APLAUZ TEATAR PRIPREMA MJUZIKL “ORAŠAR”

APLAUZ TEATAR PRIPREMA MJUZIKL “ORAŠAR”

5. prosinca, 2015.

plakat-orašar_2014-e14182613399351
Aplauz Teatar donosi veliko iznenađenje za obožavatelje kazališta – “Mjuzikl Orašar”, prema motivu istoimenog baleta. Do danas “Orašar” je širom svijeta poznat kao baletna predstava koja uveseljava publiku već 121 godinu, na glazbu Petra Iljića Čajkovskog. U produkciji Aplauz Teatra navedeno djelo neće biti prikazano, kako smo do sada navikli, samo pokretom, već će po prvi puta biti ispričano kroz čaroliju mjuzikla.
“Mjuzikl Orašar” u potpunosti je hrvatski proizvod. Autori teksta, stihova i glazbe su Lana Blaće i Marko Juraga, koji je i redatelj predstave. Gledatelji će zasigurno biti oduševljeni prekrasnim raskošnim kostimima te velikom produkcijom dostojnom mjuzikla i izvan granica Hrvatske.
Glavni lik, Klaru, utjelovljuje Lana Blaće, a Orašara Matko Knešaurek. Uz njih u glavnim ulogama su i Ivan Đuričić, Matija Kačan, Jasna Jozić te Slavko Juraga kao Kralj Miš.
S preko trideset izvođača na sceni, “Mjuzikl Orašar” je zasigurno jedan od najvećih, ako ne i najveći nezavisni kazališni projekt u Hrvatskoj. Predstava je namjenjena svim dobnim skupinama, od naših najmlađih koji priču o Orašaru tek otkrivaju, do starih zaljubljenika u kazalište.
Dodamo li svemu navedenom i ljepotu Velike Dvorane i povijesno značenje izvođenja velikih mjuzikala u Koncertnoj Dvorani “Vatroslav Lisinski” neizbježan je zaključak da nas očekuje božični spektakl kakav se još nije dogodio u nezavisnoj produkciji. Nakon rock opere “Gubec Beg”, “Grička Vještica”, svjetskih mjuzikala “Jadnici” te “Jesus Christ Superstar” koje su ostvarene u Velikoj Dvorani u produkciji GK”Komedija”, “Mjuzikl Orašar” upisuje se na vrlo značajan popis glazbeno-scenske povijesti.T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code