AGROKOR & HOTMAIL

AGROKOR & HOTMAIL

19. svibnja, 2018.

 

 

 

Jao, zar se zato rodih da gledam zator svog naroda i zator Svetoga grada.

(Prva knjiga o Makabejcima 2,1/7)

Piše: Saša Radović

Narodna mudrost da je i onaj tko drži ljestve lopovu – također lopov, ne vrijedi uvijek. U mega aferi Agrokor & Hotmail ne radi se o lopovima nego o pljačkašima milijarda i izdajnicima domovine. Nema nikakve sumnje u kriminalne radnje golemog čopora zvijeri u odijelima s kravatama. Zlouporabom službenog položaja i ovlasti te pohlepne zvijeri prožderale su stotine milijuna kuna građanima Hrvatske. Uzalud se i dalje premijer nada da ćemo progutati grotesknu farsu o navodnom spašavanju radnih mjesta i gospodarstva, i soli nam pamet da gubitke u aferi Agrokor & Hotmail neće platiti porezni obveznici – odnosno, mi. Inozemni sudovi na kojima su već podignute tužbe neće štedjeti kompromitiranu i korumpiranu državu Hrvatsku. A, to smo mi!

I u ovim aferama pohlepna hobotnica s Gornjeg grada dokazala nam je da je osobni interes svakog njezinog kraka jedino o čemu razmišljaju. I ne samo “razmišljaju” – nego ti domaći izdajnici i vrlo učinkovito realiziraju svoje planove. Danas znamo, samo za dio realizacije plana navodnog “spašavanja” Agrokora – znamo da je otišlo preko 500 milijuna kuna koje je tajna organizacija “Borg” podijelila s dijelom vladajuće političke elite. Za ostale milijune tek ćemo saznati.

U kultnom filmu “Sjećaš li se Doly Bel” mladi glumac Štimac izgovara: “Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem!” Čini se da je tu rečenicu naša Interesna zajednica HDZSDP uzela kao moto svoga djelovanja. Hrvatska vlast je od 1990. do danas, svakim danom sve više napredovala po pitanju pljačke svoga naroda i samim tim izdaje svoje domovine. Hedonizam HDZ-a i pratećeg SDP-a realiziran korupcijom i kriminalom, iz godine u godinu je eskalirao i pretvorio se u pravu ovisnost, vrlo sličnu heroinskoj ovisnosti. Oni ne mogu egzistirati bez ubrizgavanja u krvotok nove i sve veće doze da izbjegnu apstinencijsku krizu. Nikada im nije dosta novih luksuznih automobila i novih eura na računima banaka u poreznim oazama (Bahrein, Mongolija, Namibija, Panama, Trinidad i Tobago, Tunis, Grenada, Maršalski otoci, Djevičanski otoci, Makao...).

Uz stotine kriminalnih afera u privatizaciji, pobjedničke vrpce ponijele su četiri najveće krađe i pljačke. Za tri afere; nezakonitu i kriminalnu pretvorbu banaka (nezakonita pretvorba u d. d.), aferu Hypo i Linićev Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, odnosno mafijsku predstečajnu nagodbu – nikada ne ćemo saznati za koliko je desetaka milijarda pokraden hrvatski narod. Ove, 2018. godine na površinu je isplivala nova rupa od 60 milijarda u aferi Agrokor & Hotmail, s pomno pripremljenim Lex Agrokorom, zvanog Lex Šavorić! (Šavorić je pravi tvorac Lex Agrokora, a ne Martina Dalić).

U ovom tekstu nije nam cilj ponavljati ono što svi znamo, ali interesantno je prisjetiti se slijeda događanja. Krenulo je saznanjem vlade RH, da Ivica Todorić, glavni sponzor koji je milijunima punio crne fondove vlasti, ne može više vršiti tu “domoljubnu” dužnost. Carska raskoš u kojem je uživala uža i šira porodica Todorić i pregolemi “danak u krvi”, silni iznosi, također za carski život vladajuće političke elite konačno su slomili Agrokor. Dug je ušao u astronomska mjerila i što je još gore; nastala je velika opasnost, otkrivanje monstruozne hobotnice s Gornjeg grada. Pritisnut zatvorskim rešetkama Remetinca, Ivica bi mogao ispričati dugu i zastrašujuću priču o korupciji i kriminalu hrvatske zločinačke elite i to je trebalo promptno eliminirati. Premijer, vlada RH i savjetnici iz tamne sjene povukli su jedini ispravan korak i spasili Ivicu tamničkih uvjeta iz XVI. stoljeća kakvi danas vladaju u Remetincu. Pustili su da Ivica je legalno “nestane” i skrasi se u Londonu. Vrlo je vjerojatno da je cijeli, naizgled neprijateljski odnos Ivice Todorića i vladajućeg sustava – dogovoren! Njegove kaznene prijave iz Londona i blogovi samo su spin za uvijek prenaivni, zaglupljeni i zatucani hrvatski narod! Ivici su ostavljene milijarde na stranim računima, od kojih je samo minimalni dio blokiran (ali ne i konfisciran).

Car je gol

“Car je gol” poručio je blogom Todorić i slijedila je još jedna aljkavost vlade RH – provaljeno je u elektronsku poštu, komunikaciju potpredsjednice vlade RH s Ramljakovim “Borgom”. Umjesto PGP-om ili nekom drugom zaštićenom kripto vezom, neuka Martina je svojim osobnim mailom slala poruke, naputke i ugovarala sastanke “Borga” s premijerom. Ovu, možemo reći dokazanu, pravu izdaju domovine od strane vlade RH, čija je potpredsjednica bila Martina, a premijer je sve znao – nije otvorio javnosti; DORH, USKOK, POSKOK policija ili SOA (Sigurnosno obavještajna agencija) nego znatiželjni, zlobni i zli novinar. Konkretno, Ilko Ćimić, novinar Indexa prvi je objavio priču o mailovima Martine Dalić. Nedvojbeno je dokazano da je vlada RH znala, podržavala i bila sudionik crne zakulisne igre kojom su, uz pomoć ekipe “Borg”, izvučene stotine milijuna na privatne račune. Nitko iz prethodnih rečenica nije u Remetincu, sve i dalje “štima”, novac se i dalje dijeli “kapom i šakom”. Ante Ramljak, neosporni lider relativno mladog i školovanog “Borga” dokazao nam je njihovu stručnost. Uz malo skretanja s teme – (autor ovih redova je četiri godine Domovinskog rata proveo kao časnik, instruktor borbenih vještina Specijalnih postrojba) znam da jedna postrojba od dvadesetak obučenih i stručnih specijalaca vrijedi u posebnim ratnim akcijama više od nekoliko stotina vojnika. Ramljakovih 160 stručnjaka, specijalaca razderalo je Agrokor i iščupalo spomenutih više od 500 milijuna – a vrlo vjerojatno i mnogo više!

Zločesti novinar Ilko Ćimić, činilo se, zapečatio je objavom kompromitirajućih mailova, daljnje bogaćenje Ante Ramljaka i ministrice Dalić. No, Ramljakovi specijalci i dalje rade, i svoj obol vjerojatno i dalje prinose svom šefu i sada, bivšoj ministrici. Sve ide svojim tijekom, svim spomenutim sudionicima mega afere – i dalje nekažnjeno curi mlijeko iz nepresušne Agrokorove krave. Dobro je znano da kaznene prijave od Todorića, ali i od parlementarne oporbe spavaju u prepunim ladicama Državnog odvjetništva. Sjetimo se da je DORH prespavao i 98% nezakonitih pretvorba i privatizacija iako su dokazi nedvojbehno ukazivali na kriminalna djela. U javnost tiho i neprimjetno stižu vijesti da je pokrenuta neka vrsta istrage u svezi Agrokor & Hotmaila – ali to svakom mislećem hrvatskog građana izvlači samo posprdan osmijeh na licu. Svi znamo tisuću puta dokazanu činjenicu da je DORH zaštitni mehanizam vlasti i da će kaznene prijave odbaciti! Ako istraga i krene, trajat će desetljećima sve do zastare. Moral, poštenje i pravda odavno ne spavaju u Hrvatskoj.

Vrijeme završetka afere Agrokor & Hotmail teško je predvidjeti, ali sam završetak predvidiv je. Smjena Ramljaka i ostavka Martine zadovoljila je puk, ljudi na ulicama ili u kafićima razdragano i glasno izražavaju zadovoljstvo zbog ostavke potpredsjednice vlade i većini antipatičnog Ramljaka. Pravda je zadovoljena, ona i on su otišli… Može li gluplje, ima li u Europi ili u svijetu glupljih građana? Ni na kraj pameti toj našoj stoci sitnog zuba (kako reče Otac domovine) ne pada, da je prvi vladin povjerenik “odjedrio” s lijepim milijunčićima u džepu – i da ga nitko ništa ne pita. I da je bivša potpredsjednica vlade nakon ostavke također odjedrila “puna kao brod”. Svi je žale, bilo je i suza; jadna ona, nezaposlena – nadajmo se da će imati za kruh i mlijeko. O nekim zatvorskim kaznama i konfiskacijama nezakonito stečene imovine – jedinim pravim, pravnim i poštenim potezima državnih institucija – ni riječi.

Završetak

Novi spinovi vlade RH vrte se u korumpiranim javnim medijima 24 sata dnevno. Aktualna i jedina tema je, tko će biti izabran za nasljednika ili nasljednicu i tko će biti novi podpredsjednik vlade. To je sada najvažnije pitanje u državi Hrvatskoj. Sve ostalo, pa i gospodarski ponor u koji nas je gurnuo Todorić hranjenjem pohlepne i proždrljive hobotnice ostat će u drugom planu. Ponizni puk je smiren, u nedjelju će na misu da u dimu tamjana posluša propovjed o Božjoj milosti.

Završetak surove i lukave igre vlade RH u aferi Agrokor & Hotmail nazire se. Na scenu će stupiti strašno Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa – najsofisticiranija i najpodlija izmišljotina bande lopovske. Kad se javno prokaže evidentan kriminal elite – kad se ne mogu pljačke gurnuti pod tepih, tu je Povjerenstvo. Nataša Novaković, čelnica Povjerenstva preuzima istragu umjesto DORH-a i sudova kao i realizaciju “kazne” od nekoliko tisuća kuna. U konkretnom slučaju stradat će samo Martina Dalić, jer Ramljak nije u “djelokrugu rada Povjerenstva”. Kazna za Martinu bit će visoka – možda i petnaest tisuća kuna, no njezin “puni brod” taj trošak neće osjetiti! I afera Agrokor & Hotmail je gotova! Kratko i jezgrovito: “Ništa! Papala maca”!

Međutim u golemim stadima sitne stoke u Hrvatskoj ima i mislećih ljudi. Nisu svi “ravnozemljaši” drogirani dimom tamjana i ne slušaju svi propovjedi da treba biti ponizni sluga vlasti. Misleća Hrvatska zna da bi golemu rupu od 60 milijarda, zapravo pravi ponor koji zjapi u tijelu vlade RH, nemoguće bilo zakrpiti u bilo kojoj pravnoj državi bez kaznene odgovornosti. Sve u vladi, počevši od premijera kontaminirano je, iza svakog člana vlade, iza silnog broja suradnika i iza cijele grupe Borg – smrad se širi gdje god prolaze ili dolaze. Svi oni morali bi zauvijek nestati s javne scene nakon odsluženih zatvorskih kazna i konfiskacije nezakonito stečene imovine.

Sve gore navedeno bilo je lako iščitati iz otkrivenih podataka, ali postoji možda još nešto nedokazano? Nije li vlada RH napravila i sličan deal s američkim podzemljem, sa strvinarskim fondom Knighthead Capital Management LLC kao što je učinila s “Borgom”?

Analitičar Radovan Smokvina kaže da se veliki svjetski pomaci često događaju slučajno. Navodi podatke da je Francuska revolucija krenula slučajno, Oktobarska revolucija, također, zatim Prvi svjetski rat (atentat u Sarajevu!) i niz velikih svjetskih događaja. Pošten završetak agrokorske pljačke nemoguć je u ovoj Hrvatskoj i samo slučajnost nam može pomoći!

Razmak između goleme gomile zaglupljenog puka i male misleće Hrvatske je prevelik je i nema kritične mase za pokretanje bilo kakve promjene. Tonemo na dno – pred nama je democid; raseljavanje, nikakav natalitet i prebrzo umiranje bolesnika i staraca zbog kraha u zdravstvu. Pitanje je hoćemo li dočekati – slučajnost?

Anno Domini MMXVIII. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 11 srpnja, 2018, 02:05

  BORIS VUJČIĆ, GUVERNER , I NJEGOPVA RAZMIŠLJANJA .

  BORIS VUJČIĆ,NAM DRŽI KAPITALISTIČKA PREDAVANJA O EKONOMSKIM PROBLEMIMA ,UOPĆE DANAŠNJICE ,A POSEBNO NAŠE ZEMLJE,PA NAM PONAVLJA TEOLOŠKO-EKONOMSKE DAVORIJE KOJE SU ZAPISANE U UDŽBENIKU ZA DRUGU GODINU TRGOVAČKE AKADEMIJE,NEKADA, ALI KADA SE POLAZNIK UPOZNAVAO SA MODUSOM KAPITALISTIČKE EKONOMSKO ŠPEKULETINVNE TEORIJE I PRAKSE. TA KAPITALISTIČKA EKONOMSKA TEORIJA JE PRAVA DOGMA ,VIŠE ORTODOKSNA NEGO KRŠĆANSKA . A ZNAMO DA KAPITALIZAM NIKADA NIJE BIO SVEOPĆE NAPREDUJEUĆE DRUŠTVO RAZVOJA I PROSPERITETA. UVJEK SE KONCENTRIRAO NA RESURSE KOJI UVEĆAVAJU PROFIT ,A PROFIT NIKADA NIJE BIO SVEOPĆA BAZA NAPRETKA I PROSPERITETA.
  TO SE POKAZALO KROZ CIJELU POVIJEST KAPITALISTIČKOG DRUŠTVENOG RAZVOJA DA SU ¾ SVIJETA KAO I DANAS U TOTALNOM, ZAOSTAKU ,KAO DA SU TEK DANAS NEKE DUHOVNE I MATERIJALNE VIZIJE POMOLILE SE NA GRANICE NEKIH KONTINENETA.
  ZAR SE MOŽE IKAKO ZAOBIĆI EKONOMSKA POVIJEST RAZVOJA KAPITALIZMA I SVIH NJEGOVIH MANJKAVOSTI O ČEMU JE MARX PISAO, O KAPITALISTIČKOM SUSTAVU KOJI JE NERACIONALAN ,NEEFIKASAN, TOTALNO EKSPLOATATORSKI I NEHUMAN, I UVJEK UTOPLJEN U SVE VRSTE ANTAGONISTIČKIH RAZDIRANJA IZ ČEGA SE I STVORIO ILI RODIO FENOMEN KORUPCIJE.

  POBROJAT ĆU VUJČIĆEVE DAVORIJE.ZAŠTO IH NAZIVAM DAVORIJAMA ?? PA ZATO ŠTO MI U SOCIJALIZMU ,SVI KOJI SMO SE U TA VREMENA ŠKOLOVALI UČILI SMO ŠTA JE TO KLASA I KAKO SE ONA FORMIRA , ŠTA JE NJEN OSNOVNI MOTIV : POD SVAKU CIJENU IMATI VLAST ,ALI ONU KOJA ČE DRUGU KLASU UPREGNUTI ZA SVOJE INTERESE. OVDJE SE NE DRŽIM DEFINICIJE ,U MARXSTIČKOM POIMANJU KALASE VEĆ SAM MALO UPROSTIO ,KOLOKVIJALNO, DA BI SVATKO, TKO OVO PROČITA,MOGAO RAZUMJETI.
  VUJČIĆ NABRAJA NAŠE NEGATIVNE ČINE KOJI SU NAS DOVELI DO OVOGA GDJE SMO, PA NABRAJA:
  1-
  • PRVO NEDOSTATAK RASTA, A UZROCI SU SLIJEDEĆI:
  • a, SMANJIO SE PRILJEV INOZEMNOG KAPITALA,
  • b, ONO ŠTO JE DO SADA PROIZVPDILO RAST NE SMIJE SE PONOVIT/STRANI KREDITI/

  2-
  – a, VISOK STRANI DUG,
  – b, SPORA ADMINISTRACIJA,
  – C, NEEFIKASAN PRAVNI SUSTAV,
  – d, NEODRŽIVO MIROVINSKO OSIGURANJE,
  – e, NEEFIKASNO ZDRAVSTVENO,
  – f, KVALITETA OBRAZOVANJA,
  – g, RIGIDNO RADNO ZAKONODAVSTVO,
  – h, PROBLEMI U POLJOPRIVREDI.

  ETO TO SU ,ZAKLJUČUJE ,GUVERNER ,GALVNI STRUKTURNI PROBLEMI.
  A ŠTA KAZATI NA OVO SVE ???
  GOSPODIN VUJČIĆ NIJE NABROIO ONE PRAVE UZROKE DANAŠNJE ,VIŠE DRUŠTVENO POLITIČKE KRIZE NEGO KRIZE KOJA TRAŽI KAKO UNAPREDITI RAZVOJ I PROSPERITET DRUŠTVA KAO CIJELINE,VEĆ KAKO SVE RIZIKE PREBACITI NA RADNIČKU KLASU I DRŽAVU,KOJA JE KAPITALISTIČKI SERVIS, ALI KOJA SE NAJVEĆI DIJELOM SVOGA FINACIJSKOG OPSTANKA OSLANJA NA OPOREZIVANJA TE JADNE NAJAMNINE I RADNIČKE EGZISTEJNCIJE.
  KAKO RADNIKA, KOJI JE I SAMIM SVOJIM POLOŽAJEM OBESPRAVLJEN, TOTALNO, JOŠ VIŠE OMALOVAŽITI ,JEDNOSTAVNO GA POISTOVJEĆITI SA TEGLJEČOM MARVOM, JER GA NITKO NE CIJENI OSIM ŠTO SA NJIM KAPITALISTA POPUNJAVA JEDNU STAVKU KALKULATIVNIH TROŠKOVA PROIZVODNJE VIŠKA VRIJEDNOSTI.
  DAVNO ,JOŠ PRIJE 13O GODINA ,TVRDI MARX ,KAPITALISTIČKI EKONOMISTI SU RADNIKA TRETIRALI KAO APSTRAKTNO MEHANIČKO POKRETALO. I EVO NAŠ GUVERNER NAM SERVIRA SVOJU UMNU NOVINU PA SE I ON PONAŠA KAO ŠTO SU SE PONAŠALI EKONOMISTI U MARXOVO DOBA ,PRIJE 13O GODINA.
  A NAJBOLJI PRIMJER NAM JE KAPITALISTIČKA EFIKASNOST I URAVNOTEŽEN PRIVREDNI I DRUŠTVENI RAZVOJ ,DANAŠNJA AMERIKA ,I NJENO POSVOJČE ,MERKEL,BARBIKE –EVROPA.
  AMERIČKI EKONOMISTI ,PRIJE 3O ILI MALO VIŠE GODINA ,PA DO SKORO DEVEDSETIH SVAKE GODINE SE SLIKAJU U NOBELOVOJ AKADEMIJI ,NA PRIMANJU NOBELOVE NAGRADE ZA UNAPREĐANJE EKONOMSKE NAUKE.
  PRIJE SVEGA ,TREBA REĆI DA EKONOMIJA NIJE NIKAKVA NAUKA. NIJE BILA NITI ĆE IKADA POSTATI.
  FILOZOFIJA JU TRETIRA KAO: EKONOMIJA I EKONOMSKA TEORIJA SU ŠPEKULATIVNOG KARAKTERA ,SMIŠLJENE ZA DISTRIBUIRANJE BOGATSTAVA U KORIST MANJINE I NAMEĆU MANJAK VREMENA I VELIKE DUGOVE VEĆINI=
  I ŠTA SE DESILO SA TIM IZUMITELJIJMA ,AMERIČKIM EKONOMISTIMA ,KOJI SVAKE GODINE ,NETKO IZ TOGA PODRUČJA, PRIMA NAGRADU???.
  AMERIČKA EKONOMIJA NA KOLJENIMA ,187 MILIJUNA RADNIKA ,ODNOSNO GRAĐANA PRIMAJU OD DRŽAVE BON ZA DVA OBROKA HRANE ,DA PREŽIVE A NJIHOVI EKONOMISTI ,NOBELOVCI ,SE RASULI PO SVIJETU ,A POSEBNO PO EVROPI I POKUŠAVAU NAM PRODATI NEKA SVOJA UMJEĆA KOJA ,KAO PROFESORI NA KATAEDRAMA ,AMERIČKIH SVEUČILIŠTA NISU USPJELI PRODATI ILI ,TREBA ZAKLJUČITI BILI NEUPOTREBLJIVI.
  VUJČIĆ SE OSVRNUO NA NAŠE OBRAZOVANJE KAO MANJKAVO.PREDPOSTAVLJAM DA BI NAŠI EKONOMISTI ,PO VUJČIĆU< TREBALI BITI OBRAZOVANI KAO EVROPSKI I AMERIČKI KOJI SU SVOJIM UMJEĆIMA UPUTILI U SMRT ILI ĆE UPUTITI CC-a 9O MILIJUNA LJUDI OD GALDI, KATZAO BANKI MON, DOK JE B IO TAJNIK AMERIČKIH UJEDINJENIH NARODA. DA NAŠ EKONOMISTA POSTANE DOGMATIK TEOLOŠKO EKONOMSKOG SMJERA , DA POZNAJE SVA BURZOVNA DOGAĐANJA U SVIJETU,SKORO NAPAMET,ILI POMNO VODI EVIDENCIJU ,ALI NIJE DRUŠTVENO POLITIČKI OBRAZOVAN I NIJE OPĆE OBRAZOVAN. NJIHOVI DOKTORI EKONOMIJE NE ZNAJU GDJE JE EVROPA ,A AKO GA PITATE TKO JE PREDSJEDNIK AMERIKE ,ON ĆE TEŠKO POGODITI. A NEMOJ GA PITATI O DRUŠTVENO POLITIČKIM ZBIVANJIMA U SVIJETU ,JER ĆE VAM ON ODGOVORITI DA SE NE BAVI POLITIKOM. NE ZNA GDJE SE NALAZI DRŽAVA WASHINGTON,ILI ĆE VAM KAZATI DA TURSKA GRANIČI SA KAŠMIROM.
  A HOĆE MENI PRODATI ROBU ,A NE ZNA MOJU KULTRU ODIJEVANJA, PREHRANE ,MOJU KLIMU PODNEBLJA,MOJ TEHNOLOŠKO TEHNIČKI STUPANJ RAZVIJENOSTI ,MOJU NACIONALNU I DUGU PRIPADNOST. ZAŠTO ? ZATO ŠTO SE ODGOJIO U DRŽAVI KOJA JE SVOJOM MOĆI RUŠILA SVE PREPREKE I NAMETALA SVOJA STAJALIŠTA ,OD POLITIČKIH DO ONIH ,NACIONALNIH ,VJERSKIH ,KULTURNIH PA I PREHRANBENIH ,PA SE TAJ AMERIČKI PRAZNOGLAVI ČOVO PONAŠA KAO DA JE U VIRĐINIJI ,OMAHI ILI U TEKSASU A NE U EVROPI. DA MI SOCIJALISTIČKI ,NEĆU KAZATI TU RUŽNU RIJEČ,MENAĐERI ,NEGO TRGOVCI, NISMO BILI DOBRO ,OPĆE OBRAZOVANI, PA SMO DOBRO ZNALI FIZIČKU I EKONOMSKU GEOGRAFIJU,DRUŠTVENO-POLITIČKI SMO BILI NAOBRAŽENI ,ZANALI SMO LITERATURU,SVOJU I DRUGIH ,ZNALI SMO POVIJEST SVOJU I DRUGIGH ,PA SMO BILI SUPERIORNIJI U KONTAKTIMA OD NJIH. AKO NIŠTA DRUGO ,BILI SMO REŠPEKTIRANI I ZBOG TOGA SMO SAZNAVALI MNOGE ŠPEKULACIJE KOJE NAS OGRANIČAVAJU U NAŠIM NADMOĆIMA NA NJIHOVOM TRŽIŠTU.
  GOSPODIN VUJČIĆ APELIRA I NA DRUGAČIJI ZAKON O RADU .TREBA TU RADNUIČKU KLASU POISTOVJETITI SA SAJMIŠNOM MARVOM, TIČUČI SE I OBRAZOVANJA I ZDRAVSTVENE ZAŠTITE I SOCIJALNE SIGURNOSTI JER, PO VUJČIĆU,OTUDA PROISTJEĆU SVI NAŠI DANAŠNJI PROBLEMI. BUDALAŠTINA.-
  I DA NA KRAJU KAŽEM O ONOME PRVOM: ONO ,ŠTO JE DO SADA PROIZVODILO RAST, KAŽAE VUJČIĆ, NE SMIJE SE PONOVITI,A TO SU PO NJEMU , ČINILI KREDITI KOJE JE DRŽAVA UZIMALA PA IH PLASIRALA U POTROŠNJU.

  MA GOSPODINE VUJČIĆU ,NIJE MOGUĆE DA VI NE ZANTE KUDA SU OTIŠLI STRANI KREDITI??? MA FINANCIRANJE PRIVATNOG VLASNIŠTVA ,NJIHOVIH NESPOSOBNOSTI ,NJIHOVIH HAZARDA,NJIHOVIH KRAĐA I PREVARA . DRŽAVA JE FINANCIRALA OTPUŠTENU ARMIJU RADNIKA ,SVE NJIHOVE SOCIJALNE I ZDRAVSTVENE POTREBE I EGZISTENCIJU, A NAŠI PRIVATNI HUPOVCI NAKRIVE KAPU,PRST U UHO ,JER IM JE DALEKO ANUS ,PA ZAPJEVAJU ŠTO IM JE OSTALA AKUMULACIJA ,VIŠAK VRIJEDNOSTI RADA RADNIKA ,A RADNIKE OTPUSTILI I ČEKAJU BOLJA VREMENA.
  UMJESTO DA IM SE IMOVINA ODUZELA I PREPUSTILA RADNIČKOJ KLASI KOJA IONKO SNOSI SVE RIZIKE SVOJIH POSLODVACA ,PA NEKA ONI UPREGNU SVOJA ZNANJA I UMJEĆA DA OPSTANU.
  SVE U SVEMU MI SE NE SVIĐA OVAKAV NEUKI ISTUP MLADOG GUVERNERA KOJI SE TOTALNO OTUĐIO IZ REALNOG VREMENA RAZMIŠLJANJA JEDNOG SOCIJALISTIČKOG OBRAZOVANIKA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code