NAJNOVIJE NA PORTALU

4. DANI J. S. BACHA U SPLITU

4. DANI J. S. BACHA U SPLITU

13. ožujka, 2015.

JS Bach

Ove godine obilježava se 330-ta godišnica rođenja Johanna Sebastiana Bacha. Projekt je organiziran u periodu od 19. do 22. ožujka s Glazbeno umjetničkom udrugom ARTEMIS uz suradnju s Umjetničkom akademijom, Glazbenom školom Josip Hatze, HNK-om Split i župom sv.Dujama uz podršku Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i Marine Kaštela. Pripremljen je raznovrstan program s pet manifestacija. U sklopu festivala bit će održani jedno predavanje i četiri koncerta.

U četvrtak 19. ožujka u dvorani Umjetničke akademije na Visokoj bit će održani u 16 sati ipredavanje dr.sc. Vita Balića o posebnim aspektima polifonije i fuge te u 17 sati koncert profesora Glazbenog odjela Umjetničke akademije: Ane Domančić, Jadranke Garin, Vesne Podrug, Mladena Grgića i gosta Jakova Jurića.

Prvi put u Danima J.S.Bacha sudjeluju učenici i studenti klavira Glazbene škole Josip Hatze i Umjetničke akademije u Splitu u zajedničkom koncertu u petak 20. ožujka u 19 sati u dvorani Glazbene škole Josip Hatze.

U subotu 21.ožujka, na dan 330-te obljetnice rođenja J.S.Bacha u 17.30 sati u Foyeru HNK Splitski virtuozi će pod ravnanjem Wladimira Kossjanenka izvesti Suitu J.S.Bacha u h-molu za flautu, gudače i basso continuo BWV1067  te dva rijetko sviranih djela: Koncert za klavir i gudače u D-Duru KV107 W.A.Mozarta napisan na teme klavirske sonate Johanna Christiana Bacha i Koncert za dva klavira i gudače u C-Duru BWV 1061 J.S.Bacha. Kao solisti nastupaju pijanisti Olga Cinkoburova, Grigory Gruzman iz Weimara i asistent Daniela Barenboima iz Berlina Alexander Vitlin te slovenski flautist Marko Zupan također iz Berlina.

U nedjelju 22.ožujka u 19.30 sati u katedrali sv.Dujama bit će izvedene monumentalne Goldbergove varijacije J.S.Bacha u obradi za gudački trio. Nastupaju: violinist Dragan Radosavljević iz Berlina, violist Wladimir Kossjanenko i violončelist Mihovil Karuza. T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code