledano najznačajniji politički događaj u 2013. godini za hrvatsku metropolu, kao i za cijelu našu zemlju bio 1. srpnja, priključenje Republike Hrvatske Europskoj uniji, zacijelo najsloženijoj i najuspješnijoj državnoj zajednici u povijesti čovječanstva. Članstvo u EU, slikovito znači ulazak u veliku utakmicu: gospodarsku , znanstvenu, umjetničku, odnosno utakmicu i proces koji će svojim građanima osigurati veće slobode i bolji životni standard.

Poznajući sve vas iz naših čestih radnih, službenih i prijateljskih susreta, uvjeren sam da ćemo i nadalje predano raditi na ostvarivanju naših zajedničkih ideala: mira i napretka, boljitka i blagostanja, izgradnji demokracije i plodonosnije međunarodne suradnje rekao je gradonačelnik te im zaželio puno uspjeha u zahtjevnoj i odgovornoj diplomatskoj misiji.

U ime Diplomatskog zbora na prijemu u reprezentativnoj gradskoj palači, zahvalio se apostolski nuncij Allesandro D’Errico.

Visoki gost osvrnuo se na proteklu godinu izdvojivši također ulazak Republike Hrvatske u EU kao krunu uspjeha. Naglasio je da diplomatski zbor sa pažnjom prati gradonačelnikov rad, ali i uspjehe u Gradu te gradonačelniku čestitao na novom osvojenom mandatu i istaknuo kako je uvjeren da će i dalje uspješno surađivati. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code