AFERA VEKA: Pala najmoćnija porodica u Bosni i Hercegovini!

AFERA VEKA: Pala najmoćnija porodica u Bosni i Hercegovini!

12. rujna, 2014.

istraga-pretres-sipa-atif-dudakovic-1328585176-111851 Custom

Vlasnici mesne industrije „Lijanovići“ negirali krivicu, a Mladen Ivanković Lijanović nakon nekoliko sati pušten

SARAJEVO – Poznata braća iz BiH Ivanković Lijanović uhapšeni su u sredu zbog optužbi da su utajili čak šest miliona evra poreza, a jedan od njih, Mladen Ivanković Lijanović, inače poslanik u parlamentu, juče je pušten, dok su ostali zadržani u pritvoru Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

– Ne znam zašto sam uhapšen. Juče su mi rekli da sam uhvaćen, a sad su me pustili. Sve to nas neće omesti u vođenju izborne kampanje – kazao je Mladen Ivanković Lijanović po izlasku iz sedišta SIPA u Istočnom Sarajevu, govoreći o izborima zakazanim za 12. oktobar.

Vodi vladajuću stranku

On je ujedno i predsednik Narodne stranke „Radom za boljitak“ (NSRzB), koja čini deo vladajuće većine u zemlji.

U pritvoru je zadržan njegov brat i vlasnik čuvene fabrike za preradu mesa Jerko Ivanković Lijanović, koji je i potpredsednik vlade i ministar poljoprivrede FBiH, kao i entitetski ministar trgovine Milorad Bahilj.

Otvarali fiktivne firme

Obojica su i članovi NSRzB, a terete se da su otvaranjem i zatvaranjem fiktivnih firmi utajili porez i oštetili državu za milione evra. Zbog tih nelegalnih transakcija tokom akcije „Meso“ uhapšeno je ukupno 14 osoba, a među njima i Jerkova i Mladenova braća Slavo i Jozo, koji vode mesnu industriju.

Nada Dalipagić, advokat poznate braće i Milorada Bahilja, rekla je da su njeni klijenti saslušani i da su negirali optužbe koje im se stavljaju na teret.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code