VRIJEME JE DA SE SAZNA TKO JE IZDAO GOTOVINU

VRIJEME JE DA SE SAZNA TKO JE IZDAO GOTOVINU

17. studenoga, 2017.

 

 

Nema ni retka o tome. Samo „dirljive“ riječi i tekstovi, kao da je oslobađajuća presuda prije pet godina došla tek samo tako. Tužiteljicu Carlu del Ponte prije svega treba proglasiti – personom non grata! Ta nam je „baba“ učinila više zla nego pola srbijanskog naroda koji je sudjelovao u agresiji na Republiku Hrvatsku

Napisao: Mladen Pavković

Prošlo je pet godina od oslobođenja časnih i uvaženih generala Ante Gotovine i Mladena Markača na Haaškom sudu. Hrvatska danas s ponosom slavi njihovu slobodu. Zahvaljujući presudi o nevinosti generala naša je država među ostalim odnijela i pobjedu u Domovinskome ratu. Da su kojim slučajem bili osuđeni, otišli bi k vragu mi i naša borba. Nu, u trenucima ponovne relativno velike euforije oko njihova oslobođenja i dalje se pitamo: Tko je kriv što su najpoznatiji hrvatski generali godinama morali u zatvoru dokazivati svoju nevinost, ali i pravednu borbu oslobođenja Lijepe naše? Većina medija o tome danas ne piše, već samo i isključivo o njihovoj velikoj pobjedi – izlasku iz zatvora. To pišu isti oni koji su ih blatili i gurali u jamu kad su bili u zatvoru, koji nisu željeli podržati gotovo ni jednu akciju, poglavito hrvatskih branitelja, od Knina, Zadra, Zagreba, pa do Vukovara, u kojima se spominjala njihova nevinost. Ne, takve vijesti nisu mogle u medije, a poglavito ne na Hrvatsku radioteleviziju (svaka čast iznimkama). Gdje je sad, nakon pet godina, njihove slobode Carla del Ponte, koju su usred Zagreba dočekivali s buketima cvijeća i zatvarali ulice kad je „gospođa“ prolazila kao engleska kraljica? Većina onih koji su javno branili hrvatske generale imali su probleme. Ovakvih i onakvih. O tome se šuti, to se marginalizira. Jednog ravnatelja zagrebačke škole izbacili su na ulicu samo zbog toga što je dozvolio djeci da u školskom hodniku lijepe plakate Gotovine i Markača! Kako danas brane i zatvaraju ako netko poput Thompsona i u pjesmi (iz 1991.!) uzvikne „Za dom – spremni!“ tako su ranije, dok su generali bili u zatvoru (ili Gotovina u bijegu) također odvodili na tzv. informativne razgovore „sve“ koji bi javno nešto lijepo rekli o njima. Je li bilo tako ili nije?

Pripremljene emisije i naslovnice za osudu

Generali Gotovina i Markač svima su oprostili! Pa, kad su oni to učinili, red bi bio da i svi oni koji su pljuvali i bljuvali po zapovjednicima Hrvatske vojske, koji su ih proganjali (recimo generala Markača što je bio u lovu!) sada lijepo kažu:

“Časni i uvaženi gospodo generali Hrvatske vojske, oprostite nam što smo riječima i djelom (ne)namjerno ljude odvodili na krive putove, što smo se radovali kad su vas u nepravomoćnoj presudi osudili na drastične kazne, što smo imali već pripremljene emisije, tekstove i naslovne stranice kako ste vi „najveći izdajnici“ hrvatskog naroda, oprostite nam što smo se jednoj Carli del Ponte uvlačili u šupak, odnosno što smo dobar dio svega toga trebali i morali raditi po zadatku tih i tih (slijede imena)!”

Ne, sada nema ni retka o tome. Samo „dirljive“ riječi i tekstovi, kao da je oslobađajuća presuda prije pet godina došla tek samo tako. Tužiteljicu Carlu del Ponte prije svega treba proglasiti – personom non grata! Ta nam je „baba“ učinila više zla nego pola srbijanskog naroda koji je sudjelovao u agresiji na Republiku Hrvatsku.

Naučena lekcija

Vrijeme je da se točno zna i tko je od hrvatskih političara „dušom i tijelom“ sudjelovao u progonu na generale, tko je izdao Gotovinu, tko je taj sretnik koji je dobio milijune (dolara) jer je otkrio generala, a tko su sve oni (osim Šeksa, Mesića i Sanadera) koji su primjerice Gotovinu željeli „locirati, identificirati i transferirati“?

Gospodo i drugovi, ne bojte se, generali su vam to već odavno oprostili, ali ne vjerujemo da su i zaboravili!

Sad se neki čudom čude kako to da se Gotovina i Markač ne žele politički angažirati? Ne žele i neće, jer su naučili lekciju. I to od – Hrvata.

Ali, kako bilo da bilo, gdje ste se sakrili, u koje mišje rupe, svi vi koji ste i ne tako davno slavili „pobjedu“ Carle del Ponte i njezinih, prije svega, suradnika iz vrha hrvatske politike, tim prije što ima još relativno dosta ljudi koji se i danas ne mogu oporaviti od toga što su podmetnuli leđa za slobodu hrvatskih generala? T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 9 veljače, 2019, 07:51

  pupovac,sanader i hdz,a ovi drugi čedkurci jednostavno su se priključili ka njima!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Klarens
  #2 Klarens 17 studenoga, 2017, 22:48

  Ha !!!!
  ============================
  KPJ !!!
  ============================
  Pokvario im je SVE !!!
  ============================
  Naravno ne sam, on je simbol
  ============================
  STNOZUBIH
  ============================
  A Moskva je josh od 1962
  ============================
  Tako pazhljivo spremala
  ============================
  ODUMIRANJE DRZHAVE

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 17 studenoga, 2017, 18:52

  ANTE GOTOVINA,LUTKA ATLANSKOG VOJNOG ESTABLIŠMENTA , PROFESIONALNI KRIŽAR VJERSKOG RATA,SADA U HRVATSKOJ POSTAO NACIONALNI, STEPINČEVSKI KRIŽAR , HEROJ.

  ANTE GOTOVINA ,LUTKA SVETE ,ATLANSKE VOJNE ALIJANSE I KRVOLOČNOG ZAPADNOG KATOLIŠTVA ,POSTAO RATNIK I OSLOBODITELJ. I KAKVOG LI PARADOKSA???, OD NEUKOG MALOG DRUŠTVENOG PRESTUPNIKA ,POSTADE KAPLAR ZA SPECIJALIZIRANO KRIŽARSKO RATOVENJE PO FARANCUSKIM KOLONIJAMA, PA POSTADE ,VOLJOM ATLANSKE VOJNE ALIJANSE I ZLOČINAČKOG ZAPADNOG KATOLIŠTAVA, QUISLIG ,RATNIK VELIKOG KALIBRA ,I K’ TOME GENERAL ZA SPECIJALNO RATOVANJE NA BALKANU ,U VJERSKOM RATU. ODI ANTE SVOJIM POSLOM,ODI LOVI RIBU I NEMOJ SE POKAZIVATI OVOM SVIJETU ANTIFAŠISTIČKE HRAVTSKE ,KOJI ZNA U KAKVOJ SI ULOZI I SA KAKVIM VOJNIM ZNANJEM POSTAO ONO ŠTO SE NIKOM NA SVIJETU ,U POVIJESTI RATOVANJA ,NIJE DOGODILO,ALI SE TO SAMO MOŽE DESTI U HRVATSKOJ ,KADA SU STEPINČEVSKI SLJEDBENICI ,QUISLINZI PROPALOG, ALI PONOVNO USKRSLOG IV REICHA, ONA NAJMANJA MANJINA ,UZ POMOĆ ZAPADNE SVETE ATLANSKLE ALIJANSE ,KAO QUISLINZI ,IZVELI VJERSKI RAT ,OPLJAČKALI SOCIJALISTIČKU,SAMOUPRAVNU HRAVATSKU, ONAKO KRIŽARSKI ,I RAZORILI ,ONAKO KRIŽARSKI, NAPRAVILI ZLOČINE PRIMJERENE KRIŽARIMA SREDNJEG VIJEKA, PA POŠTOVANI ANTE ODI U GUZICU AKO NEMAŠ NIGDJE DRUGDJE DA SE SKLONEŠ.NIJE SE ČUDITI DA SE TI JAVLJAŠ I KOČOPERIŠ ONIM ŠTO SI KRIŽARSKI NAPRAVIO ,U UVJERENJU DA SI TI TO I ZASLUŽIO ,OBZIROM NA TVOJE KAPLARSKO OBRAZOVANJE,ZA POSEBNO,KRIŽARSKO RATOVANJE.ODI ANTE TAMO GDJE SI ZAPOČEO SVOJU KRIŽARSKU KARIJERU JER KOD OBRAZAOVANOG ,A POSEBNO ANTIFAŠISTIČKOG PUKA HRVATSKE ,NEĆETE NIKADA IMATI NIKAVIH POŠTOVANJA ,DAPAČE , SAMO PREZIR, DA SE JEDNA NEUKA SPODOBA ,LUTKA ATKLANSKE,VOJNO-TERORISTIČKE ALIJANSE, UZDIGLA NA PIJEDESTAL NEKOG RATNIKA KOJI JE DOŠAO U SUVERENU SOCIJALISTIČKU ,I K’TOME ANTIFAŠISTIČKU DRŽAVU DA PREDVODI KRIŽARSKE ESKADRONE ZA HOLOKAUSTSKO-STEPIČEVSKO ČIŠĆENJE HRVATSKIH DRUŠTVENIH PROSTORA OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH ,KAO U AFRICI.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • petar
   petar 19 studenoga, 2017, 08:25

   …vrano.ti si težak slučaj ,ne samo medicinski! Mešanac
   crvenoguzog majmuna i ravnogorskog ovčara.Kako sliniš
   sumnja je na silvastično *besnilo* ili te usput trese *kozara*
   Neka te drugarica milka odvede na raport kod majora Sime Dubajića,a onda na lekarski kod dr.Dabića(karadžic). Drugovi to znaju da *leče*

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. Velebit
  #4 Velebit 17 studenoga, 2017, 13:49

  Izdajnike treba osuditi i zatvorti.Ako to ne napravi Hrvatska Vlada onda su jugoslaveni.Za Dom Spremni.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Bogoljub
  #5 Bogoljub 17 studenoga, 2017, 09:06

  Krenite od Frljićeve i Šimine strože Danijele Trbović s HRT-a, kćeri udbaškoga pukovnika Dušana, koja je u izjavi rekla da će prijaviti mjesto boravka bjegunca generala Ante. Dobro odgojena savjest lojem premazane građanke i vlajnje Šugosrboslavije nije joj dopustila da šuti o svojim saznajima.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code