36 MOUNTAINS

36 MOUNTAINS

19. svibnja, 2015.

Bojan Krištofić_01

U ponedjeljak 18. svibnja u Galeriji Greta u Zagrebu otvoren je drugi ‘dio’ izložbenog programa festival 36 MOUNTAINS – izložba autora izabranih na natječaju.

Podsjetimo – izložba 36 MOUNTAINS, čija je nadogradnja ovogodišnje premijerno izdanje festivala 36 MOUNTAINS, projekt je umjetnice Jelene Bando započet 2013. godine, podrazumijeva suradnju s brendom Lega-Lega, a bazirana je na konceptu gdje umjetnici ispunjavaju posebno dizajnirane blokove izrađene upravo za ovaj projekt. Za razliku od prijašnjih izdanja izložbe, gdje je Bando pozivala autore da sudjeluju u projektu, ove je godine raspisan natječaj za sudjelovanje na koji je pristiglo gotovo 200 prijava. Među prijavljenima je pobjednike izabrao žiri u sastavu Jelena Bando, Miron Milić i Marko Tadić.

Autori izabrani da svojim ilustracijama, crtežima i izričajem ispune blokove, koji će danas biti izloženi u Greti dolaze iz 7 zemalja, a oni su:

Bojan Krištofić (HR), Boris Hoppek (DE), Dalibor Kazija (SVN), Didier Blondeau (FR), Dunja Janković (HR), Ivan Tomasović (HR), Jan Pavlović (HR), Klara Rusan (HR), Maev Lenaghan (SE), Maja Marković (HR), Marija Ančić (HR), Marija Lovrić (HR), Mihael Milunović (RS), Miran Šabić (HR), Pavao Kuharić (HR), Sanja Ignjatović (RS), Sunniva Krogseth (SE), Tifani Rubi (HR), Vanja Trobić (HR), Vendi Vernić (HR) i Zoran Zelenika (BIH).

Navedeni umjetnici svojim su autorskim potpisom ispunili blokove te kroz različite pristupe, ilustriranja, crtanja, slikanja, kolažiranja pa čak i perforiranja ‘zauzeli’ prazne listove blokova pretvarajući ih u mala umjetnička djela.


Izložba 36 MOUNTAINS u Greti otvorena je do subote 23. svibnja kada će festival 36 MOUNTAINS biti službeno zatvoren.

Prvo izdanje izložbe 36 MOUNTAINS bilo je postavljeno u Zagrebu te francuskom gradu Montpelllieru, drugo izdanje izložbe osim u Zagrebu bilo je prikazano u Parizu i Ljubljani. Do sada je izložbeni projekt 36 MOUNTAINS okupio i javnosti predstavio preko 50 autora iz Europe, Azije, Afrike i Južne Amerike na izložbama u 4 grada, a ovogodišnje izdanje izložbe otišlo je korak dalje pa se odvija u sklopu istoimenog festivala i predstavlja novih 20 autora.

Organizatori festival 36 MOUNTAINS:

Jelena Bando, Udruga Vizkultura i galerija Greta

Partner festivala: Lega-Lega

Glavni sponzor festivala: Iskon T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code