A-HSP: POZIV NA PROSVJED U SRBU

A-HSP: POZIV NA PROSVJED U SRBU

29. srpnja, 2017.

 

 

Pozivamo na prosvjedni skup , dana 29. srpnja u krvavom Srbu.

Okupljanje u Bruvnu od 9, 00 do 10 , 00 sati.

U 10, 00 sati odlazak u Krvavi Srb u zajedničkoj koloni i pratnji policije.

U 11, 15 SATI ODRŽAVANJE PROSVJEDNOG SKUPA U KRVAVOM SRBU.

U SRBU SE SLAVI ČETNIČKI POKOLJ NAD HRVATSKIM NARODOM!

Tijekom četničkog ustanka u Srbu koji je započeo 27. srpnja 1941. godine četnici su ušli u Brotnju, zaselak između Donjeg Lapca i Srba te okrutno pobili sve članove 6 obitelji Ivezić, ukupno 37 osoba, među kojima je bilo 12-ero djece u dobi od tri do 14 godina. Žrtve su žive bačene u obližnje jame – u jamu na Dabinom vrhu, u Srpskome Klancu te u jamu Golubinku. Od gornjih žrtava, 19 ih je poslije upornih zahtjeva rodbine i suseljana tek u svibnju 2014. uz pomoć speleologa ekshumirano iz jame na Dabinom vrhu dok ostale lokacije još čekaju na ekshumaciju koja se nije dogodila usprkos najavama nadležnog ministarstva (Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja).

Zločini nad Hrvatima dogodili su se i u ostalim selima župe – Poljica, Mišljenovac, Jasenovača, Donji i Gornji Lapac, Oraovac, Bubanj Veliki i Mali. Za vrijeme „četničkog ustanka“ stradavali su i Hrvati iz ostalih dijelova i naselja na tromeđi Like, Dalmacije i Bosne – iz Drvara i okolice (Vrtoče i druga sela), iz Bosanskog Grahova i okolice (naselja Luka, Korita, Ugarci, Obljaj i druga) kao i Hrvati iz područja između Bihaća i Bosanskog Petrovca (Krnjeuša, Lastve i ostala sela). „Četnici“ su u Drvaru ubili 300 Hrvata i nepoznat broj muslimana, u Bosanskom Grahovu 62 hrvata, u ukupnoj župi usmrćeno je 568 osoba a u Krnjeuši 130 hrvata. Poznata je sudbina hodočasnika ubijenih kod Drvara na povratku s blagdana sv. Ane, zajedno s njihovim svećenikom Waldemarom Maximilianom Nestorom, kada su četnici iz kompozicije vlaka u postaji Vaganj izveli sve katolike uključujući i svećenika Nestora, pobili ih i bacili u jamu Golubnjaču kod Drvara.

Hrvati iz Boričevca u noći između 1. i 2. kolovoza 1941. g. bili su prisiljeni pobjeći u Kulen Vakuf, a 2. kolovoza četnici su ušli u Boričevac, razorili ga i pobili preostalo stanovništvo.

Svećenika Don Juraja Gospodnetića mučili su četnici, vodili kroz Bosansko Grahovo i iživljavajući se na njemu, da bi ga na kraju doveli u Srb i ispekli na ražnju.

Na sličan način započela je i pobuna Srba u Srbu 25. srpnja 1990. godine. Zašto se dopušta Miloradu Pupovcu da nakon Domovinskog rata, “obilježava” proslavu četničkih zločina učinjenih prema Hrvatima na tom području. ?

Četnički spomenik u Donjem Srbu izgrađen je 1951. godine, a obnovljen 2010. godine. Na tom mjestu do 1951. godine nalazila se katolička kapelica i katoličko groblje. Srbi su sravnili sa zemljom kapelicu i groblje, navozili zemlju, stvorili umjetno brdo i na njemu izgradili četnički spomenik ispred kojeg neprijatelji Hrvatske slave pokolj nad nevinim Hrvatskim narodom.

Svojim dolaskom suprostavimo se veličanju četničkih zločina nad Hrvatskim narodom, suprostavimo se ideologiji Velike Srbije, suprostavimo se Miloradu Pupovcu.

Devedesetih godina znali smo obraniti Hrvatsku, 2017. godine znamo i možemo obraniti nevine Hrvatske žrtve.

Naša dužnost je da sve Hrvatske žrtve branimo i ne zaboravimo, naša dužnost je da ne dozvolimo Miloradu Pupovcu da slavi njihov pokolj.

Bog i Hrvati!

Za dom spremni!

Autohtona – Hrvatska stranka prava

predsjednik, Dražen Keleminec T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. FRANO
    #1 FRANO 2 kolovoza, 2017, 04:31

    PAVELIĆU,ŠTA ĆEMO OD SRBA,VEŽ’ U LANCE GONI U ŠURMANCE I POBACJTE IH U KRAŠKU JAMU.NJIH 18OO JE U JEDNOM TJEDNU , BAČENO U KRAŠKU JAMU ,A MEĐU NJIMA JE BILO I 317-TERO DJECE RAZLIČITIH UZRASTA I SPOLOVA.TO JE BILA PRVA TURA ,A DO KRAJA 1942 UKUPNO ,U TU JAMU ,BAČAENO JE CC-A 4 HILJADE ŽIVIH LJUDSKI DUŠA.NIJE DALEKO OD TE JAME KORIČKA JAMA U KOJU SU, TAKOĐER, STEPINČEVSKI BOJONICI,SVE DRAKULE I VAMPIRI, BACILI 47O LJUDI ,UGLAVNOM STARIJIH MUŠKARACA, A MEĐU NJIMA NAJVIŠE ŽENA I DJECE,JER SU MLADI POBJEGLI U PARTIZANE.PA BI BILO DOBRO I ULJUDNO DA OVI STEINČEVSKI KATOLICI,KOJI SU DEMONSTRIRALI U SRBU,A SVI POTOMCI NJEGOVIH DRAKULA I VAMPIRA ,POHODE OVE JAME U ZNAK POKAJANJA ZA SVE ZLOČINE NJHOVIH OČEVA.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code