BAHATA RAVNATELJICA LIDIJA BERTOVIĆ SVOJATA PLITVICE-pismo Nevenke Borjan i Brace Pila

BAHATA RAVNATELJICA LIDIJA BERTOVIĆ SVOJATA PLITVICE-pismo Nevenke Borjan i Brace Pila

10. lipnja, 2013.

Osjećamo se dužnima obavijestiti javne medije o nadasve neprimjerenom istupanju TAJNICE, a koja se obratila u ime LIDIJE BERTOVIĆ – Ravnateljice NACIONALNOG PARKA PLITVIČKA JEZERA našoj voditeljici projekata prof.mr. Nevenki Borjan.
Ne znam tko je ona ili tko su one da SVOJATAJU NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA, KAO DA JE NJIHOVO PRIVATNO VLASNIŠTVO.
Naime, naša Udruga već 20 godina bavi se humanitarnim radom i to vrlo uspješno. Danas je u gotovo svim glasilima i javnim medijima izašao članak o posjeti Igora Štimca i Reprezentacije te motorista iz klubova “Veterani Croatia” i “Blue Knights” Kući Sv. Terezije od malog Isusa, gdje borave djeca nezbrinuta djeca.
Zadnji naš veći projekt je bila kupnja rashladne komore za tu kuću 2011/2012.
Naša udruga ujedno je i organizator više navedenog jučerašnjeg događanja. Uz goste, koji su došli jučer, bila je pozvana i Ravnateljica NP Plitvice.
Na žalost zbog prevelikog obima posla, koji obavlja prof.mr. Nevenka Borjan, koja je ujedno i voditeljica obrazovnih i humanitarnih projekata i koja za svoj rad ne prima nikakvu naknadu u našoj udruzi, desila se nenamjerna omaška, koju nije počinila ona osobno, a zbog koje je dobila vrlo uvredljivo pismo od strane tajnice NP Plitvice, a poslanog u ime Ravnateljice Lidije Bertović.
A posebice je zapanjujuće to, što je taj uvredljivi i optužujući mail stigao nakon duboke i iskrene isprike, koju je prof. Nevenka Borjan osobno uz pojašnjenje cijele situacije, uputila gđi Bertović na njen mail.
Nakon svega zatražili smo ispriku NP Plitvice i tajnice osobno te odlučili o svemu obavijestiti i javne medije, jer smatramo da ovakve stvari se ne bi smjele događati na mjestu od strateškog značaja za Hrvatsku, a pogotovo, što se sada tu može postaviti i pitanje kvalitete suradnje na međunarodnom nivou.

 

Sa štovanjem, Predsjednik udruge Braco Pil

U prilogu razmijenjeni mailovi:

UDRUGA BK VELEBIT <[email protected]>

18:21 (Prije 18 h)

za lidija.bertovic

PROSVJETNO-KULTURNA I HUMANITARNA
UDRUGA «B.K.VELEBIT» OIB:31242509743
TRG BANA JELAČIĆA 15, Zagreb
tel. 0981625067, prof.mr. Nevenka Borjan
[email protected]
www.bkvelebit.com

Štovana gđo Lidija,

s obzirom na ogromnu količinu obveza, koje obnašam ovdje u udruzi, ali i kao prevoditelj na visokim razinama, posljednje mailove slali su volonteri u udruzi. Na žalost je greškom mail poslan Vama umjesto Vašoj imenjakinji. Radilo se o školskoj djeci, za koju pripremamo jedno kazališno događanje, monodramu.
Bilo je prekasno za bilo kakvo urgiranje, a s obzirom da ste potvrdila svoj dolazak za 5.6. ja sam Ravnateljstvu doma prenijela da Vi sutra dolazite, tako da Vas dječica nestrpljivo očekuju.
Eto još jednom moja duboka isprika, ona stara narodna poslovica kaže: “U svakom zlu neko dobro”.
Danas je ionako bila velika gužva, uz igrače bilo je i 10 motorista iz udruge Auto-moto saveza RH i ustvari dječica se uopće ne bi stigla podružiti sa Vama, a niti Vi sa njima, s obzirom da znam da Vam nije stalo do fotografiranja i naslikavanja i da ste duboko produhovljena i osjećajna osoba, vjerujem da ćete se sutra moći puno Više posvetiti i Vi njima i oni Vama. (Stalno pitaju za tetu sa predivnim pletenicama, što da Vam kažem ali ostali ste im u prekrasnom sjećanju).
Na žalost naša udruga što se tiče obavljanja tajničkih poslova nema tako kvalitetno osoblje, kao što je to Vaše, to su mahom volonteri i dobrovoljci.
Stoga predlažem da se ubuduće nas dvije čujemo direktno mobitelom. Moj mobitel je 0981625067. Vi ste mi dala Vašu posjetnicu još zimus na Plitvicama, ali su mi je ovdje u mom ofisu negdje zametnuli, tako da nemam Vaš mobitel, inače bih Vas nazvala osobno i sigurno ne bi došlo do ovakve pogreške.
Stoga Vas molim da Vi nazovete mene ili mi pošaljite u mailu Vaš mobitel.

Srdačan pozdrav i do sutrašnjeg viđenja,
Nevenka Borjan, prof.

jasna Špehar

23:12 (Prije 13 h)

za mene, Ravnateljica, natasa.maricic, nezbrinuta.dje., zagreb

Gdjo Borjan,
Javljam vam se nastavno na naš današnji telefonski razgovor u kojem ste izričito tvrdili da ‘izbornik danas ni sutra ne dolazi u posjetu djeci’, i nastavno na vaš mail od 1. lipnja 2013.g. u kojem tvrdite da je došlo do promjene dogovorenog termina susreta s djecom jer ‘ona idu na školski izlet’, te zbog činjenice da smo zbog vaše neprofesionalnosti i namjernog davanja dezinformacija a trudeći se da se prilagodimo novim terminima otkazali 20-ak poslovnih sastanaka koliko ih dnevno obavimo.
Svojim krajnje drskim i neprofesionalnim ponašanjem doveli ste me u jako neugodnu situaciju, a isto tako i ravnateljicu gđu Lidiju Bertović o čijem se poslovnom kalendaru osobno staram.
Temeljem svega navedenog, a u dogovoru s gđom Bertović, obaviještavam vas ovim putem da Nacionalni park Plitvička jezera prekida svu daljnju poslovnu suradnju s Udrugom BK Velebit.
Naravno, djeca koja su zaista draga i susretu s kojom se izuzetno veselimo neće ni na koji način biti s naše strane zakinuta te smo u tom smislu ostvarili direktan kontakt s Kućom sv.Terezije od malog Isusa za nezbrinutu djecu i sve naše buduće zajedničkeaktivnosti ćemo ostvariti direktno s relavantnim osobama iz spomenute institucije.
Molim vas da nas više ne kontaktirate.

UDRUGA BK VELEBIT <[email protected]>

11:30 (Prije 55 min)

za lidija.bertovic, jasna.spehar

PROSVJETNO-KULTURNA I HUMANITARNA
UDRUGA «B.K.VELEBIT» OIB:31242509743
TRG BANA JELAČIĆA 15, Zagreb
tel/fax 01 4817 550, mob: 0981625067
[email protected]
www.bkvelebit.com

Poštovana gospođo Jasna Špehar,

S obzirom da je na mail gospođe Lidije Bertović, Ravnateljice NP Plitvice, sa kojom sam osobno kontaktirala te uspostavila jedan korektan i poslovan odnos, stiglo veliko i duboko pismo isprike uz obrazloženje i pojašnjenje čitave situacije, moram reći da sam zaista zapanjena Vašim krajnje negativnim i optužujućim tonom pisma, za koje nemate nikakve valjane argumente, a koje upućujete našoj udruzi i meni osobno.
Moram vam reći da ja imam svoju titulu, da sam akademski građanin ove zemlje i nisam bilo tko sa ceste da mi se na ovaj način obraćate.
Nadalje dužna sam obavijestiti i samu gospođu Ravnatelj Bertović o ovakvom Vašem ponašanju, jer naprosto ne vjerujem da bi Vas ona, koja ima također titulu doktora znanosti podržala u ovakvom tonu komunikacije.
Štoviše, i iz razloga što Vi u mailu, koji ste mi uputila, navodite da NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA prekida svaku daljnju poslovnu suradnju sa našom udrugom.
Tko ste vi gospođo Jasna Špehar da GOVORITE U IME NACIONALNOG PARKA PLITVICE, ZAR JE NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA VAŠE PRIVATNO VLASNIŠTVO, DA GA SVOJATATE???
Još jednom moram reći da sam zaista zgrožena ovakvim Vašim neprimjerenim istupom, te stoga očekujem Vašu ispriku našoj udruzi i meni osobno.
Sa štovanjem,
Predsjednik Udruge BK Velebit, Braco Pil
Prof. mr. Nevenka Borjan, izvršni direktor i voditelj projekata T

8 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code