5. SUSRET PJEVAČKIH ZBOROVA MATICE UMIROVLJENIKA HRVATSKE

5. SUSRET PJEVAČKIH ZBOROVA MATICE UMIROVLJENIKA HRVATSKE

3. listopada, 2017.

 

 

U srijedu, 4. listopada, u 11,00 sati, u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, u ime gradonačelnika Milana Bandića – pokrovitelja manifestacije, otvorit će 5. susrete pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske.

Matica umirovljenika Hrvatske, najveća je umirovljenička organizacije u Republici Hrvatskoj u koju je uključeno 279 000 članova. Ukupno u njoj djeluje 379 udruga s preko 800 podružnica i klubova umirovljenika u svim općinama, gradovima, županijama. Utemeljena je kao dragovoljna, samostalna, nestranačka, interesna, socijalna, humanitarna i neprofitna zajednica udruga umirovljenika, koja se u okviru Ustava, Zakona o udrugama i Statuta zalaže za ostvarivanje prava i interesa umirovljenika i starijih osoba.

Maticu čine udružene članice – udruge umirovljenika na području Republike Hrvatske, koje dio svojih prava i obveza povjeravaju Matici radi zajedničkog predstavljanja i zastupanja interesa umirovljenika pred Hrvatskim saborom, Vladom Republike Hrvatske, ministarstvima, vladinim, nevladinim i drugim institucijama, radi poboljšanja materijalnog i društvenog položaja umirovljenika. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code