800 TISUĆA KUNA ZA TURNIR PET GRADOVA

800 TISUĆA KUNA ZA TURNIR PET GRADOVA

22. lipnja, 2013.

petgradova

U zgradi Gradske uprave u petak 21. lipnja na konferenciji za novinare predstavljen već tradicionalni Turnir 5 gradova, koji se ove godine održava u Zagrebu od 27. do 30. lipnja. Na natjecanju će sudjelovati oko 500 sportašica i sportaša mlađih od 17 godina u šest sportova: atletika (djevojke i dečki), košarka (djevojke), nogomet (dečki), odbojka (djevojke), stolni tenis (djevojke i dečki) i rukomet (dečki). 

Nakon 2008. godine i domaćinstva prije pet godina evo nas opet zajedno na Turniru, u kojem sudjeluju naši susjedi Ljubljana, Beč, Bratislava i Budimpešta – pet gradova u šest sportova riječi su gradonačelnika Bandića na današnjoj konferenciji. Za razliku od 2008. kada smo potrošili oko dva milijuna kuna, ove godine troškovi će biti u skladu s kriznim i recesijskim vremenima, znatno manji i iznosit će oko 800 tisuća kuna. Moramo voditi računa o svakoj kuni naglasio je gradonačelnik te nadodao kako su naši mladi natjecatelji u proteklih pet godina čak tri puta bili prvi, jednom drugi i jednom treći, te da ovaj turnir ima ne samo sportski značaj za Zagreb nego i turistički i gospodarski. 

Zahvaljujem gradonačelniku koji je prepoznao važnost ovog turnira u kojem su do prije pet godina sudjelovala samo četiri grada, te da se Zagreb s mladima uključio u organizaciju. Također izuzetno mi je drago da se domaćinstvo našeg grada poklopilo sa ulaskom u Europsku uniju, te vjerujem kako će organizacija proteći u najboljem sportskom i organizacijskom redu istaknula je pomoćnica pročelnika GU za obrazovanje, kulturu i šport Đurđa Fočić Šourek. 

Na konferenciji su uz gradonačelnika Milana Bandića i pomoćnicu pročelnika, sudjelovali i rukovoditelj plana, programa i razvoja zagrebačkog športskog saveza Drago Luka Ostojić, sa suradnicima. 

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code