ADMIRAL LOŠO: JUGOSLAVENI SU NAJVEĆI PROBLEM HRVATSKE

ADMIRAL LOŠO: JUGOSLAVENI SU NAJVEĆI PROBLEM HRVATSKE

17. rujna, 2014.

domazet

U utorak 16. rujna  u emisiji Markov trg na Z1 televiziji gostovao admiral Davor Domazet Lošo. U zanimljivim analizama je osobito istaknuo kako su najveći trenutni politički problem u Hrvatskoj Jugoslaveni. Smatra da nama više nisu problem Srbi koje smo pobijedili. Jugoslaveni ne u smislu nacije, nego mentalnog sklopa jer oni u Hrvatskoj sjede u svim važnijim institucijama. (O Jugoslavenima govori u priloženom videu nakon 29 minute).

Na pitanje voditelja Marka Juriča što je cilj tih Jugoslavena, admiral Domazet odgovara:  Njihov je cilj Jugoslavija i zato su sve institucije u Hrvatskoj blokirane, samo zato kako bi Hrvatska završila na zapadnom Balkanu, Jugosferi, zemljama regije. To su sve sinonimi za Jugoslaviju. Oni ne žele da Hrvatska diše i živi punim plućima.  Za ministricu Vesnu Pusić kaže da se ponaša kao ministrica zapadnog Balkana, Jugoslavije. Kod predsjednika Josipovića kao savjetnik i glavni analitičar sjedi Dejan Jović ortodoksni Jugoslaven. Jugoslaveni su za Hrvatsku opasniji od veliko Srba. Jugoslaveni su najveći problem Hrvatske danas.

Domazet smatram da su ključni izbori za predsjednika države, a ne za hrvatski Sabor. Gospodarska je kriza izvedenica. Hrvatska danas ima dvije temeljne krize, a to su krize identiteta i autoriteta.

Na pitanje voditelja Marka Juričao Dejanu Joviću savjetniku i glavnom analitičaru predsjednika Josipovića koji je u svojoj knjizi: ‘Jugoslavija – država koja je odumrla: Uspon, kriza i pad Kardeljeve Jugoslavije (1974-90)’ napisao da je ‘mit o Domovinskom ratupostao jedna od glavnih prepreka stvaranju liberalnije i tolerantnije Hrvatske koja je otvorena prema svojim susjedima’, Domazet je odgovorio da mi ne znamo štio je temelj Hrvatske. Je li to 10. travanj ili 29. novembar. Mi to ne znamo i to Dejan Jović zna i koristi. Temelj ove države je, zaključio je Domazet, 5. kolovoz. Jer to je blagdan pobjede, zahvalnosti dragome Bogu i braniteljima. Ne može se država graditi na porazima.Zato Dejan Jović hoće da se maknemo od Oluje. Ako se maknemo od Olujemi smo se maknuli od Hrvatske.

Govoreći o Dejanu Joviću, Domazet objašnjava kako je njegova uloga u uredu Predsjednika provođenje engleske politike koju provodi tako Ured predsjednika RH i provodi. Zašto Josipović kao strateške partnere nije izabrao SAD-e, Izrael i Njemačku, pita Domazet? Na pitanje gledatelja o pokušaju Peđe Grbina koji je u Saboru pitao koliko godina treba hrvatskom narodu da prestane pričati o Vukovaru, Ovčari Domazet odgovara: Kad prestanemo pričati o Domovinskom ratu, Vukovaru tada Hrvatske neće biti. Toje cilj Jugoslavena kao što je i PeđaGrbin T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Guest
  #1 Guest 20 rujna, 2014, 07:24

  Čudi me kako je admiral Lošo “zaboravio” ispravan datum utemeljenja državne suverenosti Republike Hrvatske – to je dan zasjedanja ZAVNOH-a iz 1943. godine, kako uostalom i piše u sadašnjem Ustavu RH!
  Kakav 10. travanj ili 29. novembar Lošo?!
  Dosta je sijanja podjela u ovom narodu!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Poduzetnik
  #2 Poduzetnik 19 rujna, 2014, 18:00

  Imali smo nekad SUBNOR koji se svima popeo na glavu … sada su likovi poput Domazeta na najboljem putu da postignu isto!

  Ne živi se od stare slave, kakva god i čija god ona bila, … živi se od poduzetništva … ugledajte se na gen. Gotovinu!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code