BAHAT, BEZOBRAZAN, NEODGOJEN

BAHAT, BEZOBRAZAN, NEODGOJEN

18. rujna, 2013.

Piše: Saša Radović

Na display, u nizu brojaka vidim 45…, Danska! Vjerojatno zove Daniel, s nekog neevidentiranog telefona.

–          Halo!

–          Uvode sankcije zbog Lex Perkovića – kaže bez uvoda.

Prepoznajem glas. Daniel P. bio je dragovoljac od 91. Nakon Maslinice i skidanja odore HV nekoliko godina tražio je posao, a zatim je otišao u Dansku.Snašao se, dolazi često u Hrvatsku i prati politička zbivanja. Interesantno je saslušati mišljenja iz inozemstva. Koji putasu to objektivnija sagledavanja naše stvarnosti nego što je mi vidimo. Uključujem snimanje.

–          Točno onako kako si objavio u svojoj kolumni prije mjesec dana – nastavlja on.

–          Bilo je lako pretpostaviti da Milanović ne smije izručiti Perkovića – odgovaram i nastavljam. – U pitanju je sustav utemeljen 1917. godine. Posljednji izdanci „oktobarskog“ sustava (UDBA) i njihovi slijednici duboko su umreženi u aktualnu hrvatsku vlast. Rješavanjem komunističkih zločina uzdrman bi bio milijardski, crni kapital pokraden i opljačkan u vrijeme Domovinskog rata i kasnije..

–          Jedna europska dužnosnica izjavila je da nisu vidjeli bahatijeg, bezobraznijeg i neodgojenijeg političara od hrvatskog premijera Zorana Milanovića – nastavlja Daniel.

–          Ne bih se složio s takvom konstatacijom. Vlast razorno djeluje na realnost. Sjeti se Staljina, Pol Pota, Tuđmana… Mislili su da ih je Bog postavio, da mogu sve, da im se moramo klanjati. Isto je sa Zoranom Milanovićem, izgubio je svaku vezu sa stvarnošću. U svojim nastupima on ne govori hrvatskim jezikom nego nekim drugim, kineskim, arapskim, bantu… Ja ga ne razumijem, golemi dio misleće hrvatske javnosti ga ne razumije – odgovaram.

–          Da, da, slušao sam ministra Miljenića. I on govori drugim jezikom. Nisam razumio ni jednu jedinu riječ. Voditeljica je postavljala pitanja, a on je odgovarao nešto deseto, bez ikakve veze s pitanjima i s logikom – kaže Daniel.

–          Miljenić pokušava prodati Europi glupost da će se „LP“ odmah uskladiti, ali će to stupiti na snagu tek 15. srpnja 2014. To znači da udbaši mogu biti mirni do 15. srpnja 2014. Onda ćemo donijeti novi „Lex Perković 2“, a zatim odgodu do daljnjega… Prozirno i naivno – odgovaram.

–          Miljenić i ministri klimavci oko Milanovića možda su i veći problem nego gubitak premijerove realnosti. Oni bi morali ostati s nogama na zemlji i onemogućiti da jedna osoba cijelu Hrvatsku dovodi u talačku krizu zbog svog egoizma. Oni bi morali smijeniti premijera – kaže Daniel.

–          Hm, to je teško. Ministri su dobro uhljebljeni i imaju kraljevske privilegije, a tvrdu žabokrečinu hrvatske javnosti može probiti samo neka bomba, po mogućnosti, atomska. Najgore od svega je što nemamo nikakvu čvrstu točku za koju se možemo osloniti. Mreža vlasti, kriminalnog miljea i udbaških struktura onemogućila je svaku pritužbu i organizirani otpor samovolji elite. Hrvatski puk zaboravio je i ne zna izaći na ulice i glasno viknuti: „NE!“- odgovaram.

–          Što misliš kako će završiti afera oko Lex Perkovića – pita Daniel.

Stanka, preduga stanka. Telefonski impulsi u razgovoru s Danskom za mene su skupi, no za europska mjerila to je zanemarivo. Za Daniela to je zanemariv trošak. Zatvaram oči i pokušavam razmišljati na način hrvatske elite, bez skrupula i empatije za puk. Briga zbogkatastrofalnog stanja koje je svakim danom sve gore za hrvatskog građanina, sa stanovišta gospode i gospođa sMarkovog trga, apsolutno je nevažna. Golemi dio vladajuće garniture i oporbe navukla je dovoljno novca i nekretnina za bogat život generacija svojih potomaka. Hladne sobe i prazni stolovi svekolikog puka ne zanimaju ih. Nekoliko desetaka (možda i stotina) milijuna eura koliko će nas stajati sankcije zbog apsurdnog dvoboja s EU na njihov standard neće utjecati.

–          Teško pitanje – kažem polako i nastavljam. – Afera oko izručenja Perkovića i ostalih udbaških ubojica čini se jednostavnom, no u igri je mnoštvo komponenata. Moguće je da na površinu ispliva „King- Kong“, kako reče Milanović. To znači da je u pitanju srž sustava, razlozi Domovinskog rata, zločini ratnog profiterstva, pretvorbeni kriminal, šverc hrvatske nafte, šverc oružja, trgovina drogama, deponiranje opljačkanih milijarda DEM, dolara, eura u porezne oaze…Bezobrazno bogati dojučerašnji sitni lopovi mogu preko noći izgubiti vile, jahte…

–          Nisi odgovorio na moje pitanje – inzistira Daniel.

–          Mislim da Milanović neće odustati od obrane Titovih ubojica. Ići će do kraja, jer mora ići do kraja. Kao što sam naveo, u igri nije samo Josip Perković, nego mnogo više. Po fanatičnoj i suludoj agresiji kojom Milanović odbacuje svaki argument i šteti svome narodu – može se zaključiti da ga na to tjera neka moćna sila. Možda je to ona ista sila kojom se služio drug Tito, možda su to plaćenici moćnog crnog kapitala? – odgovaram Danielu.

–          Nikada se ne ćemo riješiti UDBE i korupcije u Hrvatskoj – reče Daniel i nastavi. – Srbija nam ni u čemu ne bi trebala biti uzorom, ali po rješavanju političkog kriminala i korupcije daleko su ispred nas. Njihov potpredsjednik Vlade, Vučić vodi učinkovitu akciju „Sablja 2“. Uhićena su tri ministra, šefovi banaka, suci i tužitelji, nekoliko tajkuna…U godinu dana podignuto je 120 optužnica. Konfiscirane su nekretnine, milijuni…

–          Mogla bi i Hrvatska, ali mi nemamo tužiteljstvo – odgovaram i nastavljam. -Jalova inačica tužiteljstva, DORH ne dira nedodirljive. Imamo tisuće kaznenih prijava, ali imamo slijepog i gluhog Mladena Bajića. Elita divlja, zna da nema nikoga tko će ih pozvati na odgovornost i zaustaviti. Zbog toga je hrvatski politički vrh izgubio svaku mjeru, zbog toga Milanović može ići glavom kroz zid – bez posljedica.

–          Još samo jedno pitanje – oglasi se nakon stanke Daniel.– Tko može zaustaviti premijera Milanovića?

–          Poslušnici u Vladi RH i klimavi Hrvatski sabor nemaju snage za to. Ostaje samo – ulica!

AnnoDomini MMXIII.  T

 

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ZAVNOH
  #1 ZAVNOH 19 rujna, 2013, 10:55

  + neprocesuirane čitave bulumente njemačkih SS-ovaca (sada 90 godišnjaka).

  Prisjest će Nijemcima Perković za slijedečih 1.000 godina kada se sva ova pitanja otvore pred njemačkom javnosti. :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 18 rujna, 2013, 14:11

  Hvala na odgovoru, … ipak i dalje mislim da je “Regijon” dugoročna strategija prije navedenih struktura uključujući i hrvatskog premijera koji “samo” provodi naputke Londona.

  Interesantno će biti pratiti kompromitaciju Njemačke kada Perković konačno tamo stigne i otvori mnoooge bolne rane suradnji njemačkog STASI-a i BND-a sa YU-UDBA-om od 1945.-1990.
  :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Saša Radović
  #3 Saša Radović 18 rujna, 2013, 13:22

  Mislećem dijelu nacije jasno je da je Milanović kompromitiro Hrvatsku i osramotio nas. Mislim da je on u tom prljavom poslu imao osobne interese (ili strahove?). No, Hrvatska je u EU, a Srbija će članstvo u EU još dugo čekati. Dakle, sumnjam da Srbija može preuzeti status lidera.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Guest
  #4 Guest 18 rujna, 2013, 12:10

  100%, jer EU već Hrvatskoj oduzima novac predviđen za gradnju shendgenske granice između Hrvatske, BiH i Srbije:

  http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/221966/Default.aspx

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Guest
  #5 Guest 18 rujna, 2013, 12:01

  Pitanje autoru:
  Da li će strategija kupovanja vremena od strane eurokracije, Engleske i Srbije, preko slučaja “Lex Perković”, stvarno omogućiti Srbiji da, nakon tako “kompromitirane” Hrvatske ponovo preuzme status lidera u “Regijonu” i tako se oformi i sam “Regijon”?

  Da li će “to” biti stvarno Engleska – Njemačka 3:0 ?

  prva Yuga…….1:0
  druga Yuga…..2:0
  “Regijon”……..3:0

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code