ZBOG LAŽNE IMOVINSKE KARTICE PRIJAVLJENA USKOKU

ZBOG LAŽNE IMOVINSKE KARTICE PRIJAVLJENA USKOKU

27. svibnja, 2017.

 

 

U IMOVINSKOJ KARTICI NEMA stanova od 153 m2 u Vlaškoj ulici 8 i stana od 73.11 m2 u Ljudevita Posavskog JER SU DAROVANI 26.11.2015. god, neposredno nakon parlamentarnih izbora odnosno NEPOSREDNO PRIJE OBAVEZE PODNOŠENJA PRIJAVE IMOVINSKE KARTICE!!! Također ćete primjetiti da je poslovni prostor od 15 m2 u Vlaškoj 79, centar grada vrednovan s 4000 kn/m2. S tim da je stan od 153 m2 u Vlaškoj, koji je darovala sinu, naveden 2014., ali ne 2015. god. i tu se jasno vidi namjera izigravanja jer je darovan 26.11.2015. god.

Također, njoj je sin Ivan darovao stan u Lj, Posavskog 26.11.2015., a ona ga je darovala Franu 08.01.2016. god. kako bi se izigrao porez na promet nekretninama

Priredio: Dražen Stjepandić

Ove subote, 27. svibnja, stigle su nam dvije prijave protiv gospođe Anke Mrak Taritaš. Jedna Povjerenstvu o odlučivanju o sukobu interesa potpisana od Paole Jovanović iz Gunje i Marka Alemića. Prva se odnosi na manipulacije kandidatkinje za gradonačelnicu u imovinskoj kartici u kojoj je prijavila svoju imovinu kad je bila saborska zastupnica. Pismo i dokumente, nekoliko kupoprodajnih ugovora, objavljujemo bez ikakve intervencije.

Drugo pismo poslao nam je stanoviti Marko Alemić, koji je protiv gospođe Anke Mrak Taritaš, Frane Bulića 6, podnio kaznenu prijavu USKOKU. Cijeli izjavu također donosimo u prilogu.

Portal Tjedno je svojedobno prvi pisao o tajnoj imovini gospođe Mrak Taritaš u tekstovima “Anka Mrak Taritaš kupila kuću na Krku” objavljenom 11. siječnja 2015. i “Kako je stekla kuću na Krku od 700 tisuća eura” objavljenom 30. svibnja. Gospođa Anka je poslala demanti koji smo također bez intervencija objavili, poslije toga nismo se previše bavili tom temom, ali vrijeme pokazuje da ono što smo tada čuli da je kuću na Krku zaradila na poplavljenoj Sunji izgleda istinita informacija.

Proteklih dana objavili smo i tekstove o otkrićima u emisiji Bujica Velimira Bujanca, zadnji kaže da su se bez natječaja za javnu nabavu, s potpisom gospođe Anke kao ministrice graditeljstva, plaćale četke za WC po 280 kuna.

Grad Zagreb ima godišnji budžet od preko sedam milijardi kuna. Pitanje što bi moglo dogoditi ako postane gradonačelnica se postavlja samo?

Manipulacije u imovinskoj kartici

“Prema zakonu o spriječavanju sukoba interesa postoji jedna opcija, mogućnost ili bolje rečeno rupa da se nekretnina prenese na dijete, a čije se nekretnine, ako djaca nisu maloljetna, NE PRIJAVLJUJU u imovinskoj kartici.

Iz priloženih dokumenata je vidljivo da je Anka Mrak Taritaš to izrazito koristila!

Primjetit ćete da u IMOVINSKOJ KARTICI NEMA stanova od 153 m2 u Vlaškoj ulici 8 i stana od 73.11 m2 u Ljudevita Posavskog JER SU DAROVANI 26.11.2015. god, neposredno nakon parlamentarnih izbora odnosno NEPOSREDNO PRIJE OBAVEZE PODNOŠENJA PRIJAVE IMOVINSKE KARTICE!!!

Također ćete primjetiti da je poslovni prostor od 15 m2 u Vlaškoj 79, centar grada vrednovan s 4000 kn/m2.

S tim da je stan od 153 m2 u Vlaškoj, koji je darovala sinu, naveden 2014., ali ne 2015. god. i tu se jasno vidi namjera izigravanja jer je darovan 26.11.2015. god.

Također, njoj je sin Ivan darovao stan u Lj, Posavskog 26.11.2015., a ona ga je darovala Franu 08.01.2016. god. kako bi se izigrao porez na promet nekretninama.”

Lp, Paola Jovanović,

Augusta Šenoe 12, Gunja

Priložena dokumentacija:

ANKA – LJUDEVITA POSAVSKOG – AKTIVNI

ANKA – LJUDEVITA POSAVSKOG – POVIJESNI

ANKA – VLAŠKA 79 – AKTIVNI

ANKA -VLAŠKA 79 – POVIJESNI

ANKA – VIŠNJEVAC

Prijava Marka Alemića

Prijavljena: Anka Mrak Taritaš

Temeljem odredbe članka 204. ZKP-a podnosim sljedeću

KAZNENU PRIJAVU

Protiv: ANKA MRAK-TARITAŠ; ZAGREB, ULICA FRANE BULIĆA 6; rođ. 24.11.1959; OIB: 54411312411; Ž

da je:

– u vremenskom razdoblju nakon velike poplave u Gunji i Rajevom Selu koja se dogodila u svibnju 2014. godine pa do 22. siječnja 2016. godine kada je započeo mandat Vlade Tihomira Oreškovića u svojstvu ministrice graditeljstva u Vladi Zorana Milanovića. neutvrđenog dana, znajući da stvarni troškovi gradnje kuće u obnovi poplavom uništenih objekata iznose 6.490,00 kuna po metru četvornom odobrila isplatu troškova u visini od 12.750,00 kuna po metru četvornom;

dakle: postupanjem na opisani način u svojstvu službene osobe iskoristila svoj položaj i ne obavila dužnost da kontrolira financijske elemente obnove, a opisanim postupanjem je Republici Hrvatskoj nanesena znatna imovinska šteta, a drugoj osobi pribavila znatnu imovinsku korist čime je u cijelosti ispunjen činjenični i zakonski opis kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 291. KZ-a, a kažnjiv po članku 291. st. 2 KZ-a.

Dana 1. travnja 2017. godine u Večernjem listu je s naznakom MN/Vecernji.hr objavljen tekst pod naslovom “Načelnik Gunje iznio teške optužbe na račun bivše ministrice Mrak Taritaš”.
U navedenom tekstu se navodi kako je načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić u subotu na konferenciji za novinare izjavio kako od DORH-a očekuje da se ispitaju troškovi obnove stambenih objekata u Gunji, te kako je obnova obiteljskih kuća nakon poplave preplaćena.

Pritom je naveo kako je sudski vještak utvrdio da su stvarni troškovi gradnje kuća nakon poplave u Gunji iznosili 6.800 kuna po metru četvornom s uključenim porezom na dodanu vrijednost, odnosno s cjelokupnom projektnom dokumentacijom 6.940 kuna po metru četvornom. Gradnju tih istih objekata Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja platilo je čak 12.750 kuna po četvornom metru.

Nadanje, naveo je kako je u obnovi bilo niz propusta i nekvalitetno izvedenih radova.

Tom prilikom je prema pisanju Večernjeg lista rekao:

– Upozorio sam i na to bivšu ministricu, ali mi je samo rekla da o radnicima na crno mogu izvjestiti ministra Mrsića, ali da će tada obnova trajati godinu dana duže. Kada god sam tražio troškovnik govoreno mi je da će mi dostaviti ali oni nikada nisu došli do Općine niti do mene.

Slijedom rečenog podnositelj ove kaznene prijave

predlaže

1. da USKOK preuzme kazneno gonjenje u ovom predmetu;

2. da o navedenom ispita načelnika Gunje Hrvoja Lucića te izvrši uvid u dokumentaciju kojom raspolaže;

3. da pribavi relevantnu dokumentaciju od Ministarstva graditeljstva, te pribavi sve druge potrebne dokaze;

4. da poduzme radnje kaznenog gonjenja u skladu sa rezultatima pribave dokaza

T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. samo split
  #1 samo split 28 svibnja, 2017, 20:19

  ja ne znam ko ovoj ružnoj krmači može dati glas osim glupih zagrebčanaca -valjda će se opametiti u drugom krugu izbora.za dom spremni za njenog presjednika prdoljaka.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Darracc
  #2 Darracc 28 svibnja, 2017, 12:08

  Pravo nevinasce! Ne mogu si samo zamisliti sto bi se sve izdesavalo da postane gradonacelnica. Ne dao Bog veceg zla od nje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Tanja Benić
  #3 Tanja Benić 28 svibnja, 2017, 09:49

  Anka Mrak Taritaš je sramota za ovo društvo. Kada bi došla na čelo Grada sve bi opljačkala kao i u Gunji i nebi ništa napravila obzirom da nije predstavila niti jedan projekt u svom programu, a niti se ikada pokazala i dokazala sposobnom. Njoj su privatni interesi ispred svega!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Niđo
  #4 Niđo 28 svibnja, 2017, 08:51

  Ova Anka je oličenje laži, malverzacija i pljačkanja, uz toliko afera je vezano njeno ime da ni sama ne zna za što je sve optužena, nadam se da će umjesto u fotelji gradonačelnika Zagreba završiti u Remetincu!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Bilećanka
  #5 Bilećanka 27 svibnja, 2017, 17:09

  Je li to ista ona začudno ružna babetina što ju je dragi Bog, oblikujući ljude, nadario ljepotom Miss Piggy, a Zoka Muljanović mjestom HNS-ove (hrvatska nepotrebna stranka) ministrice graditeljstva i prostornoga uređenja. I babetina se osokolila: Dražen Stjepandić otkriva baš u vrijeme gunjske kampanje da je AMT na krku kupila vilu-vikendicu vrijednu 600.000 eura. I tko još u Hrvatskoj može reći da je država puna siromaštva i očaja.Pa, stara ministrica je, želeći se uvući u tapecirung i prkno krivonogoga propaloga lidera SDP-a i VRH-a, izjavljuje da za morskog krstarenja jedrilicom najradnije pjeva “Po šumama i gorama” i “Bilećanku”. Kuku(rikavci) su za mandata potrošili samo 100 mlrdi kuna!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code