50. ROĐENDAN DRAŽENA PETROVIĆA

50. ROĐENDAN DRAŽENA PETROVIĆA

22. listopada, 2014.

Drazen-Petrovic-color

Program koncerta Zagrebačke filharmonije i Djevojačkog zbora Zvjezdica pod nazivomIn memoriam – Dražen Petrović predstavljen je javnosti na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi, u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba Vesne Kusin. Koncert u povodu obilježavanja 50. rođendana jednog od najvećih košarkaša u povijesti održat će se u subotu, 25. listopada, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Koncert je finale programa obilježavanja 50. obljetnice Draženova rođenja, koje je započelo finalnom utakmicom Kupa Dražen Petrović, istaknula je ravnateljica Muzejsko memorijalnog centra Dražen Petrović Aleksandra Vlatković te objasnila kako je za obilježavanje ove posebne godišnjice veliku potporu organizatorima dao Grad Zagreb. Dodala je i da je, u suradnji s Hrvatskim društvom olimpijske filatelije i memorabilije te Hrvatskom poštom, izdan i prigodni poštanski žig te dopisnica, a za srijedu, 22. listopada, na Draženov rođendan, najavila je predstavljanje edukativnog stripa Dječak, prema liku i djelu Dražena Petrovića, autora Frane Petruše.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin nazvala je Dražena simbolom hrvatskoga sporta ali i dijelom identiteta Grada Zagreba: Dražen je bio velikan. Govorimo o prošlosti, ali on to ostaje zauvijek. Taj Šibenčanin, zapravo je bio i Zagrepčanin, građanin Hrvatske i svijeta. Zamjenica je zaključila kako će Dražen uvijek biti i uzor mladima, ne samo u košarci, već u svim sportskim disciplinama, a njegova majka i predsjednica Upravnog odbora Zaklade Dražen Petrović Biserka Petrović, zahvalila je svima na potpori te naglasila: Dražen nije od obitelji, on je od svih nas.T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. iliili
    #1 iliili 31 listopada, 2014, 14:28

    Da prostite osim sto je bio dobar kosarkas ja nikako da dokucim u cemu je bila velicina tog nesretnog covjeka koga vi u zvijezde dizete. Nikad nisam cuo hvalospjeve jednom hrvatskom junaku kao npr Blagi Zadri i tolikima koji su svojim zivotnim djelima zaduzili hrvatski narod. Svi ti kjoi uzivaju u raznoraznim sporovima i pritom zaradjuju velike novce, ako ne cine neke karitativne stvari nemaju nekakve za narod posebne vrijednosti. Sto bi vrijedilo da su hrvatski sportasi u svemu prvi na svijetu, a narod istovremeno siromasan i gladan. Vrijednost je u ljudima koji su ucinili velike stvari da zivot svome narodu ucine boljim..

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code