BANDIĆ UZEO SLOBODNU NEDJELJU

BANDIĆ UZEO SLOBODNU NEDJELJU

15. lipnja, 2014.

 lav 121010091712 524x288 Custom

Čudo neviđeno

 

Napisao: Franjo Dobrović

Fotografija:www.antenazagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik je daleko najagilniji hrvatski političar. Ne posustaje u obilascima i izlascima u narod. U subotu 14. lipnja obišao je  šest događaja. U dane kad je aktivniji zna ih biti i po dvadsetak. Prve aktivnosti zakazuju se u već u sedam sati.

Ove subote 14. lipnja, prvi događaj bio je najavljen tek u 10,30 sati. U ZOO Zagreb, Fakultetsko dobro bb, gradonačelnik Grada Zagreb Milan Bandić otvorio je nove nastambe za afričke lavove – Lavlja stijena Kidepo. Nova lavlja nastamba najveći je projekt Zoološkog vrta u posljednjih četrdeset godina. A novost je i da je postojeći čopor lavica veći za još jednog člana, mladog lava Lea.

Nova lavlja nastamba najveći je projekt Zoološkog vrta u posljednjih četrdeset godina.  Kompleksom dominira velika vanjska nastamba i paviljon u obliku stjenovitog brda karakterističnog za savanu Afrike ( kopje).

Obilaskom nove nastambe, barem na kratko, uronit ćete u afrički svijet divljih mačaka. U sklopu nastambe smještena je replika špiljskog lava starog između 120 i 150 tisuća godina koja je postavljena u suradnji s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom i Muzeja grada Crikvenice. Kosti špiljskog lava su nađene u jami Vrtare Male pokraj Dramlja kod Crikvenice.

U KLOŠTAR PA NATRAG

Nakon toga, istog dana, u 11,30 sati, u Pučkom domu u Kloštar Ivaniću, Trg sv. Ivana bb, gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je  prisutne prilikom otvorenja  izložbe Naših ruku djelo u organizaciji udruge Prijatelji Kloštra.

Do 13,00 sati, Savska 137, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić se vratio u Zagreb i službeno je otvorito  novo sjedište Ureda tajnika Europske baseball federacije, koji se nakon Frankfurta, ove godine preselio u Zagreb.

Nakon toga, u 13,45 sati gradonačelnik se pridružio cjelodnevnoj manifestaciji Nebo iznad Trnskog u organizaciji Mjesnog odbora Trnsko, koja se održava na igralištu Rupa, između k.b. 33 i 34 (južno od Dione) u Trnskom.

U 17,00 sati, na ŠRC Šalata, Schlosserove stube 2, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je 29. međunarodno plivačko natjecanje – Zlatni medvjed 2014, koje s godinama postaje nezaobilazna destinacija svjetskog plivanja.

U 18,00 sati, Hrašće Turopoljsko, Trg Jurja Muliha 8, ispred VD Hrašće, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ujedno i počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, pridružo se  mimohodu, te prigodno pozdravio prisutne na proslavi 70. Obljetnice DVD Hrašće i Dana vatrogastva Grada Zagreba.

Slavlje se nastavilo projekcijom filma Povijest DVD Hrašće, te bogatim glazbenim programom koji su vodili Mila Elegović i Tarik Filipović.

 Za nedjelju iz Ureda gradonačelnika Odjel za informiranje nismo dobili ni jednu najavu, što je prava rijetkost. To obično znači da gradonačelnik ide na put, a možda je u nedjelju uzeo slobodan dan, a to nama koji ga redovito pratimo zvuči nevjerojatno. U više od tri godine koliko redovito pratimo rad Ureda gradonačelnika i Gradske skupštine Grada Zagreba ne možemo se sjetiti je li se i kad se to dogodilo.

U PONEDJELJAK PONOVNO PRIJEM ZA PRIJEMOM

Sutradan u  ponedjeljak, 16. lipnja, nastavlja s brojnim aktivnostima. U organizaciji Zagrebačke udruge potrošača i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u ponedjeljak, 16. lipnja, u 10,30 sati, na Trgu kralja Tomislava (kod ulaza u Importane centar) gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorit će manifestaciju ZUP i Zagreb ti nude, da uštediš kune.

U 11,00 sati, u zgradi Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1,dvorana 372, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primit će vodstvo Hrvatskog karate saveza. Između ostalog, osvrnut će se na rezultate i uspjehe na Europskom seniorskom prvenstvu regija u karateu održanog u Izmiru 7. i 8. lipnja.

Predstavljajući grad Zagreb, seniorska muška nacionalna selekcija u katama osvojila je 1. mjesto, čime su obranili naslov prvaka a ženska  selekcija 2. mjesto.

U ponedjeljak, 16. lipnja, u 11,30 sati u zgradi Gradske uprave, Trg S. Radića 1 opet u dvorana 372 gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić održat će radni sastanak na temu rekonstrukcije plohe tržnice Dolac, sanacije Ulice Pod zidom, te uređenje ljetnog kina Tuškanac. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code