BANDIĆ I KUJUNDŽIĆ U LONDONU

BANDIĆ I KUJUNDŽIĆ U LONDONU

11. rujna, 2017.

 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u pratnji svojih suradnika, 8. rujna su posjetili Europsku agenciju za lijekove (EMA) u Londonu, a u izaslanstvu je bio i Siniša Tomić, ravnatelj HALMED-a, hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode.

Izlaskom Velike Britanije iz Europske unije, sjedište Europske agencije za lijekove premješta se iz Londona u jednu od država članica EU, pa je cilj ovog posjeta bio dodatno predstavljanje prednosti Republike Hrvatske u odnosu na druge države kandidatkinje. Za sjedište Europske agencije za lijekove stiglo je 19 ponuda, među kojima i ona Grada Zagreba.

Hrvatsko izaslanstvo susrelo se s izvršnim direktorom Guidom Rasijem i njegovim suradnicima, te su tom prigodom predstavnicima EMA-e pomnije predstavili ranije podnesenu formalnu kandidaturu Zagreba i Hrvatske, kao i sve hrvatske prednosti za sjedište Agencije.
Prilikom posjeta, istaknuto je kako Republika Hrvatska i Grad Zagreb ispunjavaju sve kriterije: od osiguranja 27.000 četvornih metara s visokim standardima i infrastrukturom za više od 900 zaposlenika do snažne tradicije javnog zdravstva koja je jedna od naših najvećih aduta. Osim što Hrvatska ispunjava sve uvjete, dodatna prednost je i činjenica što zasad niti jedna europska agencija nema sjedište u Hrvatskoj.

Ovaj posjet dio je kontinuiranog rada na preseljenju EMA-e u Hrvatsku, a na ostvarenju ovog važnog strateškog cilja ostvarena je izuzetno uspješna suradnja između Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Ovom prigodom upućen je i poziv predstavnicima EMA-e da posjete Zagreb i Hrvatsku i pobliže se upoznaju s mogućim budućim sjedištem Europske agencije za lijekove. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Robert David
    #1 Robert David 22 rujna, 2017, 12:24

    Zdravo,
    Jeste li razmatrali opcije za financiranje nove kupnje kuće, izgradnje, kredita za nekretnine, refinanciranja, konsolidacije duga, osobnih ili poslovnih ciljeva? Dobrodošli u budućnost! Financiranje lako s nama. Kontaktirajte nas dok nudimo našu financijsku uslugu uz nisku i povoljnu kamatnu stopu od 2% za zajmove s dugim i kratkim rokom. Zainteresirani kandidati trebaju nas kontaktirati za daljnje postupke stjecanja zajma putem ([email protected])

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code