255,7 MILIJUNA KUNA ZA PODUZETNIKE

255,7 MILIJUNA KUNA ZA PODUZETNIKE

30. prosinca, 2013.

gordan maras articleimage

Najkasnije do 21. veljače rok je poduzetnicima za kandidiranje projekata na prvi natječaj za bespovratna sredstva iz strukturnih fondova Europske unije koje za povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti provodi Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Poduzetnici će se natjecati za ukupno 255,7 milijuna kuna, a pojedinačne potpore koje će moći dobiti kreću se od najmanje 3,8 milijuna kuna do maksimalnih 26 milijuna kuna. Kako je na predstavljanju javnog poziva na konferenciji za medije istaknuo ministar Gordan Maras, mikro i malim poduzetnicima kroz ovaj program će se moći su financirati do 60 posto vrijednosti projekta, dok će srednjim poduzetnicima biti pokrivano polovica vrijednosti projekta.  Ukupna vrijednost projekata koja se može ovim programom pratiti je oko 500 milijuna kuna.Što se samih projekata tiče, predviđa se pomaganje kroz dvije osnovne grupe.

 U prvoj su grupi projekti za jačanje malog i srednjeg poduzetništva, točnije moći će se prijavljivati modernizacija, gradnja i dogradnja poslovnih zgrada i proizvodnih prostora, kao i nabava nove tehnologije s ciljem dizanja produktivnosti, kao i energetske učinkovitosti i smanjenja negativnog djelovanja na okoliš. U toj grupi mogu se natjecati i projekti za proširenje postojeće proizvodnje, uvođenje novih proizvoda ili temeljitu promjenu procesa postojeće proizvodnje.

U drugoj su, pak, grupi potpore za jačanje turizma, a sredstva će se dodjeljivati za gradnju novih ili modernizaciju postojećih ugostiteljsko-smještajnih kapaciteta s tri i više zvjezdica.

IZVOR:www.limun.hr T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Bos
    #1 Bos 2 siječnja, 2014, 00:56

    Trebalo bi ga vratit natrag na Bjelolasicu

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code