24. OBLJETNICA PRVOG SPALJENOG HRVATSKOG SELA ĆELIJE

24. OBLJETNICA PRVOG SPALJENOG HRVATSKOG SELA ĆELIJE

10. srpnja, 2015.

fotografija 2

U ime Županijske organizacije HDZ-a Osječko – baranjske županije te Gradske organizacije HDZ – a Grada Osijeka, tajnik Gradske organizacije Josip Mihaljević nazočio je svečanom obilježavanju 24. obljetnice stradanja prvog spaljenog hrvatskog sela Ćelije.
Mihaljević je tom prigodom položio vijenac i zapalio svijeću kod spomen obilježja u Ćelijama, te sudjelovao na svečanoj svetoj misi u crkvi Srca Isusova u Ćelijama koju je predvodio vlč. Dejan Bubalo.
Na današnji dan obilježava se sjećanje na 24. obljetnicu pada i progonstva mještana Ćelija te pogibiju branitelja, Osječana Dragutina Bedžule i Damira Pavičića. Mnogi su branitelji utkali svoje živote u stvaranje slobodne i samostalne Republike Hrvatske podsjetio je Mihaljević te naglasio značaj ovog dana jer je ovo prvo, do temelja, spaljeno selo u Domovinskom ratu.
O ovom prvom simbolu ratnih stradanja, nitko danas ne govori bez emocija. Ćelije nam trebaju biti trajni podsjetnik na patnju i stradanje hrvatskog naroda, ali i opomena svim budućim naraštajima da se ovakva tragedija više ne smije ponoviti. Istina je uvijek na strani pravednika stoga su se Ćelije uzdigle „kao Feniks iz pepela“ i danas blistaju pobjedničkim sjajem, zaključio je Mihaljević. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code