BANDIĆEVA ČESTITKA ZA DAN DRŽAVNOSTI

BANDIĆEVA ČESTITKA ZA DAN DRŽAVNOSTI

23. lipnja, 2015.

Mimohod

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam Dan državnosti Republike Hrvatske!


Sretni smo što pripadamo generaciji koja svjedoči ostvarenju hrvatske države, njezine slobode i samostalnosti, ostvarenju sna za koji su živote dali mnogi hrvatski domoljubi. Zbog toga smo zahvalni našim braniteljima i brojnim Zagrepčanima među njima te odajemo poštovanje njihovoj hrabrosti i žrtvi.


Slavimo tako dan kada je Sabor Republike Hrvatske donio dalekosežnu odluku o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika, kao izraz volje hrvatskih građana, iskazane na referendumu.


Bio je to tada veliki izazov, a danas je to i naša velika odgovornost, posebno u vremenu krize i recesije, kada imamo priliku pokazati da imamo snage riješiti probleme te zajedničkim radom i znanjem pokrenuti Hrvatsku. Želimo pritom očuvati vlastiti identitet i afirmirati se kao dio šire, europske zajednice kojoj pripadamo.


Znam da vlastitim trudom, uz još više solidarnosti i tolerancije, možemo osigurati budućnost za nas i našu djecu, u zemlji i gradu koje neizmjerno volimo.


S uvjerenjem da to možemo, uz poziv na zajedničku proslavu Dana državnosti na Bundeku, s veličanstvenim koncertom Zagrebačke filharmonije, pozivam vas dragi sugrađani da ponosno istaknemo hrvatske barjake.


Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, vama i svim hrvatskim građanima čestitam 25. lipnja – Dan državnosti Republike Hrvatske. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. DON
  #1 DON 24 lipnja, 2015, 20:03

  Gradonačelniče naše metropole …ODE hrvatskoj neovisnosti i samostalnosti počele su nalikovati onome kada se je orila pjesma koja slavi rad i živjelo nam bratstvo i jedinstvo.No,nit je bilo bratstva i jedinstva a nit je Hrvatska slobodna i samostalna.Ti to Bandiću vrlo dobro znaš no dnevno političke potrebe su jedno a surova hrvatska stvarnost u toj “samostalnosti” i “neovisnosti” nešto sasvim drugo.I da, štovani gradonačelniče da su tvoja visoko obrazovana djeca prisiljena tražiti svoju perspektivu van Hrvatske i ti bi drugačije pjevao.Uostalom gradonačelniče i ti si zapravo u drugoj državi, upravo u toj iz koje naša djeca bježe u inozemstvo, istini za volju Hercegovac baš poput moje pokojne tetke……naravno, bilo kakva asocijacija u smislu zla u mojem tekstu NIJE PRISUTNA….i još sitnica gradonačelniče ,želim reći da je razlika između KAJ,ŠTO i ČA ponekad mjerljiva decenijama da ne kažem stoljećima ……

  Odgovorite na ovaj komentar
  • DON
   DON 24 lipnja, 2015, 20:24

   …nast….i još sitnica gradonačelniče Bandiću ,mnogima je poput mene osobno Dan državnosti ….30.Svibnja……bio i ostao .Dakako da NIJE UPUTNO …da se bilo kakvim zakonima mijenja dan koji označava identitet Države jer isti tako postaje nevažan podredno opisujući državu kao IRELEVANTNU TVOREVINU.No, gro ljudi ionako ne slavi ne iz razloga što slavili nebi već iz razloga koji jesu egzistencijalne naravi.Pa zaboga i nemogu biti svi zaposleni u javnim poduzećima i državnim službama pa da bi mogli spajati blagdane sa vikendima.Mnogima od iste populacije sasvim je svejedno kada je dan državnosti a i bilo koji drugi neradni dan. ….

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code