ZAKLJUČENA JAVNA RASPRAVA O HRVATSKOM PRAVOPISU

ZAKLJUČENA JAVNA RASPRAVA O HRVATSKOM PRAVOPISU

17. svibnja, 2013.

Institut-za-hrvatski-jezik foto

Rezultati jednomjesečne javne rasprave o novom hrvatskom pravopisu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje (IHJJ) zaključene noćas u ponoć ukazuju na visok stupanj razumijevanja javnosti za predložena rješenja, a zaprimljene primjedbe i sugestije konstruktivno će pridonijeti promjenama i prilagodbama. Znanstveno vijeće Instituta o konačnoj će inačici pravopisa raspravljati potkraj mjeseca svibnja, nakon čega bi pravopis, kako je i najavljeno, prije ulaska Hrvatske u EU trebao biti dostupan na internetskim stranicama www.pravopis.hr.

Što se tiče same provedbe pravopisa, cilj je IHJJ-a kao znanstveno relevantne ustanove konačno razriješiti hrvatski pravopisni čvor i ponuditi pravopisna rješenja koja će biti općeprihvatljiva, te ih kao takva ponuditi potpuno besplatno na internetu.

Potkraj svibnja održat će se konferencija za medije na kojoj će IHJJ pred hrvatsku javnost iznijeti najvažnije primjedbe pristigle u javnoj raspravi, odnosno, sve ono što su stručnjaci Instituta odlučili prihvatiti kao najbolje rješenje. T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code